Sfat ptr. 28.mar. 2009

Creat de Batrinul, Martie 28, 2009, 09:16:11 AM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

:wink: Azi neaparat i-ati familia, o bucata de .... ce o fi cu ceapa, dute in stupina , fa un foculet ca sa -ti fie asa tot anul, cu bucurie si o vreme splendida  :hi:  :hi:  :hi:  :razz:  Sa ne auzim diseara cu toti fericiti. Eu va salut"Ionica" :rotfl:

Porfy66

Scuzati diletantismul meu.. ce semnifica ziua de azi 28?
Ceva religios sau doar superstitie?

D006

Azi este cu adevarat primavara ( se schimba ora) si putem lucra in familii datorita caldurii , plus ca putem face si curat in stupina.

PricopArthur

Citat din: orfirelScuzati diletantismul meu.. ce semnifica ziua de azi 28?
Bine ai venit pe forum! Pun aceeasi intrebare ca si tine. Insa oricum ma duc la albine, sa le pregatesc de primul transport.
Miere multă şi inimă curată!

Bătrânul

Off Doamne ! De ce trebuie sa fie o bucurie totdeauna pentru lucruri ascunse??? Azi 28 martie 2009 pina si la mine (zona cea mai rece a tarii) va fii  13 grade la umbra . Pentru prima data anul acesta pot vedea si eu ponta matcilori. O ADEVARATA SARBATOARE !!!! Hai sa ne bucuram cu totii ! Nu se poate ? :hi:

Bătrânul

Am descoperit de mult SECRETUL FERICIRI . Incerc sa vad intotdeauna partea plina a paharului, incerc sa ma bucur si de lucruri marunte . Imi pun stachete in viata pentru fiecare zi dar cu tinte posibile si iarasi incerc sa ma bucuri si daca nu le am atins dar m-am apropiat de ele.  Incerc sa gindesc pozitiv. Am mostenit acest luncu de la tatal meu ,cine a urmat cursurile liceului LAUREAN  din Botosani in perioada interbelica. Tu Botoseanule te poti interesa de la batrini ce si cum si vei intelege si lucrulire ascunse . Hai O ZI BUNA :hi:

D006

Salutari la toate lumea, intradevar se schimba ora da, astept si eu de 7 zile sa primesc 2 stupi, dar vremea e cam rece aicea, mi-e frica sa-i transport asa abia daca sunt 12 grade la amiaz,in rest e caldut, azi a fost mai cald ca si zilele trecute sper sa reusesc saptamana viitoare. in rest pofta buna la .... "ceo fi acolo cu ceapa " si spor la treaba domnilor, salutari de langa Cluj ( Dej ) :hi:

PricopArthur

M-ai dat gata cu temperatura! La noi in sud am mai avut ferestre calde.
Jucausule, bine ai venit pe forum. Sa nu transporti albinele daca sunt stranse in ghem.

catel

Citat din: Batrinul
Off Doamne ! De ce trebuie sa fie o bucurie totdeauna pentru lucruri ascunse??? Azi 28 martie 2009 pina si la mine (zona cea mai rece a tarii) va fii  13 grade la umbra . Pentru prima data anul acesta pot vedea si eu ponta matcilori. O ADEVARATA SARBATOARE !!!! Hai sa ne bucuram cu totii ! Nu se poate ? :hi:
poi si  inseamna ca in toata tara asta este ziua cea mai calduroasa ? ne-ati dus in eroare pe toti.
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

D006

am doi stupi as vrea sa le dau sirop de stimulare...cam pe ce timp sa le dau?-ora si daca sa le pun putina ceapa rasa in sirop(asa mi-a zis cineva)...va multumesc...astept raspuns

filip

Citat din: adrianam doi stupi as vrea sa le dau sirop de stimulare...cam pe ce timp sa le dau?-ora si daca sa le pun putina ceapa rasa in sirop(asa mi-a zis cineva)...va multumesc...astept raspuns
Siropul il pui seara ,cand vin ultimele albine din camp.
La inceput cantitate mai mica apoi poti pune pana la jumatate de litru de sirop.Siropul se prepara in cantitati egale APA-Zahar.Sa fie putin caldut.Poti pune si ceapa.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

D-le Pricop deja sunt acasa le-am adus in 1 aprilie ( nu e pacaleala :) ), si dupa ce am pus lada la suporti si am deschis urdinusurile au incepot sa iasa si sa inspecteze, dupa 2-3 ore veneau galbene pe picioruse de polen. sunt ok si zboara n-au nici o traba, vineri o sa vad daca au cazut cateva pe fundul stupului si sa vad ce au mai mesterip pe faguri  :roll: .multumesc de sfat, aicea acuma sunt cred 20-22 de grade e frunos si soare. spor la treaba si zile senine, mai tre sa le pun un adapator ceva sa improvizez  :hi:

PricopArthur

Citat din: jucausullD-le Pricop deja sunt acasa le-am adus in 1 aprilie ( nu e pacaleala :) ), si dupa ce am pus lada la suporti si am deschis urdinusurile au incepot sa iasa si sa inspecteze, dupa 2-3 ore veneau galbene pe picioruse de polen. sunt ok si zboara n-au nici o traba, vineri o sa vad daca au cazut cateva pe fundul stupului si sa vad ce au mai mesterip pe faguri  :roll: .multumesc de sfat, aicea acuma sunt cred 20-22 de grade e frunos si soare. spor la treaba si zile senine, mai tre sa le pun un adapator ceva sa improvizez  :hi:
Ma bucur ca transportul a fost reusit. Acum cativa ani cineva a carat stupi prin iarna, albinele in ghem. La primul control, din vreo 15 stupi cat cumparase, au trait doar cativa. De aceea am spus mai sus ceeace am spus.
Ai grija intotdeauna la transport sa ai ramele, si toate elementele stupilor rigidizate.
In imagine sunt stupii tai? Nu lasa la fiecare decat un urdinis deschis.

D006

erau bine rigidizate si ramele si scandurelele de la podisor, ca asa sunt,peste rame sunt scandurele, cred ca e mai bine pt ca daca vreau sa umblu la rame nu trebuie sa le descoper pe toate, doar un spatiu de 4-5 cm, catr despre urdinis am lasat deschis numa deun deget, ma gandesc maine dimineata (vineri 03.04.2008 ) sa le mai deschid unpic, cand vine cu polen se cam inghesuie. multumesc de sfat si spor la treaba  :hi:

catel

cred ca sunt prea aproape de cotetul porcilor. asa am apreciat din poza. nu le plac mirosurile+ai ocazia sa-ti ia mierea miros.
parerea mea de incepator.
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !