Alegeri ACA

Creat de soripan, Ianuarie 07, 2009, 06:39:07 PM

« precedentul - următorul »

ilalexandru

Domnule Dobre nu cred ca aveti dreptul a va lua de alte persoane, de moment ce dumneavoastra a-ti pacalit foarte multi apicultori. De exemplu, in cazul meu, prin 2001-2002, mi-ati scos o proba de miere cu antibiotic. In anul respectiv am dat vreo 1,5 tone de salcam la un procesator(nu o sa dau nume) si nu mi-a iesit nimik in proba. Am adus la dumneavoastra 1,5 tone de tei si mi-ati scos mierea cu antibiotic. Dupa am dat mierea de floarea soarelui(vreo 5 tone) la trei procesatori diferiti(printre care si la combinat). La toti trei nu mi-a iesit nimik in miere, numai teiul de l-am adus la dumneavoastra a iesit cu antibiotice. Mentionez ca nu am dat niciodata cu antibiotice familiilor de albine. Asa ca daca aveti buna vointa sa-mi explicati si mie cum e posibil sa apara antibiotic intr-o proba la mijlocul sezonului apicol. In situatia mea au mai fost si alti apicultori...stii foarte bine!

D006

pe acest topic s-a pomenit mult despre ACA - filiala Buzau , noi am vrut sa luam medicamente de la ICDA  direct pentru apicultori fara un adaos NEJUSTIFICAT din partea Apicola SRL. va  prezint adresa catre directorul (vremelnic ) al ICDA :
                            CATRE ICDA BUCURESTI
                       IN ATENTIA DOMNULUI DIRECTOR PETRU MORARU
           In numele apicultorilor si al membrilor Consiliului director ACA - filiala Buzau , va adresez rugamintea  sa analizati si sa aprobati ca necesarul de medicamente pentru combaterea varozei SA FIE LIVRETA DIRECT IN NUMELE FILIALE pe baza comenzilor ce urmeaza sa le efectuam . Fac mentiunea ca din punct de vedere legal filiala indeplineste toate conditiile pentru a face achizitii de bunuri cu respectarea conditiei ca medicamentele sa fie distribuite apicultorilor la PRETUL DE ACHIZITIE , FARA ADAOS COMERCIAL si in conformitate cu prevederile  art. 2 , pct. b din NORMELE  metodologice de aplicare a programului national apicol pentru perioada 2008 - 2010.
      fac acest demers intru-cat  in anul 2008 A-TI INTERZIS  acest lucru , din ratiuni ce nu le-am inteles , fara sa luati in calcul sprijinul  direct ce putea fi acordat apicultorilor prin achizitionarea  medicamentelor  la PRET DE PRODUCATOR , in raport cu puterea lor de cumparare.
     Va fac cunoscut  faptul ca in cadrul organizatiei noastre sunt semnalate tot mai multe cazuri  in care , datorita preturilor mari de achizitie a medicamentelor si a neajunsurilor financiare , se renunta in totalitate la efectuarea  tratamentelor , se fac tratamente incomplete  sau se apeleaza la diferite substante  fara eficienta  , cu repercusiuni negative asupra starii generale de sanatate a familiilor de albine.
        Cu speranta ca a-ti inteles mesajul apicultorilor buzoieni va multumim anticipat .
        PRESEDINTE ACA - FILIALA BUZAU
    EC. PRAHOVEANU MIHAILA

D006

Cred ca banuiti raspunsul lui Moraru : nu se poate pt ca si oamenii nostri de la Apicola trebuie sa incaseze si ei acolo un 30% din afacerea CU MEDICAMENTE SUBVENTIONATE .
   lI ASA DIRECTORUL NENCIU DE LA APICOLA A DAT UN TUN DE APROX. 28000 RON DIN DOUA DRUMURI LA BUCURESTI DUPA MEDICAMENTE .
   APICULTORI CREDETI CA ESTE CORECT CA UN OM CA NENCIU SA DEA UN TUN DE 28000 RON PE DREPTURILE NOASTRE ?

bucovineanu

Acest lucru  se intampla la toate filialele judetene. Dar principalii beneficiari sunt tot sefii de la centru.

D006

Nu uitati : "UNIREA FACE PUTEREA" , joi 2 aprilie cat mai multi apicultori din tara trebuie sa venim la Bucuresti pentru a ne alatura stuparilor din filiala Bucuresti in demersul lor de schimbare a statutului in favoarea PRODUCATORILOR APICOLI si pentru sprijinirea domnului ing. ION POPESCU  pentru functia de presedinte ACA Romania !  Vor veni si cele mai importante televiziuni din tara si este important sa se vada spiritul nostru de solidaritate!

D006

Citat din: dragos2006Nu uitati : "UNIREA FACE PUTEREA" , joi 2 aprilie cat mai multi apicultori din tara trebuie sa venim la Bucuresti pentru a ne alatura stuparilor din filiala Bucuresti in demersul lor de schimbare a statutului in favoarea PRODUCATORILOR APICOLI si pentru sprijinirea domnului ing. ION POPESCU  pentru functia de presedinte ACA Romania !  Vor veni si cele mai importante televiziuni din tara si este important sa se vada spiritul nostru de solidaritate!
Asa este,trebuie sa fim prezenti in curtea Institutului cat mai multi. Joi 02 04 2009 ora 09,00.

D006

Eu unul am pus actele pe net si le-am facut publice , cine este om onest isi da seama ce se intampla. Zorici a dat peste 18000 mp. in Baneasa plus o cladire  LA SCHIMB CU NIMIC ! ACESTA ESTE ADEVARUL GOL GOLUT !
  Cum sa fim condusi de astfel de oameni ! Conducerea ACA influenteaza existenta oricarei stupini din Romania indiferent ca este de doua familii  sau de o mie , tot presedintele ACA  ne reprezinta .

Presedintii de filiale din Romania cand vor veni joi la Bucuresti trebuie sa se gandeasca ca au in spate mii de stupari cu mii de probleme iar ei si-au asumat raspunderea sa-i ajute in ale stupariei ! Macar odata in viata pot da dovada de verticalitate morala militand pentru candidatura domnului ing. Ion Popescu.
  Cu atitudine a la Zorici nu mai merge , de aprox. o luna de zile fac publice acte cu activitatea dansului si in loc sa iasa personal pe net si sa-si spuna punctul de vedere , si-a pus slugile sa ma contreze , mi-e unul mi se pare pur si simplu lipsa de barbatie !

D006

Citat din: dragos2006Cred ca banuiti raspunsul lui Moraru : nu se poate pt ca si oamenii nostri de la Apicola trebuie sa incaseze si ei acolo un 30% din afacerea CU MEDICAMENTE SUBVENTIONATE .
   lI ASA DIRECTORUL NENCIU DE LA APICOLA A DAT UN TUN DE APROX. 28000 RON DIN DOUA DRUMURI LA BUCURESTI DUPA MEDICAMENTE .
   APICULTORI CREDETI CA ESTE CORECT CA UN OM CA NENCIU SA DEA UN TUN DE 28000 RON PE DREPTURILE NOASTRE ?
Azi am primit un telefon de la doamna contabila de la SC Apicola SRL Buzau care a facut precizarea ca valoarea proiectului la medicamente subventionate pe anul trecut a  fost de 19000 ron la care s-a practicat un adaos comercial de 26%.
Mi se pare corect sa existe un dialog intre toate partile , numai asa se poate gasi o cale comuna de dialog.
  Oricum mie unul 26% mi se pare mult la un produs care este vandut din start si nu sta pe stoc. Acest adaos comercial nu este o solutie de salvare a magazinelor Apicola , solutie este ca directorii incompetenti ca nenciu sa fie inlocuiti cu manageri adevarati care stiu si afaceri.

D006

Si ca sa vedeti cu ce oameni s-a inconjurat Zorici si ii si pune sa candideze la presedentia ACA Romania va prezint Balanta analitica a conturilor de materiale pe oct   , unde se vede ca Rosu Laurentiu are in gestiune 84 familii de albine cu valoarea nominala de 383,34 / familie si un total de 32200 ron .
   Poate domnul Rosu sa ne arate si noua unde tine aceasta stupina?

D006

Documentul este foarte mare si nu poate fi preluat direct asa ca am facut o poza .

D006

Articol din Romania Libera , cum este vazuta situatia superficial :
Odata cu integrarea in Uniunea Europeana, afacerile apicultorilor romani ar putea fi tulburate de intrarea pe piata a unor importante cantitati de miere provenind din China, la preturi de dumping. In Ungaria s-a produs acest lucru imediat dupa aderarea la UE, iar primul efect a fost scaderea la jumatate a pretului de achizitie al mierii de la apicultorii autohtoni. Chiar daca se va repeta scenariul maghiar, crescatorii de albine din tara noastra au insa posibilitatea exportului, dat fiind faptul ca acest produs nu este contingentat, iar mierea romaneasca este apreciata in strainatate pentru calitatea sa deosebita.
Importuri de doua ori mai ieftine
Piata comunitara a fost de mult timp "cucerita" de mierea chinezeasca. Desi mai slab calitativa, mierea provenind din tari precum China, Argentina sau Brazilia are avantajul pretului scazut: numai 700-800 de euro pe tona.
Aceasta in conditiile in care mierea poliflora romaneasca se vinde cu 1.350 de euro pe tona, iar cea de salcam, superioara calitativ, cu 1.900 sau chiar 2.000 de euro. "Cu toate acestea, mierea noastra este apreciata in tarile vest-europene pentru calitatea sa superioara si este folosita pentru cupajare (amestec) cu cea chinezeasca sau din alte tari", spune presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Eugen Zorici.
In ultimii ani, mierea romaneasca a reusit sa indeplineasca toate standardele europene de calitate, eliminandu-se din loturile de export cantitatile care contin reziduuri de antibiotice. Pe piata nord-americana, conditiile nu sunt atat de drastice, insa si pretul oferit este mult mai mic: 60-70% din cel platit de europeni.
In aceste conditii, apicultorii romani au ramas fideli pietei comunitare, cele mai mari exporturi realizandu-se in principal in Germania, dar si in Regatul Unit, Italia si Franta. De fapt, dupa cum spune Zorici, peste 60% din mierea autohtona ia drumul Europei.
Romanul nu se prea inghesuie la borcan
Faptul ca majoritatea mierii autohtone merge la export este determinat si de consumul extrem de scazut pe cap de locuitor in tara noastra.
Romanii consuma, in medie, numai 100 de grame de miere anual, cantitatea fiind de un kilogram in statele UE si chiar de trei kilograme in tarile nordice. O solutie pentru cresterea consumului si redeschiderea apetitului romanilor pentru acest produs este, in opinia lui Zorici, adoptarea unui proiect de act normativ prin care elevilor si prescolarilor sa li se distribuie gratuit si miere, ca o completare la deja celebrul program "cornul si laptele".
Daca se ia in calcul un numar de 1,5 milioane de copii potentiali beneficiari, cu o "ratie" saptamanala de 100 de grame, piata romaneasca ar putea absorbi in acest fel peste 5.000 de tone pe an, dupa calculele apicultorilor.
Mai putini apicultori, dar productie mai mare
Productia de miere a Romaniei a crescut, in ultimii 16 ani, de la 12.000 de tone pe an la 17.000 sau chiar 20.000 in prezent, dupa datele Asociatiei Crescatorilor de Albine. "Explicatia consta in cresterea profesionalismului apicultorilor, care acum chiar fac o afacere", spune Eugen Zorici.
Pretul de achizitie de la producatori de catre procesatori se situeaza in jurul valorii de 40.000 de lei vechi pe kilogram pentru mierea poliflora si de 60.000 de lei pentru cea de salcam. In cazul SC Complexul Apicol Veceslav Harnaj SA, societate apartinand asociatiei, pretul este chiar mai mic, insa Zorici spune ca nu duce lipsa de furnizori, deoarece "platim intotdeauna la timp". Pe piata romaneasca activeaza in momentul de fata aproximativ 20 de procesatori de miere, insa este de asteptat ca numarul lor sa scada dupa 1 ianuarie.
Cifra de afaceri de 67 miliarde de lei
Societatea mentionata va beneficia din primavara anului viitor si de o moderna fabrica de cosmetice pe baza de produse apicole: creme, unguente si geluri. In total, aici se vor produce 38 de repere din gama produselor cosmetice.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 120 miliarde de lei vechi, din procesarea mierii, prelucrare de ceara si vanzarea de unele si utilaje specifice acestui domeniu de activitate. Peste 50% din mierea procesata aici se indreapta catre export.
Intr-un stadiu mult mai avansat se afla insa investitia in noua fabrica de medicamente pe baza de produse apicole, aflata sub umbrela Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura, la care actionar unic este tot asociatia. Dupa cum spune directorul general Petru Moraru, aici se vor fabrica 32 de produse medicamentoase, institutul fiind, de altfel, si unicul producator roman de medicamente de uz veterinar pentru albine. Anul trecut, institutul a realizat o cifra de afaceri de 67 miliarde de lei vechi. Medicamentele sunt realizate pe baza de miere, propolis, laptisor de matca si polen, iar noua fabrica, la standarde europene, isi va incepe activitatea cel mai tarziu la 1 ianuarie 2007.
www.romanialibera.ro
Articol preluat din ziarul Romania libera;

D006

CITITI CU MARE ATENTIE TEXTUL DE MAI JOS ! L-AM PRIMIT ASTAZI , PE MINE UNUL M-A CUTREMURAT :
NOUTATI CUTREMURATOARE SAU DESPRE CUM ZORICI EUGEN A FINALIZAT CONTRACTUL DE SCHIMB FARA REALIZAREA OBIECTIVELOR PREVAZUTE PENTRU ACA.
La data de 19.03 2007 ACA prin persoana lui Zorici Eugen a incheiat procesul verbal de receptie a lucrarilor cu numarul 261 conform textului: recompartimentare, reamenajare pentru constructia existenta parter cu functie de productie (produse apiterapeutice), proces verbal incheiat intre SC TRIUMF CONSTRUCT SA-antreprenor si ACA in calitate de beneficiar (pct b din contract de schimb pag 2).
Asa cum se constata singurul semnatar al acestui proces verbal din ACA este Zorici Eugen Vasile care a acceptat incheierea lucrarilor cu termen conform autorizatiei de construire numarul 409/20F13435 din 01.06 2005 cu valabilitate pana la 01.07 2007.
Pentru incheierea acestui act Zorici nu a informat si nu  a consultat nici un organ de conducere al ACA, singurul sfetnic fiindu-i Moraru Petru care urma sa preia aceasta fabrica pentru ICDA.
Prin aceasta receptie SC Triumf Construct si-a incheiat toate obligatiile conform Contractului de Schimb fata de ACA pentru acest obiectiv, singura nerealizare fiind prezentata in anexa 2 la procesul verbal si anume: realizarea probelor de verficare a instalatiilor pentru obtinerea parametrilor necesari procesului tehnologic prevazut pentru "camerele curate" si care avea ca termen de executare 14 zile de la data receptiei.
Procesul verbal de receptie s-a semnat nelegal intrucat lipsea anexa 3 unde s-a trecut <NU este cazul>.
Ce trebuia sa cuprinda anexa 3? Anexa 3 trebuia sa cuprinda referatele tuturor proiectantilor pe categorii de lucrari care sa fi fost centralizate de seful de proiect, firma SC Semprest SRL si care pe baza acestora trebuia sa intocmeasca un raport cuprinzand concluziile si pe baza caruia dirigintele de santier Ghincioiu Lorel trebuia sa intocmeasca Cartea constructiei.
Aceasta trebuia sa mai cuprinda si toata partea de proiectare si executie si trebuia sa fie predata beneficiarului adica ACA din Romania anterior realizarii receptiei.
Din pacate aceasta carte nu exista pentru ca seful de proiect nu a fost atat de iresponsabil sa-si riste compania, neavand documentatia pe baza careia sa intocmeasca raportul. Prin lipsa acestor documente responsabilitatea ii revine lui Zorici Eugen singurul semnatar din partea beneficiarului.
Incepand de la data semnarii procesului verbal de receptie, conform legii fabrica este supusa impozitarii si anual se cheltuiesc cca 160 milioane lei vechi de catre ACA pe impozit.
Cel mai grav este ca de la aceeasi data toate utilajele achizitionate pentru punerea in functiune au intrat legal in functiune si se scurge termenul de garantie in conditiile in care aceste utilaje se degradeaza nefunctionand. Multe din aceste utilaje au iesit din perioada de garantie. Se mentioneaza ca printre aceste utilaje exista si utilaje cumparate de ACA in valoare de cca 3 mld lei vechi. (Halal contract de schimb!)
In ultimii doi ani de cand s-a semnat receptia, aceasta hala a stat inchisa, neproducand decat pagube.
Pentru a induce in eroare organele de conducere ale ACA, Zorici Eugen si Morau Petru arunca cu tot felul de minciuni si culmea este ca sunt si crezuti pe cuvant.
Dam exemplul lui Moraru Petru care in articolul de presa postat.. a declarat la sfarsitul anului 2006 ca pana la inceputul anului 2007 fabrica va fi pusa in functiune dupa cele mai inalte standarde, ceea ce nu s-a intamplat nici pana astazi si nici nu se va intampla in curand.
In cazul celui de-al doilea obiectiv din contractul de schimb - pct a, pag 2 si anume fabrica de cosmetice construita in incita Combinatului Apicol in valoare de 650.000USD, pana in prezent s-a realizat o hala din panouri termizolante, iar termenul de finalizare a lucrarii si autorizatia de construire au expirat tot la data de 01.07.2007. In ultimii doi ani s-a mai lucrat sporadic, dar si aici sunt putine sanse sa fie finalizata in viitorul apropiat.
Si pentru acest obiectiv s-a facut receptia asemanator situatiei anterioare ceea ce inseamna ca SC Triumf Construct SA si-a incheiat contractul si orice contributie a lor in perioada urmatoare este benevola si contracost.
Totusi pentru a da bine la Congresul ACA care se pregateste pentru 2 aprilie si a minti inca o data "poporu" saptamana trecuta s-a facut o actiune ampla de curatire a molozului, ocazie cu care au fost taiati si doi brazi falnici si un cires amar, ca sa poata fi bine vazuta si admirata din exterior pe principiul inafara-i vopsit gardul si-nauntru-i leopardul.
Pentru a nu se prinde Primaria de taierea copacilor acestia impreuna cu molozul au fost transportati rapid in localitatea Ciolpani.
La momentul actual conturile ACA sunt goale, dar in acelasi timp blocate deoarece ACA, dupa semnarea procesului de receptie pentru fabrica de apiterapeutice de la ICDA a preluat o datorie importanta de la SC Triumf Construct SA catre firma care a amenajat camerele curate si ACA nu are banii necesari de plata asa incat firma a blocat conturile ACA.
De curand ACA a pierdut si un proces de retrocedare catre fostul proprietar a unui teren de 600 mp (fost proprietar Museteanu) si care se afla sub  cladirea ICDA, trebuind sa despagubeasca fostul proprietar cu suma de 3,2 mld lei vechi.
Alti doi fosti proprietari urmeaza sa-si revendice terenurile prin plata acestora.
Ce ese drept, intr-un cont secret al ACA exista suma de 13 miliarde lei vechi virata de firma SC Triumf Consruct SA pentru doua terenuri proprietate ACA obinute prin cumparare de profesorul Harnaj pe strada Capriorilor si care insumeaza 2400mp. Aceasta vanzare directa este precum bomboana pe coliva in ceea ce priveste instrainarea patrimoniului ACA, fiind o vanzare directa CU PRECONTRACT, fara scrupule. Daca facem un calcul simplu constatam ca valoarea reala a celor 2400 mp la pretul de piata (cca1500euro/mp) rezulta cca 3,6 MILIOANE EURO. DECI O PRIMA ACTIUNE PENTRU SALVAREA PLATFORMEI APICOLE BANEASA AR TREBUI SA FIE ATACAREA IN INSTANTA A PRECONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE SI RECUPERAREA DIFERENTELOR PANA LA PRETUL PIETEI. PENTRU ACEASTA ZORICI NU TREBUIE SA APUCE SA FACTUREZE BANII VIRATI IN ACEL CONT DE CATRE FIRMA TRIUMF!!!
Sa mai adaugam la aceste pierderi Statia apicola Maldaresti care a fost initial castigata de ACA, aceasta trebuind sa plateasca urmasilor proprietarilor o suma de doar 2,9 mld lei vechi, revenindu-i ca valoare reala o suma de cca 20-30 mld lei vechi in cazul in care cu acordul Congresului ACA si cu derogare de la statutul ACA ar fi fost vanduta prin licitatie. Moraru Petru nu a avut nici o imputernicire din partea AGA ICDA (asa cum sustine pe alt forum) pentru a redeschide procesul si a cere ca statul sa plateasca pe legea 10.
Asa cum se constata, Moraru Petru numit administrator si director general al ICDA de catre Zorici Eugen, este un demn urmas al acestuia!!!
Sa continuam?????? Oare pe 2 aprilie va avea loc congresul ACA sau parastasul platformei apicole Baneasa????

valter

dragos 2006 a spus:
''Odata cu integrarea in Uniunea Europeana, afacerile apicultorilor romani ar putea fi tulburate de intrarea pe piata a unor importante cantitati de miere provenind din China, la preturi de dumping. In Ungaria s-a produs acest lucru imediat dupa aderarea la UE, iar primul efect a fost scaderea la jumatate a pretului de achizitie al mierii de la apicultorii autohtoni. Chiar daca se va repeta scenariul maghiar, crescatorii de albine din tara noastra au insa posibilitatea exportului, dat fiind faptul ca acest produs nu este contingentat, iar mierea romaneasca este apreciata in strainatate pentru calitatea sa deosebita.''
Inclusiv constatarile si aprecierile ulterioare ale acestui post sunt ''manipulari facute de renumitul Zorici Eugen la interventia procesatorilor si ca urmare a prostiei ce-i debordeaza din tartacuta netunsa.
Faptul ca dumneavoastra domnule doctor postati asemenea prostii ma face sa ma intreb la ce-l mai contrati pe stimabil, cine si ce va determina sa dati o asa tenta pesimista noului sezon apicol.
Procesatorii romani au avut, in acest moment fenomenul persista, probleme majore in respectarea contractelor de export ca urmare a diminuarii productiei in anii 2007(aprox 10-12 mii to) si 2008( putin peste 15 mii tone), a consumului in crestere din romania, a orientarii catorva producatori la a face export fara intermediari.
Drept urmare procesatorii au platit la finele anului 2008 preturi cuprinse intre 1.900 euro-poli si 2.200 euro/to la salcam si miere rara(coliandra, amorfa, maracine, izma). Pretul ar fi crescut si in inceputul anului 2009 dar nu a mai fost marfa ca urmare a tabararii pe producatori a pietasilor care au platit 9-9,5 ron-poli si 12 lei la salcam.Au cersit cu bani in mana din poarta in poarta, fenumenul se va repeta.
Piata ramaneasca doreste miere adevarata si consumul nu mai este cel precizat de netunsul apicultorilor.
Mirarea-mi este cu atat mai mare cu cat dumneavoastra personal a-ti vazut ce se intampla in germania. Pacat ca repetati ineptiile prezentate acum doi ani de vanzatorul stuparilor. Nu-s ce va determinat.
Cine vinde sub 6,8-7,3 ron/kg rapita din primavara anului 2009 se poate considera propriu sabotor al muncii personale. Tine frate la munca ta si nu mai pune botul la vrajelile procesatorilor. Stai sa vezi tertipuri, nu avem lichiditati, nu sau stabilit preturile in germania. Duceti marfa la poarta, da fuguta, ca va da si prima de export.
Eu stochez si anul asta.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Nu eu am spus, eu am preluat articolul de la Romania Libera.
  Si tocmai aici este cheia : zorici si ai lui NU NE APARA DREPTURILE ! , TU TE-AI PRINS DIN PRIMA.
  prima postare este opinia oficiala a lui Zorici &comp. iar a doua este adevarul gol-golut.

D006

Citat din: dragos2006CITITI CU MARE ATENTIE TEXTUL DE MAI JOS ! L-AM PRIMIT ASTAZI , PE MINE UNUL M-A CUTREMURAT :
NOUTATI CUTREMURATOARE SAU DESPRE CUM ZORICI EUGEN A FINALIZAT CONTRACTUL DE SCHIMB FARA REALIZAREA OBIECTIVELOR PREVAZUTE PENTRU ACA.
La data de 19.03 2007 ACA prin persoana lui Zorici Eugen a incheiat procesul verbal de receptie a lucrarilor cu numarul 261 conform textului: recompartimentare, reamenajare pentru constructia existenta parter cu functie de productie (produse apiterapeutice), proces verbal incheiat intre SC TRIUMF CONSTRUCT SA-antreprenor si ACA in calitate de beneficiar (pct b din contract de schimb pag 2).
Asa cum se constata singurul semnatar al acestui proces verbal din ACA este Zorici Eugen Vasile care a acceptat incheierea lucrarilor cu termen conform autorizatiei de construire numarul 409/20F13435 din 01.06 2005 cu valabilitate pana la 01.07 2007.
Pentru incheierea acestui act Zorici nu a informat si nu  a consultat nici un organ de conducere al ACA, singurul sfetnic fiindu-i Moraru Petru care urma sa preia aceasta fabrica pentru ICDA.
Prin aceasta receptie SC Triumf Construct si-a incheiat toate obligatiile conform Contractului de Schimb fata de ACA pentru acest obiectiv, singura nerealizare fiind prezentata in anexa 2 la procesul verbal si anume: realizarea probelor de verficare a instalatiilor pentru obtinerea parametrilor necesari procesului tehnologic prevazut pentru "camerele curate" si care avea ca termen de executare 14 zile de la data receptiei.
Procesul verbal de receptie s-a semnat nelegal intrucat lipsea anexa 3 unde s-a trecut <NU este cazul>.
Ce trebuia sa cuprinda anexa 3? Anexa 3 trebuia sa cuprinda referatele tuturor proiectantilor pe categorii de lucrari care sa fi fost centralizate de seful de proiect, firma SC Semprest SRL si care pe baza acestora trebuia sa intocmeasca un raport cuprinzand concluziile si pe baza caruia dirigintele de santier Ghincioiu Lorel trebuia sa intocmeasca Cartea constructiei.
Aceasta trebuia sa mai cuprinda si toata partea de proiectare si executie si trebuia sa fie predata beneficiarului adica ACA din Romania anterior realizarii receptiei.
Din pacate aceasta carte nu exista pentru ca seful de proiect nu a fost atat de iresponsabil sa-si riste compania, neavand documentatia pe baza careia sa intocmeasca raportul. Prin lipsa acestor documente responsabilitatea ii revine lui Zorici Eugen singurul semnatar din partea beneficiarului.
Incepand de la data semnarii procesului verbal de receptie, conform legii fabrica este supusa impozitarii si anual se cheltuiesc cca 160 milioane lei vechi de catre ACA pe impozit.
Cel mai grav este ca de la aceeasi data toate utilajele achizitionate pentru punerea in functiune au intrat legal in functiune si se scurge termenul de garantie in conditiile in care aceste utilaje se degradeaza nefunctionand. Multe din aceste utilaje au iesit din perioada de garantie. Se mentioneaza ca printre aceste utilaje exista si utilaje cumparate de ACA in valoare de cca 3 mld lei vechi. (Halal contract de schimb!)
In ultimii doi ani de cand s-a semnat receptia, aceasta hala a stat inchisa, neproducand decat pagube.
Pentru a induce in eroare organele de conducere ale ACA, Zorici Eugen si Morau Petru arunca cu tot felul de minciuni si culmea este ca sunt si crezuti pe cuvant.
Dam exemplul lui Moraru Petru care in articolul de presa postat.. a declarat la sfarsitul anului 2006 ca pana la inceputul anului 2007 fabrica va fi pusa in functiune dupa cele mai inalte standarde, ceea ce nu s-a intamplat nici pana astazi si nici nu se va intampla in curand.
In cazul celui de-al doilea obiectiv din contractul de schimb - pct a, pag 2 si anume fabrica de cosmetice construita in incita Combinatului Apicol in valoare de 650.000USD, pana in prezent s-a realizat o hala din panouri termizolante, iar termenul de finalizare a lucrarii si autorizatia de construire au expirat tot la data de 01.07.2007. In ultimii doi ani s-a mai lucrat sporadic, dar si aici sunt putine sanse sa fie finalizata in viitorul apropiat.
Si pentru acest obiectiv s-a facut receptia asemanator situatiei anterioare ceea ce inseamna ca SC Triumf Construct SA si-a incheiat contractul si orice contributie a lor in perioada urmatoare este benevola si contracost.
Totusi pentru a da bine la Congresul ACA care se pregateste pentru 2 aprilie si a minti inca o data "poporu" saptamana trecuta s-a facut o actiune ampla de curatire a molozului, ocazie cu care au fost taiati si doi brazi falnici si un cires amar, ca sa poata fi bine vazuta si admirata din exterior pe principiul inafara-i vopsit gardul si-nauntru-i leopardul.
Pentru a nu se prinde Primaria de taierea copacilor acestia impreuna cu molozul au fost transportati rapid in localitatea Ciolpani.
La momentul actual conturile ACA sunt goale, dar in acelasi timp blocate deoarece ACA, dupa semnarea procesului de receptie pentru fabrica de apiterapeutice de la ICDA a preluat o datorie importanta de la SC Triumf Construct SA catre firma care a amenajat camerele curate si ACA nu are banii necesari de plata asa incat firma a blocat conturile ACA.
De curand ACA a pierdut si un proces de retrocedare catre fostul proprietar a unui teren de 600 mp (fost proprietar Museteanu) si care se afla sub  cladirea ICDA, trebuind sa despagubeasca fostul proprietar cu suma de 3,2 mld lei vechi.
Alti doi fosti proprietari urmeaza sa-si revendice terenurile prin plata acestora.
Ce ese drept, intr-un cont secret al ACA exista suma de 13 miliarde lei vechi virata de firma SC Triumf Consruct SA pentru doua terenuri proprietate ACA obinute prin cumparare de profesorul Harnaj pe strada Capriorilor si care insumeaza 2400mp. Aceasta vanzare directa este precum bomboana pe coliva in ceea ce priveste instrainarea patrimoniului ACA, fiind o vanzare directa CU PRECONTRACT, fara scrupule. Daca facem un calcul simplu constatam ca valoarea reala a celor 2400 mp la pretul de piata (cca1500euro/mp) rezulta cca 3,6 MILIOANE EURO. DECI O PRIMA ACTIUNE PENTRU SALVAREA PLATFORMEI APICOLE BANEASA AR TREBUI SA FIE ATACAREA IN INSTANTA A PRECONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE SI RECUPERAREA DIFERENTELOR PANA LA PRETUL PIETEI. PENTRU ACEASTA ZORICI NU TREBUIE SA APUCE SA FACTUREZE BANII VIRATI IN ACEL CONT DE CATRE FIRMA TRIUMF!!!
Sa mai adaugam la aceste pierderi Statia apicola Maldaresti care a fost initial castigata de ACA, aceasta trebuind sa plateasca urmasilor proprietarilor o suma de doar 2,9 mld lei vechi, revenindu-i ca valoare reala o suma de cca 20-30 mld lei vechi in cazul in care cu acordul Congresului ACA si cu derogare de la statutul ACA ar fi fost vanduta prin licitatie. Moraru Petru nu a avut nici o imputernicire din partea AGA ICDA (asa cum sustine pe alt forum) pentru a redeschide procesul si a cere ca statul sa plateasca pe legea 10.
Asa cum se constata, Moraru Petru numit administrator si director general al ICDA de catre Zorici Eugen, este un demn urmas al acestuia!!!
Sa continuam?????? Oare pe 2 aprilie va avea loc congresul ACA sau parastasul platformei apicole Baneasa????
Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor este semnat din partea ACA NUMAI DE ZORICI -  A SEMNAT CEVA CE NU EXISTA IN REALITATE !!!
    DE CE A SEMNAT CE NU EXISTA IN REALITATE ???  SCRIE NEGRU PE ALB :LUCRARILE DE LA ANEXA DOI NU AU FOST EXECUTATE !!!