• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Natural si Bio

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2007, 06:29:31 a.m.

« precedentul - următorul »

D006


maximus

f. interesanta faza cu ceapa nenea drone,in paralel cu apicultura te rog sa ne spui cum e cu fazele lunii si cand se seamana :roll:

D006


D006


stefan1

Un lucru este de necontestat: in stare naturala, albinele fac faguri cu celule mai mici ca cele "oficiale".Pe de alta parte,cel putin primavara, albinele cresc pui mai mici, pentru a economisi proteine, care nu sunt suficiente fara un bogat cules de polen, dar si avand o populatie mai redusa.Este evident ca albinele prefera in aceasta perioada fagurii mai vachi, cu celule mai mici. In plus daca celulele sunt mai mici, in timpul rece, o anumita suprafata de puiet pe care o pot incalzi albinele cuprinde mai multe celule si deci se pot scoate mai multi pui. De asemenea se stie ca pe iarna unele albine se conserva intrand in celule, marind astfel densitatea ghemului, reducand uzura si consumul de miere. Faguri cu celule mai mici permit o concentrare a cuibului. Cel putin ar trebui incercata varianta asta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006


stefan1

Si distanta dintre rame este prea mare. Este mai mare la noi decat la altii, caci latimea unei rame dadant ar trebui sa fie 1+3/8", ce-i putin sub 35 mm. Noi vrem sa facem o albina uriasa, ca piticul sovietic - cel mai mare pitic din lume.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

maximus

mie de la inceput nu mi-au placut stasurile si am facut distanta intre rame de 35 mm prin confectionarea umerilor la 35 in loc de 37-38mm,dandu-mi seama de aiureala stasurilor propuse de ACA.avantaje importante sant la iernare,cand albinele reusesc sa faca un ghem mai compact si sa incalzeasca un spatiu mai mic,si la dezvoltare in primavara din acelasi considerent.

D006


bee_lover

deci de aia nu se potriveau ramele cumparate de la domnul orban stefan cu cele cu care am luat albinele(albinele le-am luat de la un mos...vreo 70 de ani care are vreo 70 de stupi...se tine bine...plus lucreaza fara masca)...ale lui erau mai late si nu puteam sa bag 10 in corp ca nu inchepeau...tre sa le scot incet incet...

D006


D006


balasbebe

Eu am stupina, la 7 km., de  centrul comunei. Aici este un sat de batrani, care cultiva pe langa casa, doar porumb, putin grau si cartofi. Sunt atat de saraci, ca ei nu au bani nici sa faca stropiri, nici sa se apuce de o afacere. Zona este de deal, prea multe plante nu se cultiva, ca este o zona de padure, si pomi fructiferi. Terenurile, nu se mai cultiva de ani de zile, chiar si viile, nu mai sunt lucrate. Eu zic, ca daca as face  si tratamentele cu substante agreate de "Ecoinspect", as putea lua bani frumosi pe produse.
  De la anul vreau sa formez o stupina "bio". Daca reusesc sa scap de varroa, sau sa-i reduc, sa nu fie infestatie mare, atunci o sa trec toate familiile.


D006