• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Natural si Bio

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2007, 06:29:31 a.m.

« precedentul - următorul »

D006


tica

aveti la alba un apicultor care se ocupa cu grupul bio de acolo si face achiziti ptr firma fileomera,nu imi aduc aminte cu se numeste,dar sta pe undeva prin centru si este simbetist.am sa revin cu mai multe detali.

D006

Citat din: ticaaveti la alba un apicultor care se ocupa cu grupul bio de acolo si face achiziti ptr firma fileomera,nu imi aduc aminte cu se numeste,dar sta pe undeva prin centru si este simbetist.am sa revin cu mai multe detali.

despre el este vorba domnule tica
fara suparare ne intelegem bine dar cand este vorba de castig stiti cum e mai intii pt mine si apoi pt tine
nu stiu daca ma intelegeti ce vreau sa spun
      cu stima acelasi marius

tica

va-m inteles perfect.daca doriti sa intrati la bio eu ma ofer sa va ajut.mai multe detali pe privat,mie numi plac discutile neproductive si contradictorii si nici nu incerc sa fac pe atot stiutorul si eu am fost ajutat si imi place sa ajut la rindul meu.

tica

ptr dl drone atita timp cit abordati asa problema nu este loc de discutii.

tica

nu inteleg ce vreti de fapt,sa imi verificati cunostintele despre apicultura sau aveti o problema cu cei care au aderat la programul bio.sa stiti ca nu sint interesat de cunostintele dv in materie de bio,eu le am pe ale mele si cred ca sint  ceva mai bogate(poate intr-o alta discutie va spun si de ce sint  superioare fata de ale dv.).eu scriu ptr a intra in contact cu cit mai multa lume si a schimba idei si pareri despre apicultura,nu ptr a verifica daca cel cu care intru in contact este mai destept decit mine sau mai putin sau daca are mai multe cunostinte despre apicultura.eu cred ca ar fi bine sa lasati la o parte aerele de profesor si sa treceti cu o treapta mai jos,si inpreuna cu cunostintele dv si ale mele si multi alti sa facem ceva util.nu cred ca discutia aceasta tip chestionar are ceva benefic.si cu aceasta sper sa se fi incheiat discutia.

tica

dl dronel in momentul in care am intrat in dialog  cu dl marius ma-m oferit sa il ajut cu ce pot si cu ce stiu eu,daca doreste sa intre in program si tot acolo am scris ca mai multe detali pe mesaj privat ,si stiti de ce,pentru a evita bagaciosi si a face din acest dialog sa nu se mai inteleaga nimic.ca rezultat ce a iesit din acest dialog nimic folositor.dl marius sa retras nici lamurit nici nelamurit,acesta este rezultatul interventiei dv.si trebuie sa va multumesc si tot asa inainte.

tica

dl dronel daca doriti sa discutam depre bio atunci sa incepem cu inceputul.mai intii vreau sa stiu statutul dv in apicultura (conventional,bio,interesat de bio,etc)care este cu adevarat problema dv referitor la bio,din diologul de pina acum am inteles ca dv aveti ceva cu cei care produc bio.

tica

da este adevarat ptr bio se foloseste sirma de inox si tot inventarul(centrifuga ,tava,cutit,etc)vopsea bio sau ulei de in,ceara bio.ca si tratamente se poate folosi toate medicamentele ce sint certificate bio.

PricopArthur

Din discutiile dv invatam cu totii, chiar daca nu exprimam o parere scrisa. Fiti fara grija caci postarile dv sunt citite nu numai de cei ce sunt implicati in dialog.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Ei pe naiba! Bio fac -da fac din vorbe, ca bio face toata romanica frate, efortul este minim la oricare stupar ce suporta psihic definitia bio si nu mecanismul de reconversie.
Enigma pare la cei ce n-au incercat inca definitia, m-ai mult enigma'i pastrata de smecheri- sa nu se produca inflatie de smecheri -si vechii smecheri sa ramana fara smecherie.............rusinica.
L'as ca varachetul creste procentul la promovabilitate.

D006

Valter,
Constat ca desi domnul tica a fost cel care era dispus sa vorbeasca despre bio,culmea pe privat, tot el este cel care nu raspunde.Ce sa faci. Eu cred ca din respect pentru colegii care sint inregistrati ar trebui sa raspunda si sa accepte o discutie fara ura si fasoane,cred,in beneficiul tuturor.
Sanatate
PS. Stiu ceva;putin,dar ma gindesc ca ar fi folositor daca as trece la stuparitul bio. O voi face dupa cum stiu si cred ca vrajelile cu inoxul nu vor ajuta asa de mult.

PricopArthur

E in firea noastra, a oamenilor in general, sa minimalizam sau sa trecem sub tacere greselile, si sa scoatem in evidenta "marile" realizari. Sa vedem ceeace gresesc altii, fara sa ne observam propriile erori.
Sunt sigur ca daca s-ar deschide un subiect cu greseli proprii, putini ar posta, si aceia doar de fatada. E natural.
Miere multă şi inimă curată!

tica

imi cer scuze,dar nu pot sa stau tot timpul pe forum.si acum nu stiu ce tot aveti cu sirma de inox,tava si etc.sint necesare si atit.mai devreme sau mai tirziu ar fi bine ca toti apicultori sa foloseasca inventarul de inox,mierea este un aliment pana la urma si nu mi se pare corect ca aceasta miere sa ia contact cu un utilaj ruginit sau vopsit cu nu stiu ce vopsele.tot ce ati scris mai sus este adevarat,cu mentiunea ca pe o raza de 5km de unde aveti amplasata stupina nu trebuie sa aeveti parcuri industriale, drumuri cu trafic intens,ferme pomicole,etc. perioada de conversie este de 1-2 in functie de rezultatul analizelor si a apicultorului cit de repede indeplineste conditile.dl.drone ce te face sa crezi ca refuz discutile si ca sfidez colegi de forum ca nu intru in fiecare zi pe forum.nu cred ca esti in masura sa vorbesti in numele tuturor.am impresia ca discutia noastra a intrat pe un fagas nu chiar cel mai bun.

PricopArthur

Contrele nu isi au rostul. Sunt sigur ca, atat Tica cat si Drone au cunostiintele necesare in ceeace inseamna "bio".
Luminati-ne si pe noi. Vorbe am auzit multe. Pe langa inventar, mai e necesar ca lanurile la care mergem sa fie certificate bio? putem face pastoral, sau trebuie sa stam ascunsi pe langa o padure sau balta? Ce intra in prima perioada de conversie?
Miere multă şi inimă curată!