citeva informatii interesante.

Creat de ioanardelean55, Ianuarie 24, 2010, 12:49:04 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: AndreiRN din Septembrie 28, 2010, 06:50:09 PM
Polen proaspat dimineata si la pranz o linguritza.
Asteptam confirmarea domnului tasse!
14 kg in 4 luni este o realizare pentru cineva care pleaca de la 87 kg.

Eu am 1,76 metri iar cumnatul cu care faceam comparatia are 1.78.
Daca as reusi sa dau jos 14 kg, ca tassevassi, ar fi ceva extraordinar!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

tassevasi

Sa va spun ce am facut ,dar sa stiti ca  m-am tinut de aceasta reteta cu multa incapatinare  dintr-un singur motiv .
  Aveam palpitatii la inima cam de un an si nu puteam sa ma linistesc ,chiar se accentua in timp .     Am citit in cartea  "Alimentele miracolul sanatatii " scrisa de HenrY  Bieler   din cite retin ,(o am data la un prieten acum ) . Publicata de Rom Direct Impex  Srl ,cumparata prin '94  prin comanda pstala ,...  ce trebue sa fac in aceasta situatie .
  Trebuia sa actionez asupra detoxifierii fluxului sanvin . Acesta  trecind prin creier ,unde avem glanda hipofiza care controleaza celelalte glande , (gl tiroida  controleaza organle interne ,inplicit inima ). Explica acolo pe intelesul tuturor acest mecanism  simulte atele.
Am eliminat di alimentatie : dulciurile ,zaharul .carne grasa prjita ,mezelurile ,grasimile animale  unt  smintina .
  Am facut prima saptamina ciorba de TECI de fasole ,care ajuta pancreasul si ficatul , facuta cu inca 5 legume  telina ,morcov,pastirnac ,ardei ....si altele
  A doua saptamina am facut ciorba de dovleac  tot cu cele 5 legume
Saptamina urmatoare  soia , mazare , varza ,ce aveam acasa  numai natural
. In fiecare zi  cu o jumatate de ora inainte de masa luam o lingurita de drojdie ,( care este miracolul acestui regim ),  dim. la prinz si seara ,deci numai inainte de masa , ca daca se ia dupa , fermenteaza ,si luata dupa un suc , se face bere (alcool ) care produce dureri de cap .
  La prinz in fiecare zi friptura ,carne slaba ,numai pe gratar ,gril . peste cit de mult ,numai pe gratar,exclus prajitul oricarui aliment.
  Dupa prima saptamina au disparut palpitatiile ,respectam orele  meselor , si tot asa,a trcut luna ,cu alt fel de alimentate  consumate si am simtit efectele ,care m-au incurajat sa continui . In carte spune ca trebue si greutatea sa scada ,ca inima sa functioneze bine , acest lucru sa confirmat si mi-am stabilit  termenul de regim in functie de greutatea la care am ajuns . Este f interesant ca vroiam sa ma mentin  la 75  si tot am mai coborit putin ,acum din iulie ma mentin la 73-74 kg.   Prin consumul de drojdie  ajutam ficatul sa nu mai secrete sodiu ptr digestia din stomac, el acum  se reface ,nu se mai epuizeaza, pancreasul la fel  , intestinele isi schimba volumul ,se fac mai suple - subtiri. Totul  ajutat  cu supele mai sus mentionate .
Acum sunt obosit  si cred ca am mai gresit prin unele locuri , miine o sa va spun de  restul  si de analize  .
Sanatate si numai bine.  tassevasi   :hi: :hi:

tassevasi

Revin ,  drojdia face minuni daca te ti de ia ,sa o ei numai inainte de masa .
Nu era zi sa nu maninc dulciuri si alimente consistente , .... dar nu tot ce e gustos si placut , este bun si ptr organism .
  Statistic un om gras are viata mai scurta decit unul slab .
  Analizele le aveam facute in ianuarie si erau toate la limita superioara a valorilor normale , in iulie le-am facut sa vad cum stau ,toate au fost la jumatatea valorilor antrioare , de ce  ?   Am schimbat modul de alimentatie .
   Va recomand drojdia ,este la indemina tuturor, medicul acesta  american ,a folosit-o ptr tratarea bolnavilor lui peste 45 ani si confirma rezultate minunate .
  Va doresc  sanatate si numai bine .
   tassevasi :hi: :hi:

ps , cautati pe net  despre drojie , medicul asta o folosea acum 60 -70 ani.

tassevasi

ioanardelean55

OCTOMBRIE  ( Brumarel )
  ,, Octombrie si Martie sint luni surori . Cu cit mai curind cad frunzele din arbori , cu atit mai roditor va fi anul viitor .  :hi: :hi:
    Gerul si vintul din octombrie imblinzeste pe ianuarie si februarie . :nono: :nono: lumina de miaza-noapte in octombrie aduce curind ger mare . Daca soareci din cimp trag la sat , iarna e aproape . Cind arborii tin ( pastreaza ) frunzele mult , iarna va veni tirzie dar va fi grea si la anul vor fi multe omizi . :hi: :hi: Cind cocorii zboara pe jos , mai sint atunci zile calde " .  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     OCTOMBRIE
   ,, Scoate mierea din stupi , daca nu s-a scos inca "  :hi: :hi: :nono: :nono: :nono:

pharaonu75

Frumoase si instructive aceste citate din intelepciunea populara!
:hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ioanardelean55

CONST . L. HRISTEA
  Legile unei bune iernari .

1. Colonia sa fie PUTERNICA , deci bine POPULATA si cu multe albine tinere. :uimit: :uimit:
2. Sa aiba HRANA din BELSUG si de buna calitate. :rotfl: :rotfl:
3. Locuinta sa fie bine aparata impotriva schimbarilor de temperatura si BINE ORINDUITA IN INTERIOR . :nod: :nod:
4. Sa fie asigurata O AERISIRE IMBELSUGATA . :uimit: :uimit:
5. Colonia sa fie in DEPLINA LINISTE . :nono: :nono:
6. Sa nu fie ATACATA DE PARAZITI, cum e paduchele , sau boli primejdioase. :finger: :finger:

prisecarul

concluzii:
hrana suficienta;
familie puternica;
camin izolat termo-fonic;
un apicultor bine instruit, pentru a interveni in caz de necesitate!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

ioanardelean55

Cunoscutul cercetator german Budel , care s-a ocupat mult de problema temperaturii si aerisirii coloniei in iarna ,a scris ca ....URDINISUL TREBUIE SA CONTRIBUIE LA PRODUCEREA UNUI CURENT DE AER DIRECT si SA FIE SUFICIENT DE LARG pentru a permite asigurarea unei ventilatii potrivite dar nu exagerate . :nono: :nono:
ORIENTAREA urdinisului in iarna va fi TOTDEAUNA SPRE SUD . :hi: :hi:

stupar

Eu iernez in trei pavilioane si pe jos.In pavilioane nu pot aseza cu  ordinisuri catre sud.Primavara nu am observat diferenta in dezvoltare dintre cele care erau catre sud-est sau sud -vest.Cele pe jos cu fata catre sud intradevar se misca mai bine. :hi:

ioanardelean55

Uni stupari canadieni isi distrug coloniile de albine in toamna, :nono: :nono:pastrind fagurii cu miere in depozit si isi refac coloniile cu roiuri la pachet argumentind ca in felul acesta avantajele sint mai mari  :rotfl: :rotfl:, caci albinele ar consuma mai multa miere pentru a-si pastra caldura ghemului ; afara de aceasta stuparii canadieni evita riscul pierderii multor colonii din efectiv --- risc destul de mare in conditiile iernilor grele si indelungate din Canada . :finger: :finger:

D006

Eu nu as putea sa-i numesc stupari ci doar oameni de afaceri in apicultura.
Contabilitatea lor le spune ca este eficient dar daca ar sti publicul nu cred ca le-ar mai cumpara mierea.
Sunt totusi multi care aduc albinele in sud pe timpul ierni.
Uni chiar stau cu ele ca e mai placut.

orbanstefan64

io nu am nimica impotriva sa nu ai un profit pe urma albinutelor dar cind  numai le exploatezi   inseamna ca esti lipsit de suflet

D006

Pai contabili au suflet?
Gluma, nu sariti pe mine.

soadi

Nu sarim pe tine....ca ai ramane insarcinat  :rotfl: :wink: