citeva informatii interesante.

Creat de ioanardelean55, Ianuarie 24, 2010, 12:49:04 PM

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

IUNIE.....CIRESAR.
  ,,Iunie, mai uscat decit umed ,umple butile cu vin bun.Oameni si vintul din iunie se schimba curind. Iunie umed si rece strica anul intreg. Rozele (macesii) multe prevestesc iarna grea . Cind peregrina furnicile va fi timp bun. Saritul pestilor vesteste vreme grea .De sint multi bureti iuti , iarna viitoare are sa fie usoara ".
    IUNIE...,, GRIJESTE DE STUPI SI DE ROII CEI TINERI ''. :hi:  :hi:  :hi:  :hi:

D006

Larva de matca in botca capacita se invarte de 80 de ori in lungul botci.

ioanardelean55

IULIE (luna lui CUPTOR )
  ,,Canicule senine inseamna an bun. Fara roua in iulie nu e ploaie. ce nu sta bine in iulie nu prospera in septembrie .                    Daca paianjenul  isi rupe pinza in doua , va ploua . Daca luna plina are spre rasarit si amiaza curte va urma timp senin
statornic ." :hi: :hi: :hi: :hi:
  IULIE ; ,,STUPII ROOOIESC INCA AAAAAA !!!!!  GRIJESTE ca sa aiba umbra cind e cald TAREEEE " :hi: :hi: :hi: :hi:

ioanardelean55

AUGUST ( Gustarul )
,,Ploaia din august subtie vinul . Vinturi de nord in august aduc timp statornic . Cu cit nagitul suie mai sus , cu atit mai rar va veni ploaia . Daca barza clantane , va ploua . Cind pisicile casca zacind ,urmeaza ploaie  :hi: :hi: . Cind sint alune multe ,va fi IARNA GREA ."
   ,,INADESTE  cosurile (buduroaiele ) cu albine ,daca acestea se gramadesc la gura acelora . ALBINELE ACUM ISI OMOARA TRINTORII; departeaza pe cei morti si te pazeste de albinele rapitoare ( hoate ) care incep in luna aceasta FURTISAGUL        :hi: :hi: :hi: :hi: ."

ioanardelean55

SEPTEMBRIE   ( Rapciune )
   ,,Dupa septembrie cald vine octombrie rece si umed . Opt zile inainte si dupa Ziua Cruci ( 14 sept ) e timpul cel mai bun pentru semanat. Dupa Sfinta Maria ( 8 sept ) sa n-ai palaria.... :nono: :nono: ( obicei ciobanesc - pacuraresc ) . Cu cit rindunelele se muta ( pleaca ) mai curind , cu atit mai timpuriu va veni iarna .Cu cit mai multi paianjeni pe jos si cu cit musuroaiele de furnici sint mai mari ca de obicei , cu atit iarna va fi mai grea ". :hi: :hi:
   ,,Cauta cari cosnite au roi buni ; ia nada  :rotfl: :rotfl:( recolta ) de la ele si reteaza acei stupi cind e timpul mai racoros " .  :hi: :hi: :hi:

ioanardelean55

Necesarul de miere pentru iernarea unei fam . de albine se stabileste cunoscind ca albinelor de pe o rama STAS le este necesara cantitatea de 1,5-2,0 Kg miere ( PRACTIC JUMATATEA SUPERIOARA A RAMEI SA AIBA MIERE CAPACITA )  :nono: :nono:
Stabilirea cantitatii de miere din rame se face cunoscind ca ;1 dmp de fagure cu miere capacita pe ambele fete contine 350 g ( o rama STAS plina cu miere capacita pe ambele parti are 3,600 Kg miere , iar o rama tip multietajat 2,3 Kg )  :nod: :nod:
Fiecare fagure acoperit de albine  TREBUIE sa aiba " COROANA ' de MIERE  de minimum 10 cm latime in cazul stupilor orizontali si verticali cu magazine si minimum 7 cm in cazul stupilor multietajati . :rotfl: :rotfl:

ioanardelean55

O familie de albine puternica (35000 albine ), consuma in timpul iernii de 6-7 ori mai putin (proportional fata de greutatea ei ) decit o familie de albine slaba (2500 albine )  :hi: :hi: de necrezut , DAR ADEVARAT . :rotfl: :rotfl:

D006

Si la oameni e la fel : cel slab mananca  mai mult decat cel gras....    :rotfl:

ioanardelean55

Exact asa e ,o sti din propria experienta . :hi: :hi:

BOB0

Citat din: dragos2006 din Septembrie 26, 2010, 03:46:44 PM
  Si la oameni e la fel : cel slab mananca  mai mult decat cel gras....    :rotfl:
Tot ce nu arde se deune???

pharaonu75

Dragos are intr-un fel dreptate! Eu am 100 kg si manac mai putin decat cumnatul meu care are 65 kg!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ioanardelean55

Ca sa stim exact daca e asa sau nu eu cred ca e bine sa ne informam direct de la ;
  Ce ziceti D-na Laura e adevarat sau nu ce spune sotul D-voastra ??

tassevasi

Spuneti si inaltimea acum ,daca tot ati spus de greutate .
   Eu la 1,78  am avut 87 kg  in ianuarie ,de la 1 febr pina la 1 iunie am dat jos 14 kg controlat  ,printr-o metoda extrem de simpla si sanatoasa , pe care am gasit-o intr-o carte , acum ma mentin la 73-74 kg ,si m-a simt  f.f bine ,ceia ce va doresc si d-vs .

Sanatate si numai bine .
  tassevasi  :hi: :hi:

prisecarul

si care este aceasta metoda simpla si sanatoasa?
caci si eu am tot 1.78, dar la greutate........112kg!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

Polen proaspat dimineata si la pranz o linguritza.