miere

Creat de dragos2006, Mai 02, 2007, 01:29:42 PM

« precedentul - următorul »

D006

Nici eu nici Bucovineanu nici alt apicultor sau procesator , nici macar Papa de la Roma nu putem stabili calitatea unui lot de miere , doar laboratoarele autorizate pot da acest verdict. Noi producatorii putem folosi orice metode de lucru si orice fel de stupi , daca laboratorul din Bremen spune ca mierea este OK atunci nu mai incap comentarii . Dar asta nu inseamna ca la umbra unor loturi cu miere buna piata sa fie invadata cu miere de proasta calitate si sa nu se spuna nimic numai de dragul de a nu speria consumatorul...
   In curand ANPC va declansa la nivel national o actiune de control a miereii comercializata in piete , targuri , magazine , en-gross , etc. , VA FI JALE MARE !!!  deja neoficial au fost trimise  la Bremen borcane cu miere ce se vand pe rafturile din Romania si rezultatele sunt ingrijoratoare .  Am gustat si eu dintr-un astfel de borcan in care eu am zis ca este o miere de salcam buna mai ales ca era si deschis la culoare ...  cand am vazut si buletinul de analiza jale , 46% zahar !!!!  , NO COMENT .

orbanstefan64

acum ctiva ani am sistat la o discutie purtata de citiva din mai marii stuparitului si spunea ca la un depozit undeva este miere romaneasca  depozitata de 2 -3 ani care asteapta miere din alte tari binenteles de calitate slaba iar acesta fiind amestecata pt a obtine o miere de  caliatate mai buna..............................
pina la urma ii toxica sau nu  :uimit: :uimit:

D006

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2010, 11:49:12 PM
Dumneavoastra ati consuma o miere cu HMF-ul peste valorile admise ?????
Cu siguranta.
Cateodata vb de parca ai fi angajatul procesatorilor si acuma incerci sa convingi pe toti sa-si duca butoaiele la ei cat mai repede.
Cum se face ca pe ale tale le-a refuzat si acuma incerci sa le vinzi pe aici?

D006

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2010, 10:57:56 PM
Citat din: bucovineanu din Noiembrie 21, 2010, 09:01:49 PM
Pentru a nu ramane in pana si sa nu putem servi clientii, e bine ca in anii cu productie buna sa stocam mai multa miere decat putem vinde direct intr-un an. Doar se stie camierea are termen de garantie nelimitat.
Se stie prea bine ca in timp in miere creste HMF-ul care este TOXIC pentru om ! Mierea mai veche de un an este adevarat ca nu te omoara dar nici bine nu-ti face !
Tu chiar ai mers la scoala?
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydroxymethylfurfural
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6S-4CHRHBH-1&_user=10&_coverDate=03%2F31%2F2005&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_origin=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1550322579&_rerunOrigin=google&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=c0406f9b6d6cb7ac72ce048161cc98bf&searchtype=a
O dulceata sau un magiun are de zeci de ori mai mult HMF iar o bomboana de sute de ori.
Si sa nu imi spui tu ca nu manaci bomboane sau dulceata ca nu te cred.

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2010, 11:49:12 PM
Articolul  sigur nu este de acum 3 ani deoarece in el daca citeati se face referire la aprilie 2009 !!!!!! 
Postarea este din 22 septembrie 2009!
Bucovineanu probabil a vazut data inregistrarii lui Stefan1 (08.10.2007) si a crezut ca este data postarii! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

filip

Am avut un unchi care a murit,matusa zicea:
Mierea e VALUTA FORTE si a tinut-o in bidoane de aluminiu inchise ermetic.
Intr-un an slab ca productie a venit un procesator si a luat-o toata.Capacele bidoanelor le-am deschis cu ciocanul.
Sa fim seriosi,a incalzi in parametri optimi o miere o singura data inainte de a o vinde e OK
A incalzi o miere care trebuie sa stea pe raft un an fara sa cristalizeze nu-i OK
Restul e gargara
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

In anii cand productia este mica procesatorii cumpara orice miere, nu conteaza cati ani are, nici antibiotice nu ies la analize si platesc un pret foarte bun. Exemplu anul acesta. Cand productia este buna incep problemele pentru apicultori: mierea are prea multa apa, are antibiotice, are HMF prea mare ba ca a fost invadata piata cu miere din China sau Argentina. Totul numai pentru a micsora pretul.
Daca anul trecut se plangeau ca platesc prea mult si au platit sub 10 lei pe mierea de salcam, cum de nu ies in pierdere anul acesta cand pentru mierea de salcam au ajuns sa plateasca 16 lei\kg?

pharaonu75

Eu ma intreb daca nu cumva HMF-ul asta nu este cumva o gaselnita a procesatorilor, pentru a determina producatorii sa le vanda mierea imediat, in cantitati mari si la preturi mici... ca doar se inghesuie toti sa vanda de frica HMF si procesatorul poate vraji linistit apicultorul "iti dau x lei /kg...daca nu iti convine poti pleca, nu vezi cati asteapta sa imi dea mierea? Si in plus iti creste si nivelul de HMF din ea, asa ca mai bine vinde-mi-o la pretul stabilit de mine decat sa nu o mai poti vinde altadata!"
Asa cum s-a mai aratat si mai inainte, HMF apare in toate alimentele care contin zaharuri si care sunt prelucrate termic: bomboane, gemuri, bauturi, placinte, prajituri!
Nu am auzit pe imeni sa spuna ARUNCATI TOATE ACESTE PRODUSE IMEDIAT DUPA CE LE-ATI SCOS DIN CUPTOR, PENTRU CA AU UN NIVEL DE HMF CRESCUT!

Oare bunica mea de 88 de ani, despre care stiu ca manca sanatos in tineretea ei, auzise de HMF in gemurile si placintele pe care le facea? :uimit: :uimit:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 22, 2010, 12:03:05 PM
Eu ma intreb daca nu cumva HMF-ul asta nu este cumva o gaselnita a procesatorilor, pentru a determina producatorii sa le vanda mierea imediat, in cantitati mari si la preturi mici... ca doar se inghesuie toti sa vanda de frica HMF si procesatorul poate vraji linistit apicultorul "iti dau x lei /kg...daca nu iti convine poti pleca, nu vezi cati asteapta sa imi dea mierea? Si in plus iti creste si nivelul de HMF din ea, asa ca mai bine vinde-mi-o la pretul stabilit de mine decat sa nu o mai poti vinde altadata!"
Offff, si tu.
L-ai deconspirat acuma.  :nono:

pharaonu75

Nu este vorba de deconspirare... eu doar emiteam o ipoteza care mi se pare credibila!
Dragos este producator nu procesator...
Si dupa cum spune chiar el, vinde mierea tot la procesator, asa ca nu vad de ce le-ar face jocul!

D006

Ar vrea el sa faca saltul la procesator ca de producator real nu prea este.
El plateste un apicultor sa-i ingrijeasca stupii si deci e un mic comerciant acuma.
Banuiala mea este ca un procesator vb prin gura lui Dragos cateodata.

orbanstefan64

mai andrei       mai la si de la tine putin nu mai fi asa rau :rusine: 

D006

Primul pas spre vindecare este adevarul.

orbanstefan64

si cum spune ungurul gothe la noi mori cu adevarul in brate  :wink:

D006

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 21, 2010, 07:05:07 PM

Romania NU produce miere de mana !!!!  deoarece in asa zisa miere de mana romaneasca se gaseste polen . Conform normelor in vigoare mierea de mana are continut de polen 0(zero) %.

Norma  inpusa  de  procesator? :nod:
Tocmai  cu  ajutorul  polenului din  mierea  de  mana  se  stie din  ce  zona  geografica  provine  si  unde  mai  pui  ca Argentina  exporta  miere  de  mana  cu 5% polen .