Foamea de bani sau miere din orice

Creat de dragos2006, Ianuarie 01, 2009, 04:46:04 PM

« precedentul - următorul »

D006

Acum cateva saptamani atrageam atentia asupra faptului ca multi apicultori dintr-o tara vecina precum si cativa campioni de la noi nu au rezistat tentatiei si au cumparat cu camionul hrana pentru albine (amestec de glucoza , fructoza si zaharoza)dar o mare cantitate au transformat-o in mierede salcam pe care au dus-o fuguta la procesator , bineinteles procesatorul care le-a procurat mancarea din Germania.
Rezultatul : indepozitele din Germania sunnt 25.000 tone de salcam din aceasta hrana care nu prea mai merge la comercializare deoarece autoritatile din vest au prins hotia. Cum prevedeam atunci si la noi procesatorii(putini cei drept) au inceput sa "tuseasca" pt. ca au cam ramas cu marfa pe stoc pana se fac analizele.Atentie pentru ca pana la urma vinovat va fi gasit doar producatorul !
Inainte de Craciun am cumparat de la un procesator serbet de la respectiva firma Germana si am fost atentionat ca daca voi da la albine acest produs sau cele asemanatoare in perioada culesului acesta va si usor depistat in miere pt. ca neamtul si-a luat acum masuri de precautie si a adaugat si un marker care va demonstra f. usor prezenta lui in miere.
Nu as fi scri aceste randuri daca nu as fi citit in numarul din decembrie al revistei "Romania apicola "  editorialul domnului Petre Iordache  care se intituleaza " Despre etica apicola romaneasca" in care ne prezinta comportamentul tampit al unor apicultori in pastoral precum si cazuri de falsificare a mierii si a cerii.
Atentie la fuga dupa imbogatire rapida , e usor sa falsifici sau sa produci sub standard miere dar va veni ziua in care acesti oameni vor trebui sa plateasca cu varf si indesat dar cel mai nasol lucru pt. ei este ca vor fi scosi de pe piata.

filip

Exista si solutii la indemana APICULTORILOR.Vine procesatorul la tine ia probe,sigileaza bidoanele iar cand vin analizele vine cu banul.Si uite asa nu se mai cumpara mierea din camp ,iar apicultorul serios trebuie tratat bine,altfel GAINA CU OUA DE AUR e pierduta.Chestia cu dusul mierii la procesator iar apoi accesta face analiza in cele mai multe cazuri nu iese bine,cred ca e de domeniul trecutului.Si apropo mierea care nu corespunde nu poate fi tinuta mult timp.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Corect ! si acum intelegi de ce "campionii " cum scot mierea alearga fuguta , fuguta cu ea la procesator.
Si procesatorii se vor tria cei care au trait pana acum din "ciorba si sac" au un viitor sumbru. :nono:

D006

care e treaba Dragos. cu avatarul tau ?

D006

pentru ca nu mai am loc in alte locuri in semn de "protest' mi-am cenzurat singur avatarul
Citat din: florinpngcare e treaba Dragos. cu avatarul tau ?
:zzz:  :zzz:  :zzz:
stai sa vezi peste o saptamana urmatorul avatar!

D006

Dragos, eu zic de te obosesti degeaba.
Nu ai nimanui nimic de dovedit, esti stupar in toata regula, am fost la tine in stupi si am vazut lucruri frumoase.Ce te intereseaza parerea lui x sau y , despre tine ?
ai vazut ca se poarta mai multe identitati, daca vrei neaparat sa postezi pe forumul vecin, fa-o cu alta adresa si alt user.
Sau mai bine baga o reteta de turte .

D006

In nici un caz nu-mi mai fac alt cont acolo , le-am facut destul timp onoarea sa scriu la ei .
Problema acolo era ca cei cativa pestisori se cred pescari asteapta sa prinda din zbor orice informatie li se pare importanta in rest dezinformeaza sau baga fitile.
Voi cauta agenda si va voi spune si reteta cum se face miere din zahar pentru ca atunci cand facem turtele sa nu mai punem miere plina cu nosema ci una care chiar daca este artificiala macar este curata.
PS. Stii vreo reteta de facut salam din mistret ?

D006

Citat din: dragos2006
PS. Stii vreo reteta de facut salam din mistret ?
binenteles, o caut si o sa o postez.
insa iti recomand insa sa nu folosesti doar carne de mistret, ci sa o combini cu cea de caprior, cerb sau chiar si oaie.

D006

"Corect si la matale.
Numai ca eu vorbi' cu nenea si tanti de la procesare si zice ca are 30 de tiruri in curte.
Asteapta sfarsit de ianuar' sa vada ce si cat le cere.
Ce sa cred ? Ca ma minte? Nu tre' sa-mi dea bani decat un rest nesimnificativ.Basca ca se poate verifica stocul.Chiar si vizual numai."
Acesta este un citat clasic din opera unui mare apicultor in viata care deja a dat peste un procesator care "tuseste".
Stiti ce inseamna 30 de tiruri =600 tone (inte 5% - 8% din exportul Romaniei intr-un an) = minim 1.200.000 euro pret en-gros. Greu de imaginat ca un afacerist blocheaza atati bani in miere !!!  daca e asa e jar la fundul lui . Daca prezicerile mele continua "tusea " de la procesatot se transforma in "gripa "  la producatorii care i-au furnizat respectiva miere.
Procesatorii care au fost atenti la calitatea mierii acum nu mai au nimic pe stoc si trimit achizitorii pe teren dupa miere.

Cred ca nu deranjez pe nimeni ca citez din mari clasici in viata.

bucovineanu

Calitatea mierii pe care o recoltam de la albine are o mare impotanta, mai ales daca o vindem en detail. Si trebuie sa ne orientam cu atentie spre piata interna. In timp ne putem forma o clientiela stabila si putem sa desfacem cantitati importante in acest fel. Totul e sa nu facem rabat de la calitate. Eu am clienti din zona Galatiului, zona in care merg multi stupari in pastoral, care vin si cumpara miere de la mine. Cei care vor sa faca bani falsificand mierea nu o sa reziste prea mult. Rezultate bune se pot obtine si in stationar daca ai o zona buna si te pricepi sa pui albinele la munca.Inainte de a cere profit de la albine trebuie sa ne asiguram ca am facut tot ce depinde de noi pentru a le asigura conditii optime in tot timpul anului. Am avut ani in care am obtinut un profit mai mare pe familia de albine decat cei care au facut pastoral.

D006

Am gasit un articol de la care putem pleca in a vedea cam cat se produce in Romania si cam cat se exporta :
Studiu privind structura sectorului apicol din Romania
la data de 20 ianuarie 2007.
   
1.    Stupi si apicultori:
Stupi ai apicultorilor profesionisti: 197.242
Numar total de stupi: 1.149.529
Apicultori profesionisti(a): 1.033
Numar total de apicultori:45.000
2.    Structura de comercializare:
Productia totala   18.790 tone
Productia(b):        Vanzari directe catre consumatori  tone  8790
            Vanzari directe catre comercianti cu amanuntul 1200 tone
            Vanzari pentru prepararea pe piata/ catre comercianti 9800
            Vanzari catre sectorul industrial  200
Importuri:    Vanzari catre comercianti/ pentru preparare pe piata/ catre sectorul industrial        62 tone
Exporturi:    7700 tone
3.    Preturile
4.    Costurile de productie si de preparare pe piata
Costuri fixe:  31,6 Euro
-    Amortismente    13,3 euro
-    Asigurari        1,3 euro
-    chelt. Salariale    17 euro
Costuri variabile:  23,93 Euro
•    prezentarea detaliata, daca exixta, a:
o    costurilor de control a varoozei      4,29  euro
o    hraniri pe timpul iernii                  2,86 euro           
o    ambalarii (containere)           
o    transhumantei (stuparitului pastoral)    13,88 euro
o    cheltuieli diverse            2,9 Euro
5.    Calitatea mierii
Certificate cu caracter specific:Regulamentul Consiliului (CEE)  nr. 2082/92
Desemnarea origiinii: Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2081/92
Indicatii geografice: Regulamentul (EEC) nr. 20081/92
Valoarea investitiei pentru o stupina de 150 familii de albine. 40.000 euro. Calculul s-a facut pentru aceasta valoare.
Note:
(a) Un apicultor profesionist este cel care detine/administreaza peste 150 de stupi.
(b) Acolo unde este posibil se va indica tipul de miere si dimensiunile exploatatiei.

filip

De ce sa aiba un procesator proprii lui stupi,cand poate cumpara mierea la care sa adouge un profit cu cheltuiala minima?
Lucrurile zic eu au mai evoluat,iar apicultorul e bine sa joace pe doua fronturi.
-Colaborarea cu procesatorii de buna credinta.
-Propria retea de vanzare}
Asfel nu ramane blocat cu mierea,iar un client multumit mai aduce 10.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

in UE media consumului de miere este undeva la 1,5 kg/locuitor daca noi am ajunge la 1kg atunci pe piata interna s-a consuma undeva la 20.000 tone de miere pe an si cum productia scade de la an la an in curand vom deveni importatori de miere.
La ora actuala exportul de miere este undeva la maxim 10.000 pe an.
Noi producatorii trebuie sa incepem sa dezvoltam retele de vanzare directa si pe o tona de miere vanduta in reteaua noastra vom incasa cel putin echivalentul la 2 tone duse la en-gros. Degeaba te lauzi ca ai facut 10 tone de miere daca un baiat destept munceste maxim in jumatatea ta face doar 5 tone de miere dar cand trage linia castiga tot atati bani dar cu munca LA JUMATE , e ceva , nu ? :wink:

bucovineanu

Foarte adevarat doctore. Din pacate in pastoral majoritatea apicultorilor scot mierea nematurata si o vand direct de pe camp cu pretul amarat pe care il ofera procesatorul si mai mult de atat de cele mai multe ori primeste toti banii dupa cateva luni. Pentru a creste consumul de miere ar trebui sa creasca si veniturile populatiei si ar trebui ca noi sa putem face cunoscute beneficiile consumului de produse apicole pentru sanatate.Totusi se pare ca in ultimul timp tot mai multi cauta produse apicole de calitate.Am clienti care au membri de familie in strainatate, care au spus ca in vest medicii recomanda cu insistenta folosirea acestor produse.

PricopArthur

Citat din: filipExista si solutii la indemana APICULTORILOR.Vine procesatorul la tine ia probe,sigileaza bidoanele iar cand vin analizele vine cu banul.Si uite asa nu se mai cumpara mierea din camp ,iar apicultorul serios trebuie tratat bine,altfel GAINA CU OUA DE AUR e pierduta.Chestia cu dusul mierii la procesator iar apoi accesta face analiza in cele mai multe cazuri nu iese bine,cred ca e de domeniul trecutului.Si apropo mierea care nu corespunde nu poate fi tinuta mult timp.
Corect. Problema e ca procesatorul vrea sa fie sigur de marfa, si sa iti dea banii cand poate.
In acest caz, mierea e la producator, si daca procesatorul nu se tine de cuvant, mingia e in terenul producatorului.
Miere multă şi inimă curată!