Foamea de bani sau miere din orice

Creat de dragos2006, Ianuarie 01, 2009, 04:46:04 PM

« precedentul - următorul »

catel

Citat din: dragos2006in UE media consumului de miere este undeva la 1,5 kg/locuitor daca noi am ajunge la 1kg atunci pe piata interna s-a consuma undeva la 20.000 tone de miere pe an si cum productia scade de la an la an in curand vom deveni importatori de miere.
La ora actuala exportul de miere este undeva la maxim 10.000 pe an.
Noi producatorii trebuie sa incepem sa dezvoltam retele de vanzare directa si pe o tona de miere vanduta in reteaua noastra vom incasa cel putin echivalentul la 2 tone duse la en-gros. Degeaba te lauzi ca ai facut 10 tone de miere daca un baiat destept munceste maxim in jumatatea ta face doar 5 tone de miere dar cand trage linia castiga tot atati bani dar cu munca LA JUMATE , e ceva , nu ? :wink:
vad ca le ai cu cifrele. spune-mi te rog cam cata miere se produce la noi in tara? aprox.
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

D006

Deocamdata pentru 2008 suntem la nivel de estimari , pe la colturi se vorbeste de 12000 tone pe real , pe hartie datorita subventiel si cica agriculturii de subzistenta cifra este mai mare spre 16000.
ca o parere personala , nu poti cuantifica cata miere au facut cei cu 5 -10 stupi din spatele casei si cui au vandut-o.  La fel se intampla si cu numarul de familii , anul trecut ministerul agriculturii nu a putut trimite la Bruxeles cifra exacta la unitate.

catel

te-am intrebat sa vad cam cata miere ar trebui sa tinem pe stoc toti stuparii din tara. nu cred ca este asa multa si cred ca apicultorii ar rezista vreo 3-4 luni cu mierea pe stoc, pt. a urca  un pic pretul. pb. este ca pt. asta trebuie un sindicat hotarat.

D006

ce spui tu este un vis cel putin pentru mine.!
daca noi facem maine un sindicat cati ar veni langa noi ? si cati s-ar oferi sa munceasca la hartii , contabilitate , organizare... , la noi toti vor avantaje dar cand e vorba sa participe la o actiune o dau cotita , ba ca au treaba , ba ca nu au bani ... :mad:

Gruies

stau cu 2 t de miere pe stoc,cine se inghesuie sa o cumpere????????????mai rasfirati tovarasi,mai rasfirati........gruia :roll:

D006

Citat din: Gruiesstau cu 2 t de miere pe stoc,cine se inghesuie sa o cumpere????????????mai rasfirati tovarasi,mai rasfirati........gruia :roll:
depinde de pret ca daca tu acum vrei sa-ti cumperi limuzina din doua tone de miere nu se inghesuie nimeni daca ai nevoie de bani cauti un procesator si ti-o ia din curte.
:wink2:

D006

catel

Citat din: Gruiesstau cu 2 t de miere pe stoc,cine se inghesuie sa o cumpere????????????mai rasfirati tovarasi,mai rasfirati........gruia :roll:
poi io ce zic? daca faceam toti ca tine amu era mai scumpa mierea. eu nu ma pun in calcul cu 700 de kg. o vand usor de acasa.

D006

Apropo de stocare,am primit o oferta de 6.1lei pt mierea de tei ofera cineva mai mult?

filip

Citat din: teinegru64Apropo de stocare,am primit o oferta de 6.1lei pt mierea de tei ofera cineva mai mult?
Din cate stiu eu da Incearca la FILIOMERA
9 - Salcam
7 - tei
6 - poli
Fileomea

D006

eu zic sa mai asteptasti putin pt. ca poliflora era 6 lei cand euro era3,5 lei , acum euro este 4,2 lei si urca spre 4,7 . Nu uitati ca ei cumpara in lei si vand in euro.!

Gruies

estee si POLEN din cel bun de primavara,estee si congelat,da decat sa-l dau pe bani de nimic mai bine il ofer "cocoanelor" in primavara.La 6 LEI poliflora procesatorii sa-si cumpere energizant,cand agiungem la 10 lei mai discutam.Chiar ieri s-a anuntat un suedez  dar pina nu etaleaza cascavalul nu primeste decat monstre.hai pa ca va plicti.gruia. :zzz: