Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

D006

Suprafata agricola a statului Israel este echivalenta cu 50% din suprafata judetului Ialomita.... asa ca a compara agricultura Israelului cu cea a Romaniei este cel putin ridicola.

cristian87

DA DAR EI LUCREAZA SUPRAINTENSIV
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

Citat din: cristian87 din August 04, 2011, 04:41:31 PM
DA DAR EI LUCREAZA SUPRAINTENSIV

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
  Asa de supraintensiv incat toata Europa mananca din Israel...
  Frate la ei agricultura este suprasubventionata din motive bine stiute .  De curand in Romania a fost in vizita prim-ministrul Israelului , Beny Netaniahu care a acordat un interviu la TVR1  , daca urmareati acel interviu intelegeati exact prioritatile Israelului.

Donbazil

Sal'tare!
Doctore te rog sa ma ierti dar iar ai intors-o asa cum iti convine.....
Aici nu era vorba exclusiv de productia agricola a tarii respective ( care e mica, drept vorbit-ai)- ci dupa cum am priceput io - si de-aia m-am bagat in discutie - de apicultura.....
Pe bune ca fac apicultura de clasa  -  daca nu ma crezi acceseaza honey@honey.org.il   -  si-ai sa te convingi.
Eu am vazut!....
Sau "Albina de Tabor" -  firma unor emigranti romani de etnie maghiara din Maramures, care au si scoala de apicultura.....
Astia sunt asa de buni ca n-au nevoie sa le fac eu reclama, eu doar am spus ce-am vazut.....
Si mai e de remarcat ca nu prea consuma miere de import ca nu e cusher - (pura din punct de vedere ritual) - ci doar cea produsa de ei la ei in tara....
Cat despre curmalele , portocalele  si bananele care cadeau pur si simplu din pomi pe drum......Trebuiau doar mancate.....
Da' astea nu cresteau asa.....Necultivate ci aveau furtun de irigat cu picatura la radacina.....Peste tot exista asa ceva....
Bine-ar fi ca si la noi sa facem ca la ei, dar .....
Sa fim sanatosi si cei care n-ati fost, sa mergeti sa vedeti.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget

tassevasi

marius_vfp

NU NU  pretul mierii nu creste din cauza ca este mai multa miere , ca miere mai multa nu e, nare de unde, aia a contrafacuta cu fructoza si altele, pai cum sa creasca domnilor daca numarul de familii de albine e mereu in scadere.
spor la treaba numai bine
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

D006

Dezinformare tipic ACAR ...  cum dracu cresterea de la 17000 la 18000 inseamna 20% ???
  Cum sa fie productia mai mare cand teiul a fost calamitat in proportie de 99% , rapita a fost mediocra iar la floarea soarelui au fost cateva zone bune iar in rest jale . la salcam a fost productie normala.
  Dar domnul Fetea  a achizitionat in draci miere si acum nu mai are bani sa o achite . Si cum e obicei romanesc zice ca e productie mare si trebuie sa scadem preturile ...
  Nu mai comentez ca mi se urca sangele in instalatie.

mape 48-petru manea

In acest moment sunt in Germania -Bavaria si am vizitat o asociatie apicola care vinde mierea engros cu 7,5 e kg
in magazin cu amanuntul 11-14 e ,deci cine de cine i-si bate joc ? VA SALUT CU DRAG SI DOR
p.s.  o sa vin cu poze :hi: :hi: :hi:

D006

In loc sa vii cu poze adu un borcan cu miere de acolo din cea mai ieftina . Iti dau eu bani pe el .
   Platesc eu 100 euro si trimit acea miere la analize si sa vedem ce contine .

mape 48-petru manea

am un pas inainte,am mierea un borcan o sa ti-l trimit

stupar

Aztazi am fost la Real miere de salcam a lui Mos Costache ambalata pe data de 11.06.2011.la fundul borcanului era zaharisita.Nici culoare nu avea de salcam.N-am vazut cum arata glucoza din Turcia.
Nici mierea de la firma Apidava nu era salcam.Pretul era 31 lei/kg.

pharaonu75

Oare ce procent din mierea vanduta in super-market-urile din Romania este intr-adevar miere?
Nu stiu de ce institutiile abilitate nu isi fac datoria... fenomenul a fost semnalat in mass-media de mai multe ori!
De ce nu se sesizeaza nimeni?
Oare buzunarele celor care ar trebui sa constate falsurile au fost ingreunate de cei care isi pun numele pe eticheta??
Organele statului nu au auzit de FALS, INSELACIUNE, CONTRAFACERE, CONTROLUL ALIMENTELOR, SANATATE PUBLICA???

P.S. Erau doar intrebari retorice! (raspunsul il stim cu totii)
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: pharaonu75 din August 13, 2011, 08:56:28 AM
Oare ce procent din mierea vanduta in super-market-urile din Romania este intr-adevar miere?
Nu stiu de ce institutiile abilitate nu isi fac datoria... fenomenul a fost semnalat in mass-media de mai multe ori!
De ce nu se sesizeaza nimeni?
Oare buzunarele celor care ar trebui sa constate falsurile au fost ingreunate de cei care isi pun numele pe eticheta??
Organele statului nu au auzit de FALS, INSELACIUNE, CONTRAFACERE, CONTROLUL ALIMENTELOR, SANATATE PUBLICA???

P.S. Erau doar intrebari retorice! (raspunsul il stim cu totii)

nu exista o legislatie a etichetarii mierii
icda, apicola, aca sau cine mama naibii trebuie sa faca propunerile legislative, cred ca au oaresice interese, de nu misca nici un deget
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Cinstit vorbind nu trebuie nici o lege speciala deoarece in borcane pe care scrie miere de albine se gaseste cu totul altceva ,  E PUR SI SIMPU CONTRAFACERE !! Este la fel ca in industtria vinului unde se constata falsul dar nimeni nu face nimic . DE CE ? oamenii platiti din banii nostri pentru a urmari calitatea alimentelor sunt ori corupti ori fara coloana vertebrala.
  La miere e vorba de ANSVSA , de ce nu se implica ???

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din August 14, 2011, 08:21:08 PM
... oamenii platiti din banii nostri pentru a urmari calitatea alimentelor sunt ori corupti ori fara coloana vertebrala.
  La miere e vorba de ANSVSA , de ce nu se implica ???

Raspunsul ti l-ai dat singur, un rand mai sus!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube