Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

cucubau

Este foarte usor sa inchizi gura cuiva varandu-i o gogosa mare pe care sa nu o poata inghitii.
Oare cum toate au crescut si numai mierea poliflora nu?

D006

Care "toate" au crescut ?

cucubau

Sa ne legam doar de ce ne doare:
Alimente ( paine, zahar ,ulei , carne ),
Combustibili (motorina, benzina , gaze ,lemne ),
Transporturi,
Bunuri intrebuintate in apicultura (utilaje apicole , alimente destinate albinelor, faguri incusiv beneficiul procesatorilor).

D006

Cred ca locuiesc intr-un oras privilegiat deoarece la mine au scazut preturile la alimente.
la combustibili nu ne bagam deoarece pretul se face prea sus ca sa gandim noi la asta.
  Si acum ajungem la preturile din apicultura ... la utilaje , alimente , faguri exista doua preturi ; unul mare pentru fraierii care au pus botul si s-au facut stupari peste noapte ; si un pret corect (cu mult mai mic decat primul) pentru stuparii cu vechime care stiu sa negocieze un pret si care este valoarea reala a unui obiect de inventar.

Sa revenim la problema mierii ; zilele acestea am vorbit cu mai multi producatori de miere care stiu ca pretul in curand o va lua in sus . astfel cine are spatiu de depozitare o stocheaza acasa iar altii o dau in custodie la procesator. Nu uitati ca urma alege !

cucubau

Ar mai fi o varianta prin care am putea sa determinam procesatorii sa fie la concurenta si sa nu mai faca cartel.
V-ati gandit oare la ce ma gandesc si eu? Simplu , daca am fi bine organizati am putea sa determinam un procesator sa mareasca pretul...Cum? simplu :
Organizam o reuniune cu larga participare a producatorilor de miere , si prin consfatuire stabilim un procesator pe care sa-l boicotam .
Refuzam sa-i  predam miere daca nu plateste un anumit pret , un pret  la care   toata lumea sa fie multumita , sau cel putin majoritatea.
V-a fi nevoit sa plateasca un pret corect , si apoi concurenta abia v-a incepe . :bzz:

D006

Baiatule ma faci sa rad cu lacrimi , tu n-ai nici o legatura cu apicultura si mai ales cu comercializarea mierii ! Inalniri s-au organizat chiar intre producatori si procesatori unde am discutat exact problema . Cauza sta in vidul legislativ din Romania deoarece nu avem o lege a etichetarii si o lege a calitatii mierii .

Porfy66

Eu, daca as fi procesator,  printre alte activitati, as arunca si un ochi pe cele mai influiente forumuri de apicultura. Din fericire nu au mult de lucru pt ca sunt doar doua mari si late, restul nu conteaza.
Citind din cand in cand aceste forumuri as ochi cativa apicultori cu ceva albine dar si  foarte vocali si cu foarte multa influientza prin postarile lor pe forum si le-as face  o propunere. Baieti eu va cumpar mierea oricand si cu un pretz cu 15-25%(functie de cat de usor se lasa cumparati) mai mare fatza de pretul ce il oferim prostimii dar voi in schimb nu aveti mare lucru de facut decat sa dati din gura. Adica cum "guitza" prostimea pe forum despre pretul mierii, despre cum sa le puna bete in roate procesatorilor voi sariti la beregata lor. Anihilati din fasha orice forma de asociere/organizare/rebeliune. Si uite asa cu cateva tone de miere platite cu putin mai mult tin sub control si influientez piatza mierii din Romania. Din cand in cand ii mai chem la un restaurant le dau o friptura si o sticla cu vin si le mai bag in cap discret cat de nasol e cu achizitia de miere si ce mari probleme avem noi procesatorii. La sfarsit de an le mai trimit cate o scrisoare sau cate un filmuletz cu "necazurile si greutatile" noastre si cat de mult ne chinuim noi sa le facem un mare bine producatorilor, iar ei le vor publica pe forum si de aici din aproape in aproape la toati apicultorii.
Poate asa se explica de ce unii de pe acest forum pana nu demult sareau la gatul procesatorilor si acum sar la gatul colegilor de breasla.
Poate cineva iar o sa rada cu lacrimi dar trebuie sa ii intelegem pt ca nu isi fac decat "DATORIA"! Parerea mea!
:hi: :hi: :hi:

D006

Deja textele incep sa se repete ... de ce doar cei cu alde 5 stupi si doua chile de miere au probleme cu procesatorii iar marii procucatori de miere lucreaza perfect cu ei ?
  Traim intr-o tara libera unde fiecare isi administreaza afacerea asa cum considera ca este mai bine . Voi care muriti de ciuda pe procesatori , nu sunteti obligati sa le dati mierea lor( daca produceti asa ceva) o puteti comercializa singuri.

Cele doua forumuri nu sunt citite doar de procesatorii romani ci si de beneficiarii din vest .

filip

Un apicultor care se respecta nu sta la mana procesatorilor.
Vanzarea directa,e o alternativa de luat in calcul.Chiar si vanzarea spre unii comercianti ce vand in piata .
Un apicultor ce se respecta trebuie sa ia in calcul si posibilitatea urmatoare:
Un client poate face analiza mierii din borcanul cumparat,eu am avut ocazia sa vad un buletin de analiza la un client al meu.A urmat o comanda serioasa din lumea selecta,doctori,ing,etc
Azi nu pot produce cat pot vinde,sunt multumit si nu doresc sa dezamagesc clientii.
Iar din nebunia asta cu Apiinvertul eu nu am decat de castigat.
O miere naturala are alt gust fata de mierea contrafacuta.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

... inseamna ca nu ai gustat miere contrafacuta...
  La capitolul contrafacere intra si un sortiment de miere transformat in altul chiar daca la albine nu li s-a administrat nici zahar nici fructoza.

Florin-braileanul (FlorinI)

dar "gheorghe" nu vrea decat ieftin
am cunostinte care nu fac deosebirea nici intre sorturile de miere, d`apai intre contrafacuta si naturala...
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Citat din: Porfy66 din Iulie 24, 2011, 03:30:22 PM
Eu, daca as fi procesator ...

Parca mi-ati citit gandurile, cu tot ce ati scris in acea postare! Si sigur asa si procedeaza!
Problema este ca nu neaparat cei mai vocali de pe forumuri sunt "oamenii" lor, pentru ca cei mai vocali la un moment dat risca sa fie luati "la tinta" de colegi si chiar s-ar demasca usor!
2-3 apicultori mai versati, cu multi stupi, ar fi de ajuns!
Astia ar putea intra pe forum din cand in cand, ar spune ca au x sute de stupi si ca lor le convine sa vanda mierea la pretul oferit de procesator... iar restul gandesc: daca astuia cu multi stupi ii convine, doa nu ne vom impotrv noi, care suntem mai mici... cu cateva cuvinte bine tintite se rezolva mai multe decat cu servicile unuia mai vocal!

SINGURA SOLUTIE DEMNA DE LUAT IN SEAMA DE CATRE APICULTORI AR FI ASOCIEREA SI VANZAREA DIRECT AFARA!
UNII DEJA PROCEDEAZA ASTFEL!
GANDITI LA RECE... LANGA O BERE RECE! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Atat timp cat in Romania nu se va promulga LEGEA MIERII  nu se va rezolva nimic.'
aceasta lege trebuie sa contina doar doua capitole :
     1) ETICHETAREA , ce trebuie scris pe o eticheta si ce nu
     2) standardul de calitate al mierii . Exemplu : se numeste miere de salcam doar mierea care contine cel putin 20% polen de salcam.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: pharaonu75 din Iulie 24, 2011, 04:16:53 PM
SINGURA SOLUTIE DEMNA DE LUAT IN SEAMA DE CATRE APICULTORI AR FI ASOCIEREA SI VANZAREA DIRECT AFARA!
UNII DEJA PROCEDEAZA ASTFEL!
GANDITI LA RECE... LANGA O BERE RECE! :wink2:

:yes:
eu sunt gata pentru asociere:
eu gandesc "rece" si tu vii cu berea ca sa intretii gandirea

:lol:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Iulie 24, 2011, 04:35:24 PM
...
eu sunt gata pentru asociere:
eu gandesc "rece" si tu vii cu berea ca sa intretii gandirea

:lol:

Eu vin cu berea rece, dar ma astepti tu cu gratarul plin de fripturi! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube