Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

cucubau

http://www.honig-schmidt.de/honig-shop/advanced_search_result.php?keywords=Akazienhonig
Iata cu cat se vinde mierea afara , la noi stim cat este ...
Intrebarea este , oare cu cat achizitioneaza nemtul mierea de la noi , care sunt costurile de la achizitie pana la export si cat ia procesatorul?

marian sima

Diferite tari Europene protejeaza apicultorul intern(ex Spania)asa ca difera plata pe care o face apicultorului spaniol de ex fata de cit i-mi da mie daca o duc acolo,asa incit eu sint descurajat sa le livrez miere prin pretul mic pe care i-l ofera,nu stiu de alte tari dar am discutat cu cineva din Spania.

stefan1

In Israel, scria intr-o revista "Romania Apicola" cu multi ani in urma, ca este un singur achizitor national si pretul de achizitie este garantat, adica nu poate coborâ sub o anumita valoare. Acolo, unde florile sunt asa de rare si mierea se produce mai greu, statul se implica, astfel ca producatorii autohtoni sa nu fie ruinati de catre importatorii din tari unde mierea se produce mult mai usor. Pe de alta parte, tot in Israel, numarul de familii este strict controlat, nimeni nu poate sa isi faca o stupina, fara a documenta ca are o sursa melifera nerevendicata de altii. Productia medie de miere la ei era in jur de 40kg/familie, medie pe tara!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

In Israel se vinde mierea  si neanbalata,intrun magazin era butoiul cu miere la intrare fara capac,de acolo i-ti punea vinzatorul cantitatea pe care o doreai,veninul de albina e la mare cautare la ei.

Kov iulian

Citat din: stefan1 din Iulie 25, 2011, 12:57:48 AM
  Productia medie de miere la ei era in jur de 40kg/familie, medie pe tara!
La noi parca era 25 , sau ma insel ?

marius_vfp

40 kg poate productie totala nu ceea ce se extrage , surplusul adica la asta ma refer,  de unde naiba sa fie 40 ca la ei ori sunt numai boscheti ori pierte ,
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

De miere "din cisterna" ai auzit? :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marius_vfp

Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Iulie 24, 2011, 04:35:24 PM

:yes:
eu sunt gata pentru asociere:
eu gandesc "rece" si tu vii cu berea ca sa intretii gandirea

:lol:

vino la mine in oras s-a facut o asociatie apicola   proaspata de anul asta , te primim cu drag :coffee: :)

D006

In Romania media pe stup este de 15 kg. Acum sunt inregistrate peste 1.100.000  familii de albine iar productia este undeva in jurul la 16.000 tone .
  In tari precum Israelul , Spania , Franta  , Germania zaharul si fructoza sunt la putere.

marius_vfp

sa speram ca la noi sa nu fie zaharul la putere , este de unde sa se culeaga , avem paduri bogate , pacat ca suntem condusi de niste idioti . romania cred ca e printre primele tari din europa la capitolul bogatii naturale ,flora si fauna in special .  acum ca tot da frigul poate trantorii se mai gandesc ca le vine sfarsitul , sau poate la sezonul urmator , si vom avea mai putini si poate mai blanzi .

stefan1

Citat din: marius_vfp din Iulie 25, 2011, 05:25:09 PM
40 kg poate productie totala nu ceea ce se extrage , surplusul adica la asta ma refer,  de unde naiba sa fie 40 ca la ei ori sunt numai boscheti ori pierte ,

Am mai spus, aproape orice locatie poate fi foarte buna, buna, slaba sau rea, in functie de numarul de albine care o populeaza. Daca acest numar se alege rational, rezultatele pot fi intr-adevar spectaculoase. Ei se pare ca au inteles asta.
  Pe de alta parte, din pacate, nu se dau date si despre ce cantitati de zahar sau variante se dau familiilor de albine nici la noi si nici in alta parte. Probabil la ei, unde sunt perioade mari de seceta, se practica unele stimulari. Important este ca STIMULENTELE SA NU AJUNGA IN MIEREA-MARFA!  Mi-a placut cum a scris Orbanstefan:"Cineva mi-a comandat hranitoare de 2 l pentru stimularea familiilor. Si eu l-am crezut."
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marius_vfp

salut , stefan  corect, familii puternice cules pe masura ,
referitor la hranitoare , am si eu hranitoare de aprox 2 l dar se pot adauga asa cantitati de mari de sirop , 2l ?

orbanstefan64

pe vremea cind se facea miere din APISTIM (zahar amestecat cu tarite ) erau hranitoare din tabla de 4-5 l
binenteles tot la stuparii de ,, elita,,
:hi: :hi: :hi:

Bătrânul

Baieti! :rotfl: Sa ziceti ca popa ... si SA FACETI CA POPA. Si eu fac la fel . Am inceput cu stimularile la bidonas de 5 LITRI si cu bidonasul de smintina la roiuri. Azi va pun poze  si cu etajele la roinita. La mine a scazut pretul la zaharul de sfecla la 4,5 lei.  =)) =)) =)) =D> :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:  Incepeti complectarile si sirul de fumigatii.

Donbazil

Citat din: marius_vfp din Iulie 25, 2011, 05:25:09 PM

Sal'tare!
Ce zici colega?....
Poate in inchipuirea dumneatale!
Daca vezi ce agricultura performanta fac ei nu mai spui asa enormitatzi.....
Pai in toata Europa nu se face o agricultura ca la ei....
Oricum mierea produsa la ei nu este ca la noi "poliflora" ci de la marile plantatzii cu legume, pomi fructiferi, plante medicinale, etc....
Prima data mergi acolo si pe urma mai vorbim.....
Ti-o spune unu' care a fost si a vazut.
Cusher!
Sal'tare!
Donbazil - Faget