Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

MiereaNaturala

Exista Miere.. naturala  si Miere falsificata.
Cand veti solicita aceste lucruri  intr-un mod oficial si cu  toate calitatile care le intruniti ca si Consumator cu siguranta ca le veti primi.

Cand veniti si  argumentati cu  'Te bagi"  sa-mi fie cu iertare dar nu pot face asa ceva.
Ca si cum v-as cere Eu sa afisati toate contractele cu CNSAS inclusiv comisioanele care le incasati din retete :)

Am inteles ca suntem pe un forum apicol nu pe o tejghea intr-o carciuma din Buzau.
Sa-mi fie cu iertare lucrurile astea le facem cand suntem cel putin 'colegi de pahar"  dar din start si aceasta posibilitate pica eu fiind un anti-alcool convins.

Conversatia cu dvs din pacate se sfarseste aici.

alvo

dupa parerea ta Dragos!
ps;ai noroc ca eu nu ma pot supara pe tine!
cu tine nu am nimic de impartit si in plus esti cel mai simpatic user de pe Apiardeal!

MiereaNaturala

CitatNATURÁL, -Ă, naturali, -e, adj., adv., s. n. I. Adj. 1. Care se referă la natură (1), care aparține naturii; care se găsește în natură. ◊ Bogăție naturală = bogăție (necultivată) a solului sau a subsolului, a unei regiuni, a unei țări. Științele naturale = științele naturii, v. natură. Graniță naturală = graniță marcată de o apă sau de o formă de relief. Drept natural = (în concepția unor filozofi) drept considerat ca imuabil și universal, care ar exista în afara structurilor sociale, decurgând fie din natura sau rațiunea umană, fie din voința sau rațiunea divină. 2. Care este generat, produs, creat de natură (1), fără intervenția omului; p. ext. veritabil, curat, pur.

Sa ne spuneti si noua dle Dragos cand veti gasii Apiinvert in copaci...sau infuzii de galbenele prin culturile de rapita...

Pleonasmele  sunt alte forme ale gramaticii ....

O seara buna !

D006

Cand mai bagi pe sait articole cu copy/paste mai fii atent si la text .
  La Tulcea exista inimoasa doamna Aurelia CHIRILA si nu Aurelia "chiriac".... mai documenteaza-te cand publici diverse articole !
  ce-mi plac deuntologii astia care cand vine vorba de acte oficiali fug cu coada intre piciore . Mi se pare corect ca intr-un magazin virtual sa existe scanate si aceste documente la fel cum la intrare intr-un magazin real gasesti copie dupa autorizatia sanitara de functionare .

Contractul meu cu CJAS este public si este la fel ca la alti 10000 de medici , lucrand cu bani de la stat totul este transparent.

Donbazil

:stop_the_war:
Sal'tare!
Bai fratilor! Faceti ce faceti si f.teti toate subiectele incepute bine.....
Ce aveti de impartit discutati pe privat dar aici discutati  la subiect nu bateti campii si nu va mai dati la gioale......
Sal'tare! :mad:
Donbazil

Kov iulian

Citat din: dragos2006 din Iulie 03, 2011, 10:51:53 PM
Citat din: alvo din Iulie 03, 2011, 10:47:07 PM
eu postez cu ce identitate vreau!conteaza identitatea sau idea?

De la omul care isi ascunde identitatea reala poti invata ceva bun ? Identitate falsa = idei false
Depinde , de context intradevar in viata reala un om care isi ascunde identitatea , sau foloseste o identitate falsa nu e un om de incredere , dar in spatiul virtual nu e prea bine sa va dati numele si alte detali , cnp -ul etc. ( aceste chestiuni ramin aici pe forum ani de zile si oricine le poate citi , si mai e o chestiune ,scriind ani de zile pe diverse forumuri , pe diverse subiecte va deschideti sufletul si deveniti o carte deschisa pt oricine ar face cautari pe google si nu e prea ok treaba asta , consider ca doar Dumnezeu are dreptul sa priveasca in sufletul si in inima cuiva , si sa-i cunoasca trecutul , si orice gind pe care l-a avut cindva) Spatiul virtual nu e un loc plin cu panselute ) dimpotriva . Dar exista o solutie se poate da numele si alte date prin mesaj privat .

D006

Don Bazile aici suntem pe APIARDEAL nu pe alt forum! noi nu ne f.tem pe la spate ca altii , noi spunem verde in fata .
Tu nu intelegi ca aici nu sunt atacuri la persoana ci doar o disputa de idei . Tin sa te informez ca PCR a plecat de la putere acum 20 de ani asa ca toti avem dreptul la OPINIE EXPRIMATA IN PUBLIC .
Si suntem pe subiect deoarece pretul mierii incumba mai multe aspecte printre care si cele discutate mai sus.  Poatea tu ai vrea sa vina aici tovarasul presedinte Fetea sa spuna punctul de vedere al conducerii de partid si de stat iar noi sa facem temenele in fata lui.

ilalexandru

FAc cu fac si ma bag si eu in discutie...
Tocmai azi m-am intors de la stupi..i-am mutat la floarea soarelui. La tei..spor de 5 kg la cantar..... la floare...urmeaza a vedea....insa cica sunt la niste soiuri frantuzesti. Insa lucrul important aici....de 10 zile, sincer, ma omoara vremea asta! M-a terminat mai rau decat copii la scoala intr-un an de zile. Vara mai nenorocita ca asta nu am vazut. Am riscat pe o productie ridicata de miere...m-am pacalit din cate se pare! Am zis ca nu fac roi...de la 200 de stupi am facut 2 roi si 14 nuclee. Si albina mea s-a uzat in stupi si a murit printre picaturile de ploaie.
Revenind la pretul mierii...am 3,5 tone de miere de salcam acasa in butoaie. Anul acesta nu am dat nici un gram de miere. Am facut pastoralul si il fac in continuare pe rezervele de anul trecut. Daca se face ceva poliflora....aia merge la procesator direct. Salcamul.... DAr mai intai o intrebare, atat pt Dragos, cat si pt restul: cat era salcamul asta iarna? 15 - 16 roni la procesator. Ce s-a intamplat de atunci pana acum de a scazut la 12-13 roni? NIMIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poate s-a scumpit nitel motorina. DAr s-a scumpit si pt mine! Si prin urmare de ce sa nu primesc acelasi pret la salcam ca asta iarna?
La 3,5 tone salcam daca primesc 2 lei in plus inseamna mult pt mine...inseamna motorina pt pastoral anul viitor! Asa ca risc in continuare si tin mierea acasa. Sub 15 roni nu o vede nimeni.
Referitor la mierea naturala....va las sa analizati singuri situatia mea: in primavara asta familiile mele de albine au vazut 2 kg de zahar! aaaa.... si 30 de kg de apifonda de proba(si nici nu o sa mai folosesc vreodata). IN rest am descapacit la rame ramase din anul anterior in primavara. La rapita nu am fost. Deci cum e fratilor salcamul meu????? E 95% salcam pur? Se conpara cu a aluia de baga cu butoaiele la apiinvert in stupi? Aici imi sar dracii mie si imi vine a ma lasa de meserie...unii, mana in mana cu anumiti procesatori, baga cu tonele la apiinvert in stupi inainte de rapita, inainte de salcam, intre salcam si tei si i-au acelasi pret pe miere ca mine care produc o miere de o calitate cat mai buna. E corect????? O sa ziceti ca eu de ce nu procedez asa???? Sincer, nimi pare rau de saracele mele albine.
Si domnule Dragos, a-ti afirmat ca de ce nu-si face germanul centru de achizitie la noi.... Tin sa va informez ca exista o firma la Sibiu(nu-i dau numele pt publicitate gratis) care este direct a neamtului. CAnd ii sun sa-i intreb cat ofera pe kg de miere, stiti ce raspuns primesc? Nici nu banuiti: cica cu 0,5 roni mai mult decat ofera FILOMERA, DOBRE si ceilalti. Si dau banii toti in mana, dar inainte de a o achizitiona, vin si iau probe de miere si ii fac analizele. Cred ca sunt foarte corecti in toate privintele.
Si in final, cineva de la Filomera zicea ca trebuie sa scada pretul la tei si floare pt a-si recupera pierderile cu salcamul...tei nu se face anul acesta...floare...doamne ajuta macar o extractie buna acolo... Ce preturi o sa mai scada???  O sa inceapa iarasi importurile de apiinvert cu tirurile si.... Vai de corectitudinea romanului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiwi Bee

Haideti sa plingem impreuna.
In NZ apicultorul viseaza sa ia pretul din UK caci acolo merge marea majoritate a mierii.Britanicii fac banul mare.Dar nici procesatorul de aici nu moare de foame.
Cu 100-150 de familii nu faci mare brinza.Cine are 600-800-1000 de familii nu plinge.
Orice miere faci(rata,pohutukawa,trifoi,rewarewa,tawari,multiflora,etc) nu iei mai mult de 1,50 euro/kg cu 15% TVA inclus.Veniti aici cai mai bine!!!!

Daca vorbim de miere manuka atunci e altceva.Dar drumul pina la manuka in butoaie este lung.La mine nu e cazul sa ma dezamagesc prea tare privind numarul de stupi pe carei am.

Revenind la cel postate de voi eu cad de acord cu toii(cite un pic).

In schimb ce ma lovit mai tare era postarea lui Kov Iulian.
Ce procesator/achizitioner poate fi ala care te fura la cintar, te pune sa astepti dupa bani pina iti vine acru?
Daca eu as fi procesator in RO as face analize la mierea preluata(ca nam incredere nici in Dragos hehehe-astai gluma).Sint procesator si timpul este ban si pt mine deci am relatii unde sa analizez mierea(vorbim de RO sau nu?) asa ca raspunsul vine intro saptamina.
Deabia apoi ma ating de miere.Ii dau o copie si apicultorului ca nu ma doare mina sa fac o copie pe imprimanta.Dar nu numai copie ii dau apicultorului ci si il sun sami trimita o factura ca sai transfer banii in cont.
Ce fac eu cu mierea dupa aceea?
E TREABA MEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poate o diluez cu E621 si apa de ploaie si o vind cu 10 ori mai mult.
Poate o tin 10 ani in butoaie sa invecheasca ca vinul.

Dar sa revenim la nivel de apicultor.
Ajutatima si pe mine.
Sint apicultor in RO si am si eu o tona de miere sortat in 4-5 butoaie(salcim,tei,FS,rapitza).Am testat deja mierea in RO si stiu ce am in butoaie.Am si un gipan ARO su remorca, cas pastoralist.Dar pot face rost si de un microbuz unde pui sigil la usa.Nui problema.
Acum voi care, eventual, stiti spunetimi ce trebuie sa fac sa ies din RO cu mierea mea?

NU MA INTERESEAZA CIT ESTE TAXA AIA SI CEALALTA.

Vreau sa stiu conditiile.E suficient sa fiu un apicultor inregisrat?Sau am nevoie de un S.R.L.?Am nevoie de o autorizatie mai speciala?Trebuie sa procesez mierea sau e suficient rezultatul analizelor?
Doar sa ies cu ea din RO.Atit vreau.
Ce fac cu ea dincolo de granitza?
E TREABA MEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Legile RO nu se mai aplica in Ungaria,Austria,etc.

D006

daca la dv. respectivul neamt a dat in plus 0,5 lei la noi a dat in plus 1 lei dar a cumparat numai miere de salcam . e vechea smenuiala , cumpara miere conventionala si o vinde ca BIO.
Daca te autorizezi bio Tremot nu-ti va da doar 0,5 lei in plus la kg ci 25%  in plus !!!!  acum ai prins pontul ??????????????

ilalexandru

Asta cu mierea conventionala vanduta ca bio de catre procesator, o stiam si eu. Mierea mea de salcam de anul trecut, desi mie nu-mi placea culoarea ei, procesatorul mi-a laudat-o de..... dar era numai salcam.
Si acum domnule Dragos, in cateva randuri, puteti a ne relata si noua pasii care trebuie urmati pt a ne autoriza bio? Si, in principal, cui trebuie sa ne adresam.

D006

La mine in zona stuparii bio lucreaza cu firma germana Agreco . dai un telefon iti face o vizita , semnezi un contract si intri in perioada de conversie.

Donbazil

Citat din: dragos2006 din Iulie 04, 2011, 12:03:23 AM
  Don Bazile aici suntem pe APIARDEAL nu pe alt forum! noi nu ne f.tem pe la spate ca altii , noi spunem verde in fata .
Tu nu intelegi ca aici nu sunt atacuri la persoana ci doar o disputa de idei . Tin sa te informez ca PCR a plecat de la putere acum 20 de ani asa ca toti avem dreptul la OPINIE EXPRIMATA IN PUBLIC .
Si suntem pe subiect deoarece pretul mierii incumba mai multe aspecte printre care si cele discutate mai sus.  Poatea tu ai vrea sa vina aici tovarasul presedinte Fetea sa spuna punctul de vedere al conducerii de partid si de stat iar noi sa facem temenele in fata lui.

Sal'tare!
Hai ca n-am intzeles ce-are sula cu prefectura?......
Pai cine vorbea aici de PCR sau de Dl. Fetea?.....
Doctore, cred ca prins de elanul luptei ai dat cu oistea-n gard......Pe bune!......
Eu n-am facut decat sa constat ca v-o cam dati la gioale si-atat!......
Daca te deranjeaza, iaca ma retrag ca am destule pe cap nu am chef de contraziceri cu tine, care ramai incontinuare unul din cei simpatici.......
Continuati cu balacareala  ca oricum pretzul la miere nu-l stabilitzi voi.....
Cine a dat-o si a luat banii deja i-a investit.....Si eu ma numar printre acestia....(Vorbesc de salcam ca mai am amorfa si sper sa vina tare din urma teiul)....
Cine o tzine, treaba lui,  da'  sta cu marfa pe stoc si asta nustiu daca-i bine.....
Fiecare face cum crede.......
Asa ca:

Sal'tare!
Donbazil - Faget

stefan1

Donbazil, te asteptam mai departe cu sfaturi competente, de la un stupar toba de cunostinte si cu f faine realizari.  E de prisos sa spun ca si aici aveai dreptate. Sunt unii mai impetuosi, care sar la 'bataie' si pe urma le pare rau.   :nod:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)