Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

D006

iar vorbiti din imaginatie !
  Procesatorul dupa ce achizitioneaza mierea o baga la procesare apoi o incarca in tir si o trimite in Germania . Neamtul nu plateste factura catre romani pana nu are OK-ul de la laboratorul din Bremen.In general procesatorul roman  incaseaza banii pe miere cam la 3 saptamani dupa ce tirul pleaca din tara . Credeti ca neamtul este prost sa plateasca o marfa pana nu o vede in curte la el si nu o verifica in detaliu.
  la mine in oras este un baiat care face achizitie de miere pentru Italia , la ultimul tir beneficiarul italian a luat proba din fiecare butoi in parte facand analize individuale si a cantarit marfa LA GRAM .

pharaonu75

Si ce ma intereseaza pe mine cand da neamtul banul pe miere?
Mie daca mi-ai luat marfa trebuie sa imi dai banul!
Pe principiul asta nu ar trebui sa primim banii decat dupa ce si neamtul incaseaza banii de la clientii sai! Adica eu sa fiu platit dupa ce Hans sau Fritz a cumparat mierea de la clientul german al unui procesator roman!
Firma Bayer isi primeste banii pe produsele lor dupa ce pacientul caruia ii prescrii tu o retea cumpara medicamentele de la farmacie?

In cazul asta chiar ne considera prosti! Pai in felul asta procesatorii lucreaza cu capitalul nostru nu cu al lor!
Si de ce nu ar da ei banii pe loc? Doar fac analize la miere! De ce sa mai astept pana spune neamtul ca este OK?
Eu le dau ceva (miere), ei trebuie sa imi dea la schimb altceva (bani).

Daca pentru altele mai au justificari, pentru intarzierea platii nu au nicio scuza!
Cam cata dobanda primesc la banca, pentru 30 de zile, la un depozit de 30.000 lei? Nu mi-ai raspuns!
Cam asta este gaura in bugetul apicultorului, cauzata de plata dupa 30 de zile!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Discutia a ajuns intr-un punct mort si nu mai reusim sa o scoatem la capat.
  Singurele produse de larg consum cu plata la facturare sunt tigarile pentru restul marfurilor exista un anumit interval de timp pentru plata. In industria medicamentelor au fost cazuti cand unele facturi au fost incasate si dupa un an de zile .
  Ce rost are sa va mai povestesc de TVA care se plateste la emiterea facturii si nu la incasare. Inclusiv eu ca medic de familie incasez banii dupa factura emisa catre CJAS dupa cel putin 3 saptamani de la emitere .
  Puneti voi miere la borcan si distribuiti-o in magazine , credeti ca va da cineva banul cand emiteti factura si lasati mierea in raft ?

bucovineanu

Dragos, vorbesti de parca nu ai fi apicultor. Acum ceva timp aveai cu totul de alta parere despre procesatori. Nu am timp sa-ti caut postarile de acum vreo doi ani. Nu degeaba ii iei apararea marinarului, te-ai molipsit de la el in ce priveste consecventa parerilor."Procesarea" pe care o fac asa zisii procesatori consta in punerea mierii in butoaie si transportul in Germania. Pentru romanasi apiinvert si glucoza industriala. Oricat am discuta nu ajungem la nici un sfarsit.

bee_lover

Domnule Dragos ati spus ca noi suntem la periferia europei, de acord si inca avem eticheta acea cu rromi si natiune de talhari ucigasi etc. Ce se intampla daca un procesator sau un grup de producatori infiinteaza in Germania o firma si o vand mai departe ca miere produsa in Germania? Mai poate zice neamtul ca e miere romaneasca si ca suntem de la periferie si sa ne dea pret de nimic? Iar in legatura cu ce zice Pharaonul despre incasarea banilor doar peste 30 de zile sunt de acord cu domnul Dragos, atata timp cat apicultorul sta din banii aia ce trebuie sa-i primeasca nu poate as faca nimic in privinta pretului si majoritatea stuparilor care fac miere stau din banii aia. Pharaoane daca nu vrei sa stai dupa procesator sa-ti dea banii si ai nevoie urgenta de bani exista procedeul de factoring.

alvo

"Procesatorul dupa ce achizitioneaza mierea o baga la procesare apoi o incarca in tir si o trimite in Germania . Neamtul nu plateste factura catre romani pana nu are OK-ul de la laboratorul din Bremen.In general procesatorul roman  incaseaza banii pe miere cam la 3 saptamani dupa ce tirul pleaca din tara . Credeti ca neamtul este prost sa plateasca o marfa pana nu o vede in curte la el si nu o verifica in detaliu."

si de ce ma rog precupetul nu ia credit bancar sa-mi plateasca mierea cand o ia din stupina mea,daca nu are capital de lucru?
apicultorilor le da cineva marfa pe datorie,fara dobanda(mancare,curent,haine,caiete ptr copii,cutii,sarma,faguri,protofil,varachet,benzina,motorina,caldura,medicamente)
  " Sa stii ca si procesatorii citesc aceste postari dar se rezuma doar la a zambi subtil."
subtilitate la achizitorii pe care-i cunosc eu,nu prea cred ca exista!zambet subtil?cel mult un ranjet de satifactie cand se bat cu mana peste portofel!
Indemnul meu catre apicultori:cereti pe munca voastra preturile care se practica in Uniunea Europeana,asa cum va sunt cerute voua preturi europene la in-put -uri!
cu pretul oferit acum de achizitori sa cumpere miere din Ucraina,din zona melifera Cernobal!
Dragos,tot nu ai raspuns la intrebare:crezi ca marii ...autohtoni ar fi in stare sa achizitioneze un TIR de miere din Franta platind preturile din RO,dupa "n'zile?

bucovineanu

Pana in 2003, am vandut en gross unui negustor mai mic, ce ducea numai miere de padure in Germania. Primea banii anticipat de la neamt si livra banii in cont dupa ce lua miere pentru analize, inainte sa ridice marfa. Stiu ca acestea sunt pasari rare in Romania. Odata cu scaderea preturilor la miere in 2004 nu a mai cumparat. In concluzie neamtul plateste si in avans daca are incredere. Din pacate in negustorii romani nu prea poti avea incredere.

D006

procesatorii sunt asa de rai si hapsani incat apicultorii romani duc in centrele de achizitie peste 10000 tone de miere anual . La pretul afisat de procesator....  fara suparare dar numai al-de  5 stupi comenteaza la pretul de achizitie . De ce marii proprietari de stupi dau mierea la procesator direct din camp ?  Cu ocazia asta i-am raspuns si lui alvo la intrebarea cu cumparatul mierii din Franta ...
  Copiii ! cand produci peste 5 tone de miere la salcam si procesatorul iti baga in cont 65000 lei la o singura extractie nu mai gandesti ca al-de 5 stupi!  Atat timp cat al-de Pupe sau Valter dau mierea imediat la procesator trebuie totusi sa te gandesti putin inainte de a arunca cu pietre in procesatori.

PS . sper sa nu va suparati pe mine pentru tonul folosit dar sper sa va scap de reminiscentele de gangire comunista care inca va bantuie mintea .

MiereaNaturala

CitatCopiii ! cand produci peste 5 tone de miere la salcam si procesatorul iti baga in cont 65000 lei la o singura extractie nu mai gandesti ca al-de 5 stupi!  Atat timp cat al-de Pupe sau Valter dau mierea imediat la procesator trebuie totusi sa te gandesti putin inainte de a arunca cu pietre in procesatori.

Cu iertare sa-mi fie d-le Dragos...
dar nici Apicultor  nu te numesti in situatia aia...

Esti doar un robotel care fuge de la o stupina la alta, pentru ca sunt sigur ca ti-ar fi foarte greu sa-i ai pe toti  intr-un loc, si care cu ajutorul  "mecanizatelor" se pune pe supt mierea din caturi.
Sa ne fie cu iertare, dar aici am crezut ca se vorbeste de pretul Mierii Naturale, nu de infuziile facute in  stupine de genul prezentat mai sus.

A-l  de ziceti dvs cu 5 stupi tine si pe ceilalti in brate.
Si "Al cu 5000 de stupi"  tot de la 5 a inceput pentru ca la fel de greu mi-e sa cred ca s-a trezit cu o stupina peste noapte in padurea de salcam si-a plecat la exploatat.

Sa fim seriosi... ganditi EXACT ca un medic de familie ( dvs spuneati de meserie ).
" esti bolnav  ...te mananca in c*r ai hemoroizi "
Asa si cu miere.
Nu-ti convine pretul, arunc-o.
N-o aruncam D-le Dragos, incercam doar sa capatam respectul care ni se cuvine de la cei care nu fac altceva decat s-o puna in butoaie asa cum spunea si un antevorbitor.Cautam sa excludem din planurile noastre vanzarea acestui produs mai valoros decat aurul pe cei care sub denumiri de apicultori ( Apidava, Apimondia, Apisalecom)  nu fac decat sa vanda glucoze si inlocuitori de miere iar atunci cand sunt descoperiti arata cu degetul catre dobitocii aia care stau sub arsita soarelui si  pun sarma la rame.

E foarte simplu...mai simplu ca o parafa pe reteta ! :)

alvo

Dragos, raspunsul tau e prea subtil cu pretul din Franta,nu am inteles!chiar crezi ca autohtonii pot sa achizitioneze un tir de miere din Franta la preturile platite in Ro?raspunde concret cu subiect,predicat si celelalte parti de propozitie!
zici ca cel ce a dat 5 tone de salcam a incasat 65.000lei ce ar putea sa mai zica?
daca i-ar fi castigat la 6/49 nu ar trebui sa mai zica nimic,dar daca a muncit-si a muncit,ar fi trebuit sa incaseze 25.000de euro,cam 100.000de lei!
zici despre reminiscente comuniste,ca incercii sa ne vindeci,adica sa ne faci zombi,sa inghitim chioftelele tale referitoare la pretu mierii fara sa le mestecam?
stii cine a incercat reeducarea la Pitesti? vrei sa fii si tu un Turcanu al procesatorilor?

D006

Mierea naturala ??????????? mai exista si altfel de miere ????

matale vinzi poliflora cu 20 lei kg pe sait , cu cat o achizitionezi daca ar fi sa vinzi pe sait 2000 de tone pe an ?

Pt. avlo : de ce sa mearga procesatorul in Franta cand are miere aici ? mai lasa teoria si vin-o cu picioarele pe pamant . In viata reala procesatorul roman nici nu are voie sa-si extinda afacerea spre vest.
   Iti mai raspund printr-o intrebare : tu de ce nu postezi sub adevarata identitate ?

MiereaNaturala

DA d-le Dragos...din pacate mai exista si Miere Naturala.

O miere care nu se  "aliniaza"diferitelor dvs exemple... o miere care isi vede de naturaletea ei si e mult preocupata de educarea consumatorului.

O vindem la 20 ron din acelasi respect de care vorbeam mai devreme pentru colegii de breasla.

Ori din partea altora solidaritatea si respectul lipseste cu desavarsire.
Ne dati atatea exemple de "apicultori renumiti" care manipuleaza anual sute si mii de tone de miere , de ce nu va intrebati de NATURALETEA mierii care o comercializeaza acesti oameni ?!
Sunteti atat de sigur de buletinele lor de analiza ?!
Unde sunt facute analizele respective ?!

Vorbim de 'pretul mierii" sau punem in discutie o afacere cu cine stie ce inlocuitori ?!

Cantitatile de care vorbiti dvs sunt halucinante  pentru noi "naturalii" ca floarea-soarelui pentru albine.

alvo

care teorie Dragos?
sa inteleg ca nu ar fi in stare sa achizitioneza decat borcane din supermarket,la pretul de raft?
intr-o disputa ,cand una din parti nu mai are argumente,ii striga celeilalte:ma-ta era tuberculoasa,-nu cred ca ai ajuns acolo!
eu postez cu ce identitate vreau!conteaza identitatea sau idea?

D006

pt.mierenaturala :

daca tot esti asa de cinstit scaneaza si pune pe net autorizatia in baza careia ai voie sa faci comert cu miere pe internet si copie dupa buletinul de analize la mierea pe care o comercializezi. Te bagi ?

Exista doar MIERE  si miere falsificata . termenul de miere naturala este pleonasm.

D006

Citat din: alvo din Iulie 03, 2011, 10:47:07 PM
eu postez cu ce identitate vreau!conteaza identitatea sau idea?

De la omul care isi ascunde identitatea reala poti invata ceva bun ? Identitate falsa = idei false