Pretul mierii

Creat de valy_cot, Ianuarie 02, 2009, 06:53:21 PM

« precedentul - următorul »

D006

Adevarul e ca Donbazil nu are nici o vina , pur si simplu a fost o victima colaterala intr-o discutie mai aprinsa . Si eu il apreciez si il astept mereu aici. Dar totusi nu ezit sa spun ca pe nu forum daca nu sunt si discutii in contradictoriu si unele replici mai acide acel forum va cadea in anonimat si derizoriu (asa cum s-a intamplat cu celalalt forum) . Numai din asemenea dispute aprinse avem ce invata. Spre exemplu la acest topic chiar daca se vorbeste de pretul mierii a mai aparut o probleme grea : notiunea de "miere naturala" . Cand unui consumator ii spui ca tu vinzi miere naturala imediat in mintea acelui om razbate ideia ca exista si miere falsa si de aici ca un joc de domino ajungem la pretul mierii care scade daca noi nu stim cum sa ne prezentam marfa.

liviu1965

Referitor la miere naturala - miere nenaturala
Am un prieten care este in Bucuresti acum. A cumparat de la un supermarket foarte cunoscut un borcan de miere de albina.Frumos ambalat,alea,alea
Ajuns acasa se serveste si surprize surprize, numai gust de miere de albina nu era.Citeste randurile alea micute despre compozitia produsului , nici macar ca ingredient nu era mierea. Numai amidon si..............multe alte chestii. Daca s-a ajuns sa se faca si miere sintetica..... sa ma ierte dzeu.

F.Liviu

Ca sa revenim la subiectul discutiei "Pretul mierii", cu cat vindeti voi la consumatorul final? De exemplu daca vrea cineva 2-3 borcane de 720, miere de tei sau salcam productie 2011 ? In cazul stupinei unde invat, pretul este 180 de mii la tei si 240 la salcam. Pretul borcanului este inclus.

Aceeasi intrebare, cat ofera procesatorii pentru sortimentele mentionate mai sus ?
Omul destept invata de la altii , cel mediocru din greseli , iar prostul le stie pe toate.

Lammert Vlad

eu vand cu 18 ron salcamul ,15 ron poliflora(+1ron borcanul) si polenul cu 50ron Kg

D006

Citat din: alvo din Iulie 03, 2011, 03:39:50 PM
Credeti ca mie nu mi-ar conveni sa vand salcamul cu 20 lei/kg sau rapita cu 15 lei/kg direct din camp?

pai astea sunt preturile cu care vand apicultorii europeni mierea en grosse!

http://www.apiservices.com/cgi-local/view.cgi
zice ca nu vrea
dar,intrati pe  www.beekeeping.com ,intrati pe petite anpunce si dati click pe miel!

Nea Alvo noi ne rupem aici in postari despre pretul mierii si ca este 15 lei la en-gros iar mierenaturala care e mare comerciant de miere uite cu cat o achizitioneaza :

mierenaturala
Membru nou
Mesaj Privat

Inregistrat: 16-05-2011
Postari: 4
Cumpar miere de albine 100% naturala de rapita si poliflora, productie 2011.
Oferim 8-10 RON/kg, si cumparam in cantitati de 300-500 kg/luna.

Mierea va fi supusa testelor DSV, asa incat va rog sa ma contactati daca mierea este 100% naturala.

Prefer localitati cat mai apropiate de Bucuresti. Daca sunteti mai departe va trebui sa impartim costul transpotului.

Multumesc,
Mihai.
Tel: 0722 331 201

MiereaNaturala

Numele meu este Marian Popescu...
iar numarul de telefon  ( singurul  de altfel afisat si in site )  este 0769088552
:)

Draga domnule Dragos...
zilele trecute vorbeati de "manipulari comuniste"si alte procedee ! :)

Se pare ca...tocmai v-ati  desconspirat ocupatiile paralele cu medicina

Seara minuata va doresc

MiereaNaturala

Va rog sa-mi scuzati  'postarea repetitiva' ...

Intr-un articol de presa zilele astea se scria ca exporturile de miere au scazut cu 25 % .

Cred ca vorbim de un pret al mierii care a fost deja stabilit ( de la 10 in sus )  iar procesatorii inca asteapta un "apicultor industrializat" sa termine recolta 2011 pentru "realimentare"

Stuparii cu pana in 400 -500 de familii  cred ca si-au dat seama ca pot urca pretul si refuza sa livreze marfa catre procesatori acestia din urma neavand "materie prima"pentru export ! :)

semnale care trebuiesc analizate doar !

Donbazil

Citat din: stefan1 din Iulie 10, 2011, 02:06:39 AM
  Donbazil, te asteptam mai departe cu sfaturi competente, de la un stupar toba de cunostinte si cu f faine realizari.  E de prisos sa spun ca si aici aveai dreptate. Sunt unii mai impetuosi, care sar la 'bataie' si pe urma le pare rau.   :nod:

Sal'tare!
Eu va respect si va iubesc pe toti, asa ca nu ma pot supara. :i_love_you:
Vreme de povestit nu prea ieste ca plec dimineatza si vin cand se innopteaza ca am stupii cam departe si ma omoara drumurile, - cand ajung acasa mai am treaba prin gospodarie ca am catei mici la 3 catele si gradina si soacra si nevasta si......(de amanta nu zic, ca poate citeste cine nu trebuie)......asa ca intru pe calculator ( cand nu face netu pe nebunu' )  cam dupa 0ra 23......Mai mult asa sa vad ce-i  mai de nou si sa-mi citesc meilurile.....
Acu-i de munca,  las' ca povestim mai incolo..... :ok:
Sal'tare si " MIERE MULTA"....
Donbazil - Faget

pharaonu75

Mai incerc o solutie, pentru ca varianta cu magazinul, expusa de colegul Miereanaturala, mi se pare greoaie din punct de vedere al vanzarii de cantitati mari! Nu vad cum ai putea vinde cu borcanul, intr-un interval relativ scurt de timp, 2-3 tone de miere, fie ea si de salcam!

Solutia ar putea-o constitui SUBLIMAREA... (sublimarea este atunci cand se "arde" o etapa fireasca a unui proces. Spre exemplu naftalina sublimeaza, adica trece din stare solida direct in stare gazoasa, fara a mai trece si prin starea lichida).

Deci ce ar fi daca toti apicultorii unei asociatii/grup de producatori nu ar mai vinde mierea la procesator si ar cauta contacte direct peste hotare, in Germania, Franta, Marea Britanie?
Strangi 20 de tone, le faci analizele necesare si apoi le incarci in TIR si le trimiti la neamt! Pretul va fi cu siguranta mai mare decat se primeste in tara de la procesator!
Iar pentru transport trimite neamtul TIR-ul, ca asa procedeaza si cu procesatorii romani!

Sa vedem daca "mai zambesc subtil" procesatorii vazand ca apicultorii sar peste ei si furnizeaza direct la nemti!
Si nu veorbesc aiurea, in tara deja s-a inceput sa se procedeze asa!
De aceea procesatorii iti trimit masini cu delegati care sa iti ia mierea direct din camp... ca sa nu mai ajunga apicultorii cu mierea acasa, sa o depoziteze si sa stranga impreuna cu altii cantitati mari, ce ar putea constitui baza de plecare pentru o negociere directa cu nemtii!
Doar nu credeati ca fac asta de mila apicultorului ars de soare in mijlocul campului! :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

liviu1965

Neaparat o organizatie.
In primul rand o noua mentalitate Pana acum membrii din asociatii se strapeaza reciproc
1 - 2 persoane dintre dvs. , oameni cu experienta in domeniu si neaparat buni organizatori ,
centralizeaza apicultorii. In principiu se stie o cantitate de miere tinta, in rest este relativ simplu.

Bafta

D006

Nu am vrut sa fac public proiectul dar chiar la asa ceva lucrez . maine ma intalnesc cu persoana care sa ne puna la dispozitie spatiul de stocare si dopozitare a mierii pana la incarcarea in TIR. probleme sunt multe dar nu imposibil de rezolvat . Cel mai greu va fi sa gasesti apicultori onesti care sa produca miere in parametrii legali si nu sa vina cu umiditate 22% si sa ceara 15 lei pe kg.

liviu1965

mape 48-petru manea

initiatori de azi ---procesatorii de maine

liviu1965

Citat din: MAPE 48 din Iulie 13, 2011, 05:41:35 PM
initiatori de azi ---procesatorii de maine

Si sa nu uite cum erau inainte

F.Liviu

Citat din: dragos2006 din Iulie 13, 2011, 03:32:33 PM
.......... probleme sunt multe dar nu imposibil de rezolvat . Cel mai greu va fi sa gasesti apicultori onesti care sa produca miere in parametrii legali si nu sa vina cu umiditate 22% si sa ceara 15 lei pe kg.
Cel mai greu va fi sa va dovediti un partener de afaceri serios. Apicultori exista, nu asta e problema. Nu uitati de unde ati plecat! O politica transparenta de costuri va face diferenta, sunt convins.

Succes!
Omul destept invata de la altii , cel mediocru din greseli , iar prostul le stie pe toate.