Impachetat

Creat de pngflorin, Noiembrie 19, 2007, 01:26:40 PM

« precedentul - următorul »

pngflorin

In urma sfaturilor primite si a lecturilor din cartile de apicultura, eu am lasat in cuib un nr de 7 rame.Am pus ziare cat si un covoras mai vechi ( vezi foto ).Toate in regula si bune mai ales ca am si miere multisoara.
Bun............................., ei aflati ca in vizita la unul din cei mai vechi si respectati apicultori din zona ( tipul la care se duc dupa sfaturi mai toata lumea ) am vazut ca orizontali in ierna pe 14 rame, doar niste ziare puse deasupra si cam atat, iar vericali cu tot cu mag deasupra, tavita de la fund scoasa.
Cand i-am spus cum ii i-am eu a inceput sa rada, spunand ca albina e de mult timp pa pamant comparativ cu perioada decand a inceput sa existe apicultura si ca metodele acestea mai noi inseamna interventii gratuite.
Bine tipul este un traditionalist, nu da nici un tip de chimicale in cuib ( a se citi mediccamente ) protofilul il face din plante , pt varooa da cu Beevital, pt braula da cu fum de tigari.
De retinut ca in acest moment are 140 de stupi de diferite tipuri.
Concluzionand este necesar s-au nu sa se rastranga cuibul, s-au nu ?

D006

eu am spus in mai multe randuri cum iernez stupii de 3 ierni. asa ca hotararea poate sa fie numai a ta. informeazate si ia o decizie pe care tu o consideri cea mai logica.

filip

Florine ,pina prinzi toate dichisurile ierneazai strins.Pentru a ierna stupii pe toata lada trebuie sa ai 8-9 intervale de albina.Un stup slab daca il iernezi pe toata lada poate muri cu miere suficienta sa treaca 2 ierni.Pozitionarea mierii e foarte importanta.Un stupar experimentat stringe cuiburile la maxim in februarie -martie dupa care are o dezvoltare expoziva.Un incepator nu prea stie cind sa o faca si cum.Sunt multe lucruri casre nu intra in sabloane si trebuie luata decizia la fiecare stup in parte.Am si eu stupi la care am scos un ram din 10 doar pentru am-i fi mai usor in primavara sa manipulez ramele.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

PricopArthur

Florin, si cristi si filip au dreptate, dar si stuparul tau din zona. Important e ca rezervele de miere sa fie deasupra cuibului. Albina incalzeste numai ghemul de iernare, nu si restul lazii.
Miere multă şi inimă curată!

D006

sa va arat cum ii impachetez eu
  prima  poza daca nu va supara suntem la rubrica impachetaje nu?

cu stima marius

peste rame direct

D006

adoua operatie
   cu stima marius

iar peste vine capacul

balasbebe

acoper stupii, cu ce am

balasbebe

sau mai bine asa

balasbebe

Pentru lateral bag cate o bucata din polistiren, de inalta densitate. Albinele mai degraba au propolizat polistirenul, decat sa-l roada. Au incercat sa-l roada, dar pana la urma s-au convins ca este bun izolator, si l-au propolizat rau de tot. Am incercat sa-l protezej cu sacii de rafie, dar in zadar. Ele tot propolizeaza, asa ca fac cum pot si cu ce am.

balasbebe

La capace folosesc tabla zincata de 1 mm. fara nimic altceva.

balasbebe

Este a treia iarna de cand am confectionat asa ceva. Albinele mor de foame si de boli.
  Cei car edoresc stupii din polistiren, nu au decat.
  Am auzit o poveste, ca cineva a gasit un roi, intr-un clopot de la o biserica. Albinele nu supora curentii de aer, de frig nu se tem. Sunt obisnuite.

PricopArthur

La noi a stat un roi 3 ani intr-o teava de 200 ...300 mm.
Eu la impachetare folosesc carton de ambalaj. In primavara ele rod din el. Dar nu ma deranjaza.

PricopArthur

O bucata de carton cat golul stupului.

PricopArthur

Podisoare, ziare, carpe si capacul.

PricopArthur

La roii ajutatori iernati desupra fam de baza, acelasi procedeu.