Impachetat

Creat de pngflorin, Noiembrie 19, 2007, 01:26:40 PM

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Doar cu o plasa de tantari intre cele 2 fam.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Citat din: PricopArthurDoar cu o plasa de tantari intre cele 2 fam.
si nu sunt probleme ...adica nu se unifica, sa ramina o singura rama...
  Cred ca si consumul este mult mai mic la familia de la etaj [roiul]..si are si mult mai multe sanse de a trece iarna decit daca ierneaza singur..

PricopArthur

Normal. Isi imprumuta caldura.

balasbebe

eu iernez cate 2 familii in lada dubla cu diafragma fixa. Urmaresc ca toamna, cele 2 familii sa fie la fel de populate.Daca ar fi o familie mai slaba, consumul este mai mare si nu mai poate imprumuta caldura,  deoarece ghemul de deplaseaza mai repede.

maximus

iarna au alta treaba decat sa isi aleaga matca mai bine mirositoare.la primavara insa,lucrurile nu vor mai sta intocmai la fel

PricopArthur

Dle Balas, daca organizam rezervele de miere cu ramele pline inspre diafragma, la ambele fam, ghemul se va strange de o parte si de alta a diafragmai.
Dle Maximus, nu am avut probleme nici in timpul sezonului. Urdinisurile sunt orientate in directii diferite.

D006

am cunoscut un batrin mai de catva ani care ierna cate doua famili iarna , iar primavara pe cand dadeau pomi le unifica ,regina batrina o scotea afara iar stupul de la etaj cu regina tanara o cobora jos , la pomi avea de obicei cate 4 sau 5 rame de puiet, iar la salcam cand pleca avea 11 rame de puiet si unul sau doua etaje de albina

bee_lover

domnule arthur daca aveti numa plasa intre ele mizeriile si resturile nu cad jos pe familia de baza?