Ciocanitori

Creat de dragos2006, Noiembrie 06, 2007, 12:31:47 AM

« precedentul - următorul »

D006

Dlor,
Acum ca nu mai avem nici un dubiu ca vine iarna, incepe sa ma duca gindul la niste vietuitoare cu numele de CIOCANITORI. In urma cu 4 ani(eram tot stupar cu 5 stupi) mi-au distrus 4 stupi iar in una aveam o regina urmasa din selectie de f buna calitate. M-a parut atit de rau. Criminalele au intrat in stup, pe linga albine au mincat si fagurii cu miere, Crima. Va rog sa-mi spuneti ce metode folositi, nu de alta dar nu se stie niciodata cin revin sa ma viziteze.
Cu stima

PricopArthur

In zona mea sunt ciocanitori dar niciodata nu s-au dat la stupii mei. Poate unde sunt langa casa si zona e locuita. Dar in salcamul de langa casa am vazut-o ieri. Intrebarea ramane valabila.
Miere multă şi inimă curată!

balasbebe

Daca ai avea posibilitatea sa faci rost de o cioara, ai putea rezolva problema. Spanzuri cioara, de un pom, si o perioada ai liniste.
  Mai este o pasare, mare cat o turturica, viu colorata. Si cu aia sperii ciocanitorile. Cu fasii colorate, am incercat dar degeaba.

PricopArthur

Pasarea viu colorata e prigoria sau albinarelul. La ora asta nu o mai gasesti. A migrat. Dar cu o pasare agatata intr-un stalp, intradevar scapi o perioada de probleme (verificata de un coleg din Constanta primavara dupa salcam).
Am citit printr-un manual sau revista ca minuni face un desen cu 2 ochi f. expresivi pe o foaie de hartie (sau un carton in folie)  agatata cu o ata de un par in supina.

D006

Acum ca iarna este aproape trebuie sa ne gindim la orice factor de stres pt albinele noastre..o iernare cit mai buna inseamna un plus de albina si implicit recolte mai mari in primavara...Ciocanitorile sunt periculoase deoarece vin si bat in cutie..zgomote atipice si deranjeaza enorm familiile de albine...
  Deoarece nu prea am avut probleme cu ele nu stiu cum putem sa le speriem ...Dar daca o cioara moarta atirnata de un bat in stupina ne scapa de ciocanitori este ok..

D006

Daca aveti lazi bune nu cred ca veti avea probleme cu ciocanitorile,iar in ceea ce priveste deranjarea albinelor de alte pasari eu zic ca problema trebuia rezolvata de la inceput,adica sa nu se obisnuiasca sa vina la stupi.Asta se rezolva cu niste haine ceva colorat agatat in copac,sau niste folii colorate agatate sa le bata vantul si nu se mai apropie.

pngflorin

Eu cred ca am sa postez cu arma de vanatoare, scapa cine poate............ :nebun:

PricopArthur

Eu mai am probleme cu gainile. Iarna stau pe stupi ca este mai cald. Nu am arma de vanatoare. :)

pngflorin

Vin eu.....aduc si arma si spritul.

PricopArthur

Numai arma. Butoaiele sunt pline.

bee_lover

Daca vreti sa scapati de pasari care deranjeaza stupii iarna va recomand urmatoarea metoda.Plase se gasesc la supermarketuri dar e de recomandat sa se puna aceste plase numai dupa ce e frig afara sa nu ingreuneze albinele la zbor.

D006

Citat din: bee_loverDaca vreti sa scapati de pasari care deranjeaza stupii iarna va recomand urmatoarea metoda.Plase se gasesc la supermarketuri dar e de recomandat sa se puna aceste plase numai dupa ce e frig afara sa nu ingreuneze albinele la zbor.
am interles ideia dar cand ai mai multi stupi si ii ai inprastiati prin curte ce faci,oare?
eu m-am gindit sal chem pe florin cu pusca

pngflorin

prezent............... :rotfl:  :rotfl:

D006

ieri 7 12 2007 am fost la stupi sa vad daca au iesit la zbor, cand am ajuns la ei am gasit asta

D006

pe cand sa iasa si astea doua au rasturnat doi stupi, dupa care le-am ingradit cu gard acum pot sa stau linistit pina in februariecand incep cu turtem pt stimulare