Zbor de curatire

Creat de PricopArthur, Noiembrie 10, 2007, 04:20:29 PM

« precedentul - următorul »

D006

in rest toti sunt bine ... au mancare e ok.

bucovineanu

Astazi am fost la stupina. Desi erau 12 grade la umbra, au zburat foarte putine albine. Nu au ramas pete pe zapada sau pe acoperisurile stupilor.

maximus

la mine au zburat foarte bine,la un control sumar la toate familiile la aceasta ora exista puiet in peste 90% din cazuri.consumul a inceput sa creasca,cu rezervele nu stau rau

D006

Tinere maximus,
Ma bucur ca ca stupii sint bine. Ce ma intriga este faptul ca la toti stupii (mei)consumul de hrana, mult mai mare in ultimi ani. Vi s-a intimplat sa constatati consumuri mari de hrana in aceasta perioada?Acumraspund unui coleg care ma intreba daca nu hranesc prea repede in mijlocul lunii decembrie. Ai, Ati sezizat asa ceva?
Cu stima

bucovineanu

Citat din: maximusla mine au zburat foarte bine,la un control sumar la toate familiile la aceasta ora exista puiet in peste 90% din cazuri.consumul a inceput sa creasca,cu rezervele nu stau rau
Problemele cu hrana ar putea incepe daca va veni si in februarie o perioada cu temperaturi scazute, la fel ca cea care tocmai a trecut.

D006

Astazi zbor foarte bun(primul).Semne de primavara.Au incoltit crocusii,laleaua Turkenistanka,muscarii.Cartita a inceput activitatea.
    HAI PRIMAVARA...

D006

ce am facut din scanduri cu multe noduri.
sorry...nu a mers ''submitul''.

D006

Dle bucovineanu,
Stiu asta, dar ma gindesc la faptul ca de vreo citeva ierni consumul de pina acum este prea mare, din cite cunosc eu,vizavii de stupii mei. Zic astea pe baza unor masuratori de "one side" cu un cintar de mina.Ati remarcat?
Cu stima

maximus

Citat din: drone1952Tinere maximus,
Ma bucur ca ca stupii sint bine. Ce ma intriga este faptul ca la toti stupii (mei)consumul de hrana, mult mai mare in ultimi ani. Vi s-a intimplat sa constatati consumuri mari de hrana in aceasta perioada?Acumraspund unui coleg care ma intreba daca nu hranesc prea repede in mijlocul lunii decembrie. Ai, Ati sezizat asa ceva?
Cu stima
am estimat un consum mediu/familie pana la ora actuala de 3,5 -4 kg de miere maxim.nu am avut familii cu consum marit,au puiet de o palma pe cate 2-3 rame.familiile au urcat recent in corpul de sus,unde au inceput si ponta,iar ramele sant pline de miere in proportie de 80%.cred ca sant pregatite pentru inca 2 luni de ger ,ca pana acum.

bucovineanu

Citat din: drone1952Dle bucovineanu,
Stiu asta, dar ma gindesc la faptul ca de vreo citeva ierni consumul de pina acum este prea mare, din cite cunosc eu,vizavii de stupii mei. Zic astea pe baza unor masuratori de "one side" cu un cintar de mina.Ati remarcat?
Cu stima
Se pare ca unele familii au consumat mai mult decat in alti ani.Eu nu imi fac probleme deoarece in fiecare toamna asigur o cantitate de hrana din care ramane o parte si pentru dezvoltarea din primavara pina la culesul la salcie. La revizia din martie egalizez hrana in functie de consum si puterea familiei.

stefan1

Ieri cea mai faina zi din acest an, cu un max de 9,8 grade. Din pacate cand a fost mai cald s-a innorat. A fost un zbor frumusel de curatire, au scos si albine moarte. Ba chiar am vazut albine care furau de undeva, probabil de la un stup mort din zona. Am mai scos albine moarte, de la 2 stupi mai multe, iar la unul am vazut ceva pete de diaree in fatza. Pana acum nu am pierderi.
  Ma ingrijoreaza ca e consum mare. Luna asta a scazut cantarul 1,9 kg. Din principiu nu desfac stupii iarna, dar cred ca mai multi au puiet si dupa zdrobiturile de ceara trase cu albinele scoase.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pngflorin

La unul dintre stupi am gasit multa rosatura de ceara, nu cred ca este soarece pt ca am gratii, ce ar putea fi sau ce inseamna ?

D006

are puiet si maninca mai mult dai pace florine

D006

22 ian 2008 pe valea Ramnicului la stupina

D006

stadiul alunului la 22 ian