Zbor de curatire

Creat de PricopArthur, Noiembrie 10, 2007, 04:20:29 PM

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Rama 4
Miere multă şi inimă curată!

PricopArthur

Si rama 5.

PricopArthur

Cand uiti afumatorul acasa merg si improvizatii.

stefan1

Nu-mi dau seama, sunt faguri de ME?
Foarte putina miere, dar rezerve faine de polen. Si puietul este surprinzator de regulat pentru aceasta perioada.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

PricopArthur

Da sunt me. Mi-au mancat aproape toata rezerva de miere . In afara de coronite au mancat si 2 rame de dupa diafragma.
Sunt nevoit sa apelez la ramele de rezerva.

PricopArthur

Visinul astazi.

PricopArthur

Marul dulce ieri.

D006

se poate vb acum de extractie, in ideea amplasarii stupinei langa o livada de pomi fructiferi, cais, piersic, cires,etc.............
sdau este doar p perioada de fortificare a familiei.

filip

Eu de obicei fac o mica extractie inainte de salcam,acum conteaza si cum e vremea.Daca prinzi2 saptamani vreme buna ai rezolvat problema .Eu ma bucur sa zic asa ca ploua si noaptea e inourat caci tine putin timpul pe loc si poate scapa salcamul sa nu inghete.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bee_lover

Va invidiez si nu o spun cu rautate la noi anul asta albinele nu cred ca au iesit la zbor mai mult de 20 de zile. Da e bine cum spune si domnul filip ca nu au inflorit inca pomii sa inghete si salcamul la cine este.

PricopArthur

In cartile de specialitate se zice ca la pomi si salcie se poate face extractie. E bine macar daca se intaresc. Privitor la extractie, pot sa spun ca le-am dat cate o turta pe rame (de fapt, miere de rapita cristalizata). Nu am avut timp sa selectez ramele din magazie care au mai multa miere pe ele, si sa fac sirop iar imi ia mai mult timp. Dar vreau sa imi iau o parte din concediu la salcam.
Pana la salcam mai e rapita care, in functie de vreme, perioada de semanat, ingrasaminte,..., va inflori peste o saptamana sau 2. Anul trecut la rapita am facut 2 extractii, a doua dupa mutarea la salcam, si a prins si ceva salcam in ea.
Salcamul va fi afectat daca in perioada infloririi va fi inghet, bruma, negura, sau din contra, prea cald.

PricopArthur

Au inceput sa infloreasca visinii si soiurile mai timpurii de mar.
Rapita semanata mai devreme a inceput sa se deschida.
Am uitat sa iau camera si nu am avut cum sa fac poze.

PricopArthur

La rapita.

D006

Arthur, ai cantar sa ne spui  productia / zi ?
In zona mea cred ca mai dureaza 7-10 zile.

PricopArthur

Am cantar dar stupii sant intr-o ferma paziti. Nu stau zi de zi cu ei.