Prigorii

Creat de PricopArthur, Mai 16, 2008, 03:28:46 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: RazvanTi din Februarie 11, 2013, 07:38:38 PM
...
asta ma intrebam eu anul trecut : "cum dracu m-au gasit taman pe mine cu 3,5 stupi"
...

Se mai uita si la om! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

cipriene

am inteles bine din film ca o prigorie poate prinde intr-o zi pana la 500 de albine?  :uimit: :uimit: :uimit:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

marian.culache

am inteles ca este ceva cu ultra sunete pentru prigorii stie cineva

TDI

Prigoriile nu pot fi îndepărtate eficient.
Trebuie schimbata vatra.
Citeam intr-un studiu spaniol ca, peletele regurgitate ale prigoriilor, resturile după digestie sunt unul din factorii care au dus si duc la proliferarea Nosema Ceranae.

fiug1970

ca un fapt divers si o noutate in acelasi timp,pierderile suferite de apicultori din cauza prigoriilor,incepand din vara asta vor fi incluse in despagubiri in companiile de asigurari agricole....pana acum nu se considerau pierderi acoperite de asigurari...bineinteles aici in Spania..

bio

Citat din: fiug1970 din August 16, 2014, 06:24:28 PM
ca un fapt divers si o noutate in acelasi timp,pierderile suferite de apicultori din cauza prigoriilor,incepand din vara asta vor fi incluse in despagubiri in companiile de asigurari agricole....pana acum nu se considerau pierderi acoperite de asigurari...bineinteles aici in Spania..

...   =))

...si cum se stabilesc acele pierderi ?...

fiug1970

le numara dimineata si seara...diferenta o trec la pierderi din cauza prigoriilor....daca au plus...tac chitic si il impart intre ei...

fiug1970

Los daños contra el abejaruco se incorporan al seguro apícola

ActualidadSector

abejaruco1

Incorporar una garantía frente a los daños provocados por abejarucos en las colmenas, es el objetivo de la experiencia piloto que el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente (MAGRAMA) ha puesto en marcha a través de la Entidad Estatal de Seguros Agrarios (ENESA), en Extremadura, con el objetivo de extenderla después al resto del territorio nacional.

Así, la garantía de desabejado repentino provocado por el abejaruco, que cubra la pérdida de enjambre, podrá ser contratada para las explotaciones apícolas cuyas colmenas se encuentren en las comarcas de Trujillo, Llerena, Castuera y Badajoz, según indica el Ministerio de Agricultura en nota de prensa. Esta nueva garantía, señala la nota,  se ha incorporado a petición del sector, a través de las Organizaciones Profesionales Agrarias y de Cooperativas Agroalimentarias representadas en ENESA.

Esta garantía se podrá contratar a partir del 15 de julio de 2015, y tendrá un periodo de garantía que abarcará desde el 1 de agosto hasta el 20 de septiembre de 2015. La fecha límite para comunicar el siniestro, por parte del responsable de la explotación, será el 21 de septiembre.

abejaruco2

El análisis de riesgo de desabejado repentino por abejaruco y su peritación ha sido realizado a partir del trabajo "Ensayo de Evaluación del Impacto del abejaruco sobre aprovechamientos apícolas en Extremadura". Este estudio ha sido desarrollado en el marco de colaboración entre la Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental y Medio Natural, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, y la Dirección General de Medio Ambiente, del Gobierno de Extremadura. También ha colaborado la Agrupación Española de Entidades Aseguradoras de los Seguros Agrarios Combinados (Agroseguros), además del propio sector, a través de sus representantes en la Comisión General de ENESA.

El análisis de los resultados obtenidos a través de esta cobertura en el Plan 2014, junto con los trabajos que puedan llevarse a cabo en otras comunidades autónomas, permitirá avanzar en la ampliación de su ámbito de aplicación. Su incorporación supone una mejora del Seguro de Explotaciones de Apicultura como herramienta de gestión del riesgo para hacer frente a las circunstancias que preocupan al sector.

teo_vasile_ion

A folosit cineva aparat cu ultra sunete pentru a scapa de pritgorii?

cornelioandanciu

Nu cumva sa scape si de albine... Oare ar merge o chestie de asta? Albinele mele cam din 15 august nu mai ieseau la zbor, precis din cauza prigoriilor.
Va salut.

oroles

Ultrasunetele afecteaza si albinele. Stiu asta precis. Cel mai bine te duci la raul unde isi fac cuibi in peretii malului si le infunzi gaurile cu pietre sau bagi fum de sulf.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

G. Iulian

Zilele acestea dupa ploaie câteva prigorii tot au stat pe deasupra stupinei, albinele nici nu au iesit din stupi mai putin sacagitele care au trebuit sa se sacrifice. A ieșit soarele și s-au retras prigoriile si albinele au iesit la zbor.

Closcutz

Am si eu probleme cu prigoriile. Stau in haita prin jurul stupinei si tin albinele consemnate in stupi. Lucru curios este ca am gasit doua moarte intre stupi si una grav ranita pe care am agatat-o cu o sarma intr-un pom pe post de momaie. Pe alea moarte le-am pus pe capacele  la doi stupi. Cine le-o fi executat? Cumva :bzz: :bzz: :bzz ?

sorinma

daca cumva aveau vreo aripa rupta sau capu spart...ma indoiesc ca albinele le-au ranit  :P
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Closcutz

Alea moarte nu pareau sa prezinte urme evidente care sa indice o posibila cauza a decesului. Cea pe care am transformat-o in sperietoare, avea pielea de pe gat jupuita cu tot cu fulgi si nu putea sa zboare. Daca o prindea pisica eu cred ca o si manca. Atunci cine sa fi fost razbunatorul albinelor?