Prigorii

Creat de PricopArthur, Mai 16, 2008, 03:28:46 PM

« precedentul - următorul »

cipriene

ce bine ar fi sa avem toti ulii!!
pana la urma este exact ce spuneam: exterminarea lor indiferent de metoda  :D
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

D006

Asta cu uliu este o metoda legala .

cipriene

ai drepatate Dragos, dar "metoda legala" este ca bariera la care se opresc doar cei care respecta legea. cum multi trec pe dedesubt sau pur si simplu o sar...

mmarcel

O metoda foarte eficienta este folosirea plasei monofilament ,in zilele inorate sigur se vor prinde zece, cincisprezece prigorii.

cipriene

pai cata plasa iti trebuie si unde sa o pui mai intai? albinele doar nu zboara pe langa stup.
nu as fi stat atat de mult pe subiectul asta dar anul asta m-au inebunit

cornelioandanciu

Eu am doar o stupina mica, si la mine au fost atacuri de prigorii.Totusi au ramas destule albine in stupi pentru iernare.Poate cineva sa spuna ca prigoriile i-au distrus stupina? :uimit:
Va salut.

cristipep

Unii asa se apara de prigorii.......

apivasmob

In urma cu cateva zile la o intalnire a apicultorilor din zona in legatura cu fenomenul "prigorii" un apicultor ne povesteste cum a facut anul acesta sa scape de atacul lor:
ridica pe cer un zmeu la o inaltime mai mare de cat inaltimea de atac a prigorilor parca ar fi un uliu si a observat ca dispareau imediat.
la anul am sa incerc si eu ca in zana este jale mare cand cresc pui.
Sanatate tuturor apicultorilor

cristipep

Da este o varianta plauzibila.

tassevasi

Ridici zmeul cind ai  vint  ,dar cind  nu ai ce faci ?

cristipep

Exisa in comert tot felul de sirene care gonesc pasarile ..la noi in oras avem asa ceva impotriva ciorilor.

Un exemplu

Dispozitivul Sonic BirdChaser, folosind principiul redarii trilurilor de vanatoare ale acestor pasari pradatoare (vulture, bufnita, soim) pentru a tine la distanta
specii precum randunelele, graurii, ciorile, vrabiile si alte specii de pasari.

Aceasta metoda umana si ecologica va rezolva problema pasarilor nedorite fara a le face vreun rau acestora sau altor vietati.

Acest dispozitiv reuseste cu succes sa tina la distnta intr-un mod ecologic si uman , pasarile , de zona pe care vreti sa o protejati de daunele pe care le pot provoca
sau acolo unde zgomotul nu este permis

Date tehnice :

Raza de detectare: maxim 10 m
Suprafata de actiune : pana la 400 mp (volum maxim, in mod "AUTO")
Nivel sonor max.: 120dB
Sunet emis: inregistrari ale trilurilor de vanatoare a vulturului, soimului, bufnitei.
Alimentare: adaptor 220 V, 50 Hz .(daca ai un inverter de la 24V la 220v nu este nici un fel de problema in privinta alimentarii.....)

Probabil sunt zeci de modele , acesta ajunge in jur de 300 de lei.

cornelioandanciu

Aparatele sonore nu cred ca sint bune in stupina, albinele au nevoie de liniste, nu cred ca ar trebui folosit asa ceva in stupina.
Va salut.

cristipep

Nu cred ca afecteaza cumva albinele acest aparat...sincer.

cornelioandanciu

Odata mi-a spus cineva ce a patit, a facut o nunta aproape de stupina si i-au murit toate matcile si a ramas fara albine.S-ar parea ca matca este foarte afectata de zgomote.
Va salut.

cristipep

Deci pe bune ....este prea de tot asta serios...dar ce au dansat pe stupi sau ce?Adica eu nu pot crede ca abinele sunt  afectate de asemenea zgomote , pai daca ar fi asa de sensibile in momentul cand mergi la pastoral si faci peste 200KM cu ele inchise ce ar mai fi???????????? Este zgomotul de la lazi , camion,gropile.....etc.