are cineva stup pe balcon?

Creat de dyaboliq001, Ianuarie 21, 2008, 03:27:00 AM

« precedentul - următorul »

dyaboliq001

daca nu ...eu o sa fiu primu :)  oare or sa se prinda vecinii
Benjamin Franklin: "Spune-mi, dar eu voi uita, arată-mi, poate că voi memora, include-mă şi eu voi înţelege".

dyaboliq001

sau macar un nucleu cu pereti din sticla...ca sa le urmaresc cand am eu chef si sa ma destreseze cand vin de la facultate :wink2:
Benjamin Franklin: "Spune-mi, dar eu voi uita, arată-mi, poate că voi memora, include-mă şi eu voi înţelege".

bucovineanu

Nu am auzit de stupi la balcon, dar am auzit de stupi pe bloc. Respectivul "stupar" a trebuit sa renunte la afacere deoarece nu reuseau albinele sa urce pina la stup din cauza vantului.

dyaboliq001

Citat din: dyaboliq001sau macar un nucleu cu pereti din sticla...ca sa le urmaresc cand am eu chef si sa ma destreseze cand vin de la facultate :wink2:
dar o exista vreo lege care sa interzica tinerea unei familii de albine pe balcon ?
eu cred ca un stup de observatie(cu pereti de sticla) pe balcon ar ajuta mult la intelegerea albinelor. dvs ce parere aveti ?

bucovineanu

Se pare ca albinele sunt obisnuite mai mult la tara si nu le prea prieste la oras.

D006

bee-lover ai putere sa te uiti in ochi mei  Eu zic ca si posturile dumneavoastra au fost citite de multi si multi le-au gasit interesante

dyaboliq001

distractie placuta Dle dorel1952! multumesc de poza si de incurajari. o sa revin si eu cu poze de prin primavara si cu niste detalii despre experimentele pe care vreau sa le fac...macar daca sunt prostii sa nu se mai gandeasca nimeni la ele :smile:

bucovineanu

D-le drone 1952,
Nu am vrut sa supar pe nimeni. Am scris ceea ce stiu si ceea ce cred.
Nu vreau sa discut in contradictoriu, mai ales despre acest subiect.
"Stuparul" despre care vorbesc are si casa la tara. A mostenit-o impreuna cu stupina de la tatal sau. Dupa 2 ani a ramas cu stupii goi.
Cat priveste stupul la balcon, va fi pace atata timp cat si vecinii lui diabolique 01 vor confunda albinele cu tantarii.

D006

drone1952, esti cumva acela care vorbea de polen comunis?

crombra

Acum trei ani am tinut in balcon(stau la etajul 1) trei mininuclee timp de 2 luni.
Fiind albina putina n-am avut probleme cu vecinii.
In schimb un cunoscut de-al meu(apicultor mai in varsta) a tinut multi ani 3 stupi pe copertina din beton de la intrarea blocului, el stand la etajul 1.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

drone1952, ai citit articolul cu polen comunist,cu citiva ani in uma

D006

maximus

Citat din: dyaboliq001distractie placuta Dle dorel1952! multumesc de poza si de incurajari. o sa revin si eu cu poze de prin primavara si cu niste detalii despre experimentele pe care vreau sa le fac...macar daca sunt prostii sa nu se mai gandeasca nimeni la ele :smile:
inainte sa faci experimente ar trebui sa citesti tot ce prinzi despre apicultura,inclusiv carti,reviste.fara o baza solida, din care ai inteles procesele importante din viata familiei de albine orice experiment e sortit esecului.in concluzie,etapa primara prin care tu ar trebui sa treci este cea de acumulare.te salut

dyaboliq001

am mai citit cate ceva..dintre care "Viata Albinelor  de Maurice Maeterlinck " o carte din 1976.  Foarte foarte interesanta...o sa o pozez si sa vad unde o pun sa o vada toata lumea...momentan am imprumutat-o persoanei la care urmeaza sa imi tin stupii ca sa se familiarizeze cu albinele si sa le iubeasca :zzz:
   Salutare!
P.S.: faceti cumva sa punet ipe forum carti valoroase  :wink2:

D006

Citat din: dyaboliq001daca nu ...eu o sa fiu primu :)  oare or sa se prinda vecinii
cand o sa-ti arate balconul asa precis nu se prind. :)