are cineva stup pe balcon?

Creat de dyaboliq001, Ianuarie 21, 2008, 03:27:00 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

Sunt curios ce o sa faci...astept cu nerabdare stiri din primavara ... vara

D006

bee-lover ai putere sa te uiti in ochi mei  Eu zic ca si posturile dumneavoastra au fost citite de multi si multi le-au gasit interesante

dyaboliq001

Citat din: drone1952Dle dyaboliq001,
Nu stiu de ce maximus baiatul rau, trebuie sa fie intotdeauna inaintea mea. Ba stiu:ca mi-e prieten. N-am vrut sa raspund eu ca sa nu zica expertii ca ma dau mare si invat iar pe alti, dar imi permit sa-ti dau citeva sugestii.
-Ai auzit de Lenin si de perceptul lui? Invatati, invatati si iar invatati.Trebuie sa inveti ca pe Tatal Nostru: biologia si bolile albinelor. Asta te ajuta s-o intelegi si s-o feresti de boli.Problemele legate de managementul(asa-I ca sint intelectual?), adicatelea condusul familiei, in perioada premergatoare culesului, cules, perioade moarte etc vin dupa aceea. Trebuie sa stii si matematica: Intreaba-I pe userii experti ce inseamna legea lui 1,2,3 in aprecierea familiei la o inspectie sa vezi citi cunosc( sa nu fiu nasol poate 1,2,,3 cunosc)Asa dupa cum scria Donald Sims ce care a scris cea mai buna carte a sfirsitului de secol si de mileniu " Sisty Years Among the Bees"gasesteti un tovaras, stuparitu e meserie care se practica in 2. S-a trecut de faza romanitica a stuparitului iar acum stiinta isi spune cuvintul.Incearca sa fii la curent cu noutatile si in masura asimilariisi intelegerii incearca sa le aplici.vezi ce curentati sint unii cind aud de citeceva de care ei nu au auzit.
Cam atit am sa spun. E frumos ca ai citit cartea lui de Maurice Maeterlinck care dupa parerea mea este o minunatie, dar asta nu-I suficient sa tii stupi pe balcon.
Cu stima
Dle dorne1952, o sa deschid un topic nou cu legea lui 1,2,3 ca sa ma lamuresc ca lumea :wink:
Benjamin Franklin: "Spune-mi, dar eu voi uita, arată-mi, poate că voi memora, include-mă şi eu voi înţelege".

D006

Stupu poate pe balcon ,ece un stup de plastic .
Ivan

dyaboliq001

In cartea mai sus mentionata "Viata albinelor" de Maurice Maeterlinck se punea problema la un momentdat cum de albinele construiesc celulele in forma de hexagon(aceasta fiind singura figura geometrica cu care poti sa ocupi o suprafata fara a lasa spatii nefolosite....nu mai stiu de ce patratele se excludeau....triunghiurile echilaterale...bla bla.. ), ia gurile rele infirmau inteligenta albinelor  sustinand ca ele fac celule cilindrice..care apoi inghesuite ...si incalzite ..si nu mai stiu ce ...isi iau singure forma de hexagon. 
In poza D-lui brnda (Ivan) se vede pe rama a 2a de la stanga la dreapta..celule in faza incipienta cu forma de hexagon...o bila alba pentru gurile bune..
Vedeti ca am mai si retinut din ce am citit...sunt un incepator(nici macar deocamdata)..dar o sa fiu sigur..ca prea tare imi doresc
  Salutare!
Benjamin Franklin: "Spune-mi, dar eu voi uita, arată-mi, poate că voi memora, include-mă şi eu voi înţelege".

PricopArthur

Hexagonul asigura si o suprafata mare, apropiata de cerc, dar care in acelasi timp nu lasa spatii goale.
Miere multă şi inimă curată!

D006

diabolice merge sa ai stipi p balcon dar sa fie blocul tau,sa stai singur in el :mad:

D006

Pe balcon, nu am tinut albine, dar am citit ca in Londra se practica acest sistem de stuparit( balcoane, acoperisuri, garaje si chiar in copaci) si le merge destul de bine la albine, deoarice in parcuri se planteaza flori de sezon si au flora pana toamna tarziu :hi:

D006

Proiectul si inteligenta de a construi celula in forma de exagon, apartine exclusiv a albinei. S-a constatat ca este mult mai rezistena (silozurile de ceriale sunt astfel construite de catre om) Pe fundul celulei corespund alte 3 celule, pentru a se incalzi larvele una pe alta. Acum firma auto Nisan, a construit un sistem  un sistem dede protectie la masini dupa principiu de orientare a albinei, co ajutorul celor 5 ochi disposi in triunghi. :hi:

albine

cineva  avea un stup in bucatarie ,la bloc    albinele ieseau afara din stup prin  intermediul unui tub berman care comunica cu exteriorul blocului.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

D006

D006

Am o poza , stije sineva se je .

linde

Citat din: brndaLa multi ani frati maei
Multumim pentru urare,
La fel va dorim si noi, d-vstra, romanilor de acolo ,si conationalilor  d-voastra, un an plin de inpliniri
La multi ani!

bucovineanu

LA MULTI ANI! d-le brnda, multa sanatatepentru dv. si pentru toti romanii, oriunde se afla.

filip

Citat din: brndaAm o poza , stije sineva se je .
Sa fie RAC
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)