antrebare

Creat de dragos2006, Ianuarie 22, 2009, 10:05:30 AM

« precedentul - următorul »

D006

Hranitoarele uluc din plastic sunt bune ?, sau sunt mai bune de lemn?
An care din ele se aneaca mai putine albine?

bee_lover

Eu am si din lemn facute de mine si am si din plastic. Din ce am observat eu daca nu punem nici un plutitor se ineaca in ambele da cu precadere in cel de plastic. Eu cand pun hranitoarele bag si 2-3 fire de paie de grau si alea acolo raman cand mai trebuie hranit doar torn peste siropul si ele se ridica automat la suprafata.

crombra

Plutitoare foarte bune se fac din ultimele segmente de la tulpinile de porumb uscat.
Eu am mereu o punga cu asa ceva.
Dca ai stupi verticali sau ME mai bune sunt hranitoarele de podisor, rotunde. Acolo nu ai nevoie de plutitoare.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

gudas valentin

Citat din: crombraPlutitoare foarte bune se fac din ultimele segmente de la tulpinile de porumb uscat.
Eu am mereu o punga cu asa ceva.
Dca ai stupi verticali sau ME mai bune sunt hranitoarele de podisor, rotunde. Acolo nu ai nevoie de plutitoare.
Eu am renuntat pe aceleasi principi la hranitoare,in schimbul ramei cladite o gasesc foarte practica si nu imi ocupa spatiu de depozitare.
  Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

CRISTI M

Si eu pun sirop in rama cladita , dar am si hranitoare din lemn in rama cladita.

D006

Sint  bune  amindoua,dar sa-i  puneti  plasa  de fibra.

albinasebes

sunt incepator dar am langa mine un vecin care se ocupa de 30 de ani de stuparit. mi-a dat hranitoare din lemn si am pus plutitoare din lati subtiri de brad. asa nu mi-a murit nicio albina pana acum. el face asa de ani buni
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

puiu

Folosesc hranitoare din plastic,dar pe cele din lemn nu le-am aruncat. Le folosesc pana la "epuizare".
Avantaj:plastic.Sunt usor de spalat,de dezinfectat cu toate avantajele,etc.
Avantaj:lemn. Sunt usor de confectionat la dimensiunile dorite,26-37 mm in raport de spatiul disponibil in stup.Orice apicultor ce le-au folosit pot aprecia calitatea,dar, fiabilitatea,gradul de infestare,etc.

D006

Pentru cei cu familii mai putine si fara pericol de furtisag se poate folosi cu succes hranitorul de urdinis :

apicultorul

un hranitor ieftin si bun
osticla de plastic taiata pus fin sau paie
sau orce plutitor si sirop cit cuprinde
apicultorul

CRISTI M

Citat din: apicultorulun hranitor ieftin si bun
apicultorul
Si unde pun ( montez ) acest hranitor ?

PricopArthur

apicultorul
Intradevar, cel mai iefin hranitor. Isi indeplineste f bine datoria. Doar ca ocupa spatiul la 4 rame. Insa oricum, pentru hranirile din primavara sau toamna e loc suficient.
Bine ati venit pe forum. Numele ales va reprezinta cu cinste.
Miere multă şi inimă curată!

cristi_vidican

Cum fac eu hranirile de completare... dar nu numai.
Iau un flacon de suc care are latura dreapta si ii tai o parte. Folosesc aceste tip de flacon ca este mai stabil. Peste cuib pun o folie de nylon si las in spate cuibul neacoperit, cam o palma. peste cuib pun un cat de 1/2 si pun peste nylon flaconul in care bag paie ca sa nu se innece albina si siropul. Peste noapte albina va trage tot siropul. Folosesc aceasta metoda in august. Nu am incercat-o primavara.

PricopArthur

Citat din: CRISTI M
apicultorul
Si unde pun ( montez ) acest hranitor ?
In golul stupului, direct pe fundul lazii.
Miere multă şi inimă curată!

D006

hranitorile din plastic sunt la fel de bune ca si cele din lemn si invers daca se pune plutitor din secmente de trestie dintre noduri,deoarece nodurile tin loc de dopuri si se tin la suprafata siropului.