antrebare

Creat de dragos2006, Ianuarie 22, 2009, 10:05:30 AM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Primavara pentru hranire stimulanta si pentru asigurarea apei pentru puiet folosec borcane de 750 ml cu sirop de 1/1 (apa , zahar) Pe capac fac patru gauri de 2 mm si-l asez pe  mijlocil familiai pe doua scinduri de podisor indepartate in asa fel incit gaurile sa fie libere (bineinteles cu capacul in jos ). Borcanul trebuie sa fie plin pentu a face vacum. Toamna pentru complectarea hranei folosesc borcane de 3 ( trei ) litri cu 5 gauri . O familie puternica goleste in fiecare noapte. Foarte important SE POATE HRANI SI IN TIMPUL ZILEI deoarece nu existe esiere de bucurie NU SE PRODUCE FURTISAG , nu se produce inecare.  Si mai comod este daca faceti decupare pe polistiren de tip mai tare de marimea capacului chiar pastrind bucata decupata si lasind ca izolator in caz de nevoie. :hi:

PricopArthur

Citat din: BatrinulPrimavara pentru hranire stimulanta si pentru asigurarea apei pentru puiet folosec borcane de 750 ml cu sirop de 1/1 (apa , zahar) Pe capac fac patru gauri de 2 mm si-l asez pe  mijlocil familiai pe doua scinduri de podisor indepartate in asa fel incit gaurile sa fie libere (bineinteles cu capacul in jos ). Borcanul trebuie sa fie plin pentu a face vacum. Toamna pentru complectarea hranei folosesc borcane de 3 ( trei ) litri cu 5 gauri . O familie puternica goleste in fiecare noapte. Foarte important SE POATE HRANI SI IN TIMPUL ZILEI deoarece nu existe esiere de bucurie NU SE PRODUCE FURTISAG , nu se produce inecare.  Si mai comod este daca faceti decupare pe polistiren de tip mai tare de marimea capacului chiar pastrind bucata decupata si lasind ca izolator in caz de nevoie. :hi:
Bine ati venit pe acest forum, va multumim pentru solutie. Trebuie insa ca deasupra ramelor sa avem spatiu pentru inaltimea unui borcan.
Miere multă şi inimă curată!

misuap

stau linga biserica la 60 m dist duminica si sarbatorile legale preotul pune statia de amplificare si difuzoarele imi deranjeaza albinele?

adrianbarosan

Citat din: BatrinulPrimavara pentru hranire stimulanta si pentru asigurarea apei pentru puiet folosec borcane de 750 ml cu sirop de 1/1 (apa , zahar) Pe capac fac patru gauri de 2 mm si-l asez pe  mijlocil familiai pe doua scinduri de podisor indepartate in asa fel incit gaurile sa fie libere (bineinteles cu capacul in jos ). Borcanul trebuie sa fie plin pentu a face vacum. Toamna pentru complectarea hranei folosesc borcane de 3 ( trei ) litri cu 5 gauri . O familie puternica goleste in fiecare noapte. Foarte important SE POATE HRANI SI IN TIMPUL ZILEI deoarece nu existe esiere de bucurie NU SE PRODUCE FURTISAG , nu se produce inecare.  Si mai comod este daca faceti decupare pe polistiren de tip mai tare de marimea capacului chiar pastrind bucata decupata si lasind ca izolator in caz de nevoie. :hi:
Inainte sa-mi fac hranitoare, am folosit metoda cu borcanul, singura diferenta fiind ca in loc de capac am folosit o bucata de panza, legata cu "elastic de bani", albinele tragand foarte bine siropul, fara ca acesta sa curga.

andrei_salaj

Citat din: misuapstau linga biserica la 60 m dist duminica si sarbatorile legale preotul pune statia de amplificare si difuzoarele imi deranjeaza albinele?
nu stiu daca le afecteaza tare...ati vorbit cu preotul?stiti ca peste tot religia este la baza..deci va dati seama ca nu cred ca puteti sa va opuneti intr-un fel...cea mai buna rezolvare din p meu de vedere:vorbiti cu preotul sa nu mai puna difuzoarele o perioada pana gasiit o solutie sa mutati stupina!altcv ce sa zic....nu cred ca e cv mai fiabil..D-voastra trebuie sa hotarati....asta se intampla de mult?

PricopArthur

Citat din: andrei_salaj
Citat din: misuapstau linga biserica la 60 m dist duminica si sarbatorile legale preotul pune statia de amplificare si difuzoarele imi deranjeaza albinele?
nu stiu daca le afecteaza tare...ati vorbit cu preotul?stiti ca peste tot religia este la baza..deci va dati seama ca nu cred ca puteti sa va opuneti intr-un fel...cea mai buna rezolvare din p meu de vedere:vorbiti cu preotul sa nu mai puna difuzoarele o perioada pana gasiit o solutie sa mutati stupina!altcv ce sa zic....nu cred ca e cv mai fiabil..D-voastra trebuie sa hotarati....asta se intampla de mult?
Albinele au urechi?

Bătrânul

PricopArthur
Multumesc pentru urare. Deasupra ramelor cu albine in stupi verticali pun inca un corp in care incapa borcanul. In jurul borcanului Cuibul este acoperit (pentru pastrarea caldurii) In stupi orizontali primavara si toamna (atunci cind este nevoie de aceste hraniri ) este loc suficient lateral pe fundul stupului asezat pe doua betisoate. Aceste hraniri si stimulari folosesc indiferent de rezerva din stupi. Pentru stimulare in doze mici folosesc borcane de 250 ml.

andrei_salaj

D-le Pricop....eu stiu ca albina este deranjata de zgomot...respect si multa sanatate!

eusebiu

Eu stiu ca albina percepe vibratia. Iarna cand asculti stupii prin ciocanit cu degetul se produce vibratie.[stupul este ca o cutie de rezonanta ca la chitara]
Daca au 100 m de biserica nu cred sa fie probleme. Parerea mea. Nu stiu daca am dreptate.

PricopArthur

Citat din: eusebiuEu stiu ca albina percepe vibratia. Iarna cand asculti stupii prin ciocanit cu degetul se produce vibratie.[stupul este ca o cutie de rezonanta ca la chitara]
Daca au 100 m de biserica nu cred sa fie probleme. Parerea mea.
De tinut minte!  :hi:

PricopArthur

Citat din: BatrinulPricopArthur
Multumesc pentru urare. Deasupra ramelor cu albine in stupi verticali pun inca un corp in care incapa borcanul. In jurul borcanului Cuibul este acoperit (pentru pastrarea caldurii) In stupi orizontali primavara si toamna (atunci cind este nevoie de aceste hraniri ) este loc suficient lateral pe fundul stupului asezat pe doua betisoate. Aceste hraniri si stimulari folosesc indiferent de rezerva din stupi. Pentru stimulare in doze mici folosesc borcane de 250 ml.
Frumoasa poza. Lebede in ambele planuri!

misuap

au mai putin de suta si abia astept sa faca zborul de curatire sa le duc in cinp

andrei_salaj

si eu presupun ca au sa fie deranjate.....o sa consume mai mult....e doar o presupunere...dar ce ne strofocam noi aicea....ar trebui sa ne spuna initiatorul topicului cum e situatia exacta :hi:

andrei_salaj

a avut consum mare fata de alti apicultori din zona?

stefan1

Albinele percep si sunetele. Altfel nu ar avea rost cantecul matcii. Si in dansul albinelor se emit si sunete. Nu stiu insa cat le deranjeaza zgomotele. Sigur vibratiile le deranjeaza mult mai tare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)