Oglinda stupului

Creat de dragos2006, Martie 02, 2008, 05:34:04 PM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Daca vrei am niste lazi, din 1941. Au inauntru o scandura perfecta. In iarna asta poti sa le repari. Numa pacat ca estia asa de departe.

D006

Ma bucur sincer ca apicultorii pe care ii consider cu experienta nu recunosc aceasta imagine .Nici nu le doresc sa aiba ocazia sa afle, si mai sper ca cei care cunosc imaginea sa o uite pe vecie.

balasbebe

Eu sper ca nu te-am suparat.
La fel am procedat, cand am cumparat o stupina, de la mine din sat. Fostul meu director de scoala generala, avea o varsta  si trabuia sa vanda albinele. Am aflat, de la parinti, si cu riscul de a plati pe transport, le-am cumparat. Am aflat ca sunt sub stas, doar cand am ajuns acasa. Ramele de 47 de cm., nu intrau in lada, iar ramele cumparate, picau pe fundul lazii.
Albinele erau plasate, in gradina, iar cand mergeam sa fac baie in Mures, mereu priveam cum albinele faceau ceva, dar nu intelegeam. In fata stupinei, era un vas cu apa. Nu stiam ce fac acele albine. Am aflat ca in acel vas, era atat apa de baut, cat si tratamentele cu ceapa. Acel om, nu stia decat sa faca ceapa cu zahar. In satul acela, nu existau decat albinele lui, si viespii. Ii erau atat de dragi albinele, ca nu voia sa le dea oricui. S-a bucurat ca un fost elev de-al lui le poate ingriji pe mai departe.  Intre timp, el a parasit tara, si a venit, in aceasta toamna, si pe la mine.  A trebuit sa-i dau poze,, si a fost incantat, sa-si revada marea iubire. Mi-a promis ca la anul va petrece mai mult timp.
  Eu cred ca se leaga o amintire, si de o scandura de zbor.
  Eu asa inteleg sa tratez oglinda stupului .
  Eu am vrut sa refac aceste lazi, dar am renuntat. De aceea am zic, ca este pacat ca ca nu esti mai aproape, sa le dau si sa ai grija de ele mai departe. O lada nefolosita, se degradeaza in timp, daca nu are albine in ea. :hi:

bucovineanu

Cred ca este vorba despre ceva legat de acel dop care se afla deasupra urdinisului. O fi vorba de ceva " vraji " cumva? Am auzit si eu de asemenea chestii, dar sincer nu cred.

PricopArthur

Imi cer scuze, am postat gresit acest mesaj.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Citat din: balasDaca vrei am niste lazi, din 1941. Au inauntru o scandura perfecta. In iarna asta poti sa le repari. Numa pacat ca estia asa de departe.

Aveti dreptate este un stup la care tin mult.Poate o sa trec odata si prin Salaj si atunci o sa discutam si despre stupi plini cu...sentimente.Mi-at idat o idee buna.Voi face un subiect cu o parte din stupii mei si istoria lor.

hordoan_aurel

Citat din: teinegru64Oare a fost iertat de Dumnezeu?Eu l-am iertat d emult?
Cred ca va referiti la faptul ca urdinisul este  foarte mic , cu toate neajunsurile acestuia !

filip

Urdinisul este suficient.Pot fi multe.Un unchi de al meu imi povestea cum a salvat el de la moarte albinele aflate in cojnita.A taiat fundul cojitei si a pus un borcan cu miere legat la gura asezat cu gura in jos.Asfel albinele aflate in ghem au reusit sa se alimenteze.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

andrei_salaj

amuh...chiar cas curios...... :mad:

D006

sa il ierte Dumnezeu pt ca a gresit fata de dv sau de albine ??
sper sa nu fie vreo gluma, asa ca sa ne incite............

Simi

Indraznesc sa imi spun si eu parerea in legatura cu acest subiect, si eu cred ca acel stup ia fost furat domnului "teinegru64" . Am auzit de la batrani ca daca unui stupar i se fura un stup din stupina acel stupar nu mai avea noroc de albine. Inclin sa cred ca asta este povestea lazii dar totusi un preot!
   Dar poate ma insel. Ca vorba romanului "cate bordeie atatea obiceie".
  In mituri dinăstea eu nu cred, dar totuşi....nici nu vreau sa ajung să cred.
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

D006

nu vreti sa ne lamuriti, d.teinegru ?
adica poate e vreo morala de tinut minte, astfel ca astea mai tineri poate nu or pica in graseala..............

neculai.luca

Citat din: teinegru64Oare a fost iertat de Dumnezeu?Eu l-am iertat d emult?
In aceasta poza se vad mai bine ceva pete de diaree pe peretele stupului.
Avand in vedere si afirmatia "la care m-am uitat cu binoclul timp de 15 ani" banuiesc ca acest stup a fost multa vreme o sursa de boli si pt. albinele celor din jur , probabil si pt. teinegru64. Si mai banuiesc ca preotul era neglijent cu albinele si nici nu se intelegea cu vecinii. Daca am mers pe o logica gresita imi cer scuze, oricum e de invatat ceva din acest scenariu !
Poate dezbatem acest subiect (infestarea stupinelor proprii datorita vecinilor) mai pe larg.
       S-auzim numai de bine !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai (dar nu fi leneş!)

D006

cred ca e cea mai plauzibil scenariu, d Luca.

catel

si totusi cred ca atrecut ceva timp de la ultima postare incat sa primim raspunsul. nu ? ce zici teinegru ?
curiozitatea ii mare
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !