Oglinda stupului

Creat de dragos2006, Martie 02, 2008, 05:34:04 PM

« precedentul - următorul »

D006

Pregatire pentru iarna.Albinele propolizeaza spatiul prea mare al urdinisului .

D006

Cand nu este inflorit salcamul trebuie scurtate convorbirile telefonice....sau asa incepe furtisagul.

stefan1

Citat din: teinegru65Pregatire pentru iarna.Albinele propolizeaza spatiul prea mare al urdinisului .
Ce rasa dealbine ai?  Acest instinct este mai pronuntat la albina neagra, germana.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Ma intreb daca nu e vorba de altceva;la unii stupi care nu au chiar dimensiuni STAS ramine o distanta ceva mai mare intre fundul stupului si rama, ingreunind urcarea culegatoarelor pe rame, situatie corectata de albine prin construirea unor mici movilite din propolis pe fundul stupului;eu parca asta vad in poza, dar dv. stiti mai bine ce ati vazut acolo.Cu stima.

bucovineanu

Citat din: teinegru65Pregatire pentru iarna.Albinele propolizeaza spatiul prea mare al urdinisului .
Am intalnit si eu de mai multe ori, atunci cand nu am pus la timp reducatorul de urdinis,  astfel de situatii.
Albinele cauta sa indrepte o astfel de situatie care este anormala, probabil este prea mare curentul in stup.Oare atunci cand sunt lasate sa ierneze cu fundul stupului  din sita nu le obligam sa traiasca in conditii anormale ?

D006

Citat din: ybyMa intreb daca nu e vorba de altceva;la unii stupi care nu au chiar dimensiuni STAS ramine o distanta ceva mai mare intre fundul stupului si rama, ingreunind urcarea culegatoarelor pe rame, situatie corectata de albine prin construirea unor mici movilite din propolis pe fundul stupului;eu parca asta vad in poza, dar dv. stiti mai bine ce ati vazut acolo.Cu stima.
Din cate stiu eu, albinele urca pe rame de pe peretii stupului si nu de pe fund. Distanta intre rame si fund trebuie sa fie in jur de 2 cm, asa ca nu vad cum ar putea sa urce direct pe rame.

bee_lover

Nu construiesc nimic, la mine sunt 7 cm intre fund si rame dar va invit la orice ora sa va uitati ca nu este nimic pe fundul stupului. Eventual daca nu le dati destul spatiu  in primavara, sa lungeasca sub letisorul ramelor din cuib dar rar si daca le dati spatiu nu construiesc nimic.

bucovineanu

In mod normal intre letisorul de jos si fund trebuie sa fie 2 cm. Daca nu este respectata aceasta distanta albinele construiesc intradevar un fel de ghemotoace din ceara cu inaltimea de aprox. 15 mm de pe care urca pe rame.
Daca distanta intre fund si rame este de 7-8 mm este normal sa nu construiasca nimic deoarece ele respecta aceasta distanta, nu o maresc nici nu o micsoreaza.
In imaginea de mai sus urdinisul era mult prea mare si odata cu apropierea frigului albinele cauta sa-l reduca depunand o cantitate de propolis.

D006

Anul trecut am reusit sa achizitionez un stup la care mam uitat cu binoclul timp de 15 ani acesta a apartinut ....unui preot

D006

Oare a fost iertat de Dumnezeu?Eu l-am iertat d emult?

PricopArthur

Citat din: teinegru64Anul trecut am reusit sa achizitionez un stup la care mam uitat cu binoclul timp de 15 ani acesta a apartinut ....unui preot
Ce are asa important acel stup?
Miere multă şi inimă curată!

D006

Prefer sa nu dau multe detalii.Cand veti vedea asa ceva pe undeva luati legatura cu mine.

D006

pai ce trebuie sa vedem ?

bucovineanu

Nici eu nu inteleg ce trebuie sa vedem.Ne-ai facut curiosi.

gudas valentin

Sa vedem cuti vechi.Banuiesc   :)
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011