• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Cuiburi blocate.

Creat de valy gudas, Septembrie 08, 2008, 04:14:48 a.m.

« precedentul - următorul »

gudas valentin

Timpul a fost favorabil pt mine chiar generos,am antalnit o situatie ne asteptata de 2 saptamani nu am verificat stupi azi cand am deschis stupi aveau cuiburile blocate,va antreb e o problema?
Tinand cont ca sunt in nord,vine iarna mai devreme si pleaca mai tarziu.
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

stefan1

Probleme pot fi daca mierea ultima e de mana sau daca nu mai ajung sa o capaceasca, ce nu cred ca-i cazul, vremea fiind inca buna. Cat puiet mai au?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Nu iti recomand spargerea cuibului in aceasta perioada.Albina stie cel mai bine ce are de facut.Mai mult pierzi decat castigi facand o noua organizare a cuibului.

gudas valentin

Citat din: stefan1Probleme pot fi daca mierea ultima e de mana sau daca nu mai ajung sa o capaceasca, ce nu cred ca-i cazul, vremea fiind inca buna. Cat puiet mai au?

Domn stefan am puiet doar capacit si mici elipse de larve,oua,puiet de toate varstele,an rest pe unde a apucat matca sa oua cate un pic 10-20 celule Restul miere,au prins ceva cules bun an ultimile 2 saptamani cu siguranta,mierea e ne capacita.nectarul e achis la culoare dar este si limpede,albinele veneau dinspre padurea de stejar,dar pt mierea de mana zic ca e cam tarziu,si anca ceva miroase ffoarte fain an stupina a flori.
Poza cu iulisca nectarul de la aceasta floare provoaca iarna diareie la albine.
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

bucovineanu

La aceasta ora mierea este aproape sigur de mana. In ultimul timp si la mine au adus nectar.Daca toata vara nu am avut cules de mana, caldurile din ultima vreme au declansat secretie de astfel de nectar. Daca aceasta miere ramane in stupi si in ianuarie sau februarie nu va fi cel putin o fereastra pentru zbor de curatire vor fi probleme.In zilele urmatoare eu urmeaza sa extrag tot si de saptamana viitoare sa incep hranirea.Stiu ca majoritatea apicultorilor  au facut deja hranirea de completare.La aceasta ora albinele depoziteaza nectarul adus in centrul cuiburilor in locul puietului care eclozeaza.Acesta va fi consumat primul si  daca este de mana, va incarca inca de la inceputul iernii intestinul albinelor si de aici problemele.

stefan1

Si eu zic ca ar putea fi miere de mana, dar la mine stejarul da pana cam in 15 august. Ar fi util sa identifici sursa culesului. Pe de alta parte sunt si flori care dau culesuri tarzii. Nemtii chiar vorbesc de plante surse de nectar si polen in septembrie-octombrie, dar multe din astea sunt plante neofite, aduse de prin America sau alte zone si care aici nu prea sunt dorite, ca uneori se extind exploziv si inlocuiesc flora locala si perturba ecosistemele.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

pe cate rame se ierneaza minim o familie?
am un roi pe 4 rame... :hi:

D006

ai 4 rame acoperitoare cu albina la 15-20 de grade ??
asta insemna ca la 5 grade ai 2, max 3.
ar fi bine sa il unifici.

gudas valentin

Citat din: adrianpe cate rame se ierneaza minim o familie?
am un roi pe 4 rame... :hi:

Sub 3 si3 intervale fam slaba 4,5 intervale fam buna 6,7... FB 
se pot ierna si nuclee dar an conditi si cu regim special.
Zi si de unde esti si vei primi raspunsuri mai exacte.
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011

balasbebe

Eu la cei fara identitate nu le-as mai raspunde. Nu este nici un secret, sa pui macar judetul. Noi ne straduim sa dam niste raspunsuri, dar nu intotdeauna se potrivesc. Multe carti de apicultura, erau din literatura sovietica,  Iar de atunci lucrurile au evoluat foarte mult. Da este o realitate, in loc sa raspundem la o intrebare, trebuie punem o intrebare:de unde esti ?

D006

"Eu la cei fara identitate nu le-as mai raspunde."
chiar nene balas, da mata unde-ti tii identitatea? pe stuparitul?
:rotfl:

andrei_salaj

chiar conteaza cristi x?x de la ce vine?de la necunoscut?scz pt interpretare dar nu gasesc una mai buna....iar pe D-ul Balas il stimez....pt cate a facut ca apicultor...si crede-ma stie multe...si pt postarile Dumnealui pe forumuri...intotdeauna e la subiect..nu ca unii care doar doresc sa primeasca rasp...nici nu se chinuie sa citeasca postarile de dinainte..am ff si eu printre ei..
   Halal sa-ti fie!scz daca esti mai in varsta decat mn...numai bn... :wink:

D006

Mai Andrei, noi incepatorii si mai tineri in aceasta pasiune, hai sa lasam pe seama unora ca si cristi x sau balas, sfada si altele..............
adica noi punem intrebari cu rugamintea ca cei mai experimentati si bine intentionati sa ne raspunda.
Nu te supara, dar incerca sa iti temperezi inima de 18 ani.
:hi:

D006

"chiar conteaza cristi x?"
sincer nu conteaza. dar daca ai pretentie de la altii sa-si posteze o identitate trebuie sa o faci tu inainte. cam asta este problema.
"...si pt postarile Dumnealui pe forumuri...intotdeauna e la subiect.."
poate imi spui si mie unde este subiectul si predicatul din fraza asta, ca eu nu stiu?:
"Eu la cei fara identitate nu le-as mai raspunde. Nu este nici un secret, sa pui macar judetul."
"Halal sa-ti fie!scz daca esti mai in varsta decat mn...numai bn..."
daca aveai curiozitate sa apesi pe commanda "site" puteai sa aflii si ce varsta am. eu am o identitate, nu ca altii care se ascund in spatele unui "cristi x" si isi permit sa arunce jigniri ascunsi in intuneric.

Cristian IONITA

of of of .... iar se discuta despre apicultura pe aici