• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Asociatia Apiardeal S.A

Creat de Batrinul, Ianuarie 18, 2010, 03:04:15 p.m.

« precedentul - următorul »

filip

Dragos,
Problema se pune in felul urmator:
Nu vei gasi apicultori care sa se arunce cu picioarele inainte de dragul unei asocieri.
Dar vei gasi apicultori dispusi sa nu vanda mierea ,sa o stocheze in bidoane ,sa fie luate probe si sigilate bidoane.Iar la ridicarea marfi sa se faca plata.
Pot sa inteleaga si urmatorul fenomen PROCESATORUL X da 8 lei pe kg
Diferenta intre cu cat vinde ASOCIATIA - COSTURI sa fie transformata in ACTIUNI. :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ioanardelean55

sa nu mor prost ...unde este afirmatia d-le dragos prin care spunea-ti ca se inghesuie lumea sa se inscrie in asociatie !!!!!!!!!!!!!???????????? pune-ti la loc postarea astfel fiind un forum liber va declar .. Rozboi .. sper ca a-ti inteles ... vreau sa apara chiar in seara acceasta . in caz contrar va declar ca fiind  al doilea balas....

ioanardelean55

Citat din: Batrinul
Citat din: ioanardelean55ca sa vezi domn doctor ca eu nu ma inghesui i-mi retrag oferta acum ii inteleg si eu pe uni forumisti . va dorewsc succes.

hai IOANE ca si eu sint din ardeal si la Ramnic ne-am simtit bine alatur de Gica (oltreanul ) Valter ( dobrogeanul)  ....... Investitiile totusi sint necesare ca NU AI GRIJA LUCRULUI PENTRU CARE NU AI MUNCIT . Esti de acord  cu aceasta afirmatie ? :hi:


cu ce-as mai putea fi deacord din moment ce maiestrul dragos a inlocuit  postarea ???? ori noi prosti ori el destept .cu cine sa pornesti la drum ?? va las pe d-voastra sa raspundeti ....

D006

o asociatie este intodeauna bine venita, dar conteaza cum se face si cum se administreaza, nu e rau nici gandirea cu "politica", din nefericire s-a  facut totul politic de o vreme in coace.

sfantul spiridon

o asociatie e buna...da sa fie buna pentru toti...in asa conditii aveti si un gorjan
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

Bătrânul

Va expun variantele vazute de mine ca om care pretinde ca vede dedesubturile!!! Daca gindim CINSTIT fata de toate lumea sint trei variante asociere Varianta 1. Toti pun banii pentru capital in raport cu cite miere comercializeaza prin asociatie . ( in acest caz se poate lua decizii cinstite si politica de pret care sa nu dezavantajeze pe nimenea , nici pe cei mici si nici pe cei mari.) Varianta 2. Fiecare pune banul  de capital social dupa cit doreste si cit poate. Vori fii avantajati prin decizii cei cu mai multi bani si dezavantajati cei care aduc miere mai multa. Varianta 3. Capitalul se pune in mod egal , decizile se iau omul si votul. Dezavantaj tot cel care are miere mai multa in favoare producatorilori mai mici. Smecheria poate veni din politica de pret a asociatiei care de fapt este SOCIETATE COMERCIALA in toate regula si asociatie este numele si participatiunea. Cu prima varianta indiferent unde se cantoneaza profitul afacerea este in ordine intrucit fiecare primeste atit din mierea comercializata cit si din profitul realizat parte cinstita in raport cu banii si mierea depusa. In plus in aceasta varianta se poate  cantona banii ori in pretul care primeste producatorul ori in venitul asociatiei in dauna domnului STAT . Am rugamintea ca inainte sa combateti cele de mai sus SA DORMITI O NOAPTE SI SA REFLECTATI ! (cele de mai sus sint AXIOME in economie) Inca o axioma FARA UN OM INIMOS SAU UN NUCLEU nu se va realiza NICIODATA .

D006

Citat din: Batrinul
Inca o axioma FARA UN OM INIMOS SAU UN NUCLEU nu se va realiza NICIODATA .

Aici e problema principala a unei asociati cam de orice fel.
Dar sunt si soluti.
Solutia ar fi ca REGULAMENTUL sa fie mai presus decat vointa unui individ.
Noi avem un club marunt (50) de amatori si totusi la fiecare intrunire se da raportul la fiecare cent si orice cheltuiala este votata.
Idea este buna si ar ajuta pe multi dar trebuiesc evitate problemele de orgoliu.
Aici este LLC - Limited Liability Corporation.
Oricum aveti si suportul meu.