Stup mort

Creat de dragos2006, Martie 19, 2010, 07:34:17 PM

« precedentul - următorul »

skypi_0040

Citat din: szlörincDaca familia n-a fost tratata contra varoa corespunzator este posibil sa paraseasca stupul,pe rand pana la ultima albina,in raport cu gradul de infestare. :hi:
Tratament le-am facut la toti la fel toamna trecuta, adica le-am dat 6 fitile.Tratamentul il fac cu varojetul, adica ipoteza ca nu a ars fitilul, cade. La primul tratament de anul asta nu am observat grad de infestare ridicat si nici albina moarta mai mult decat in fata altor stupi nu am vazut.
Poate intradevar s-au dus in tarile calde. :zzz:

ilalexandru

Razlet, dar sigur apar si la noi cazuri in care albina dispare masiv din stupi fara nici un motiv intemeiat. Americanii se confrunta de mult cu problema asta. Poate nu o fi acelasi motiv si la noi, dar nu e de bine. Am mai patit si eu depopulari masive la unele familii

BOB0

Depopularea fam. de alb.care incepe inca din Ianuarie,se accentueaza in lunile urmatoare este cauzata aproape sigur de NOZEMOZA.Studiati cu atentie aceasta boala si i-mi veti da dreptate .

skypi_0040

Citat din: BOB0Depopularea fam. de alb.care incepe inca din Ianuarie,se accentueaza in lunile urmatoare este cauzata aproape sigur de NOZEMOZA.Studiati cu atentie aceasta boala si i-mi veti da dreptate .
Imi pare rau d-le BOBO ca nu va pot da dreptate. In stupina mea nu exista Nozemoza. Am spus ca in acel stup nu am gasit albina vie, si nici moarta si nici puiet racit sau mort etc. Am gasit un stup gol- golut si eu treaba asta nu am mai intalnit-o. Banuiesc ca acea familie a fost puternic infestata cu varoua. Oricum in acest moment faptu-i consumat. Voiam doar sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva.
:roll:

stefanm

Imi pare rau d-le BOBO ca nu va pot da dreptate. In stupina mea nu exista Nozemoza. Am spus ca in acel stup nu am gasit albina vie, si nici moarta si nici puiet racit sau mort etc. Am gasit un stup gol- golut si eu treaba asta nu am mai intalnit-o. Banuiesc ca acea familie a fost puternic infestata cu varoua. Oricum in acest moment faptu-i consumat. Voiam doar sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva.
:roll:
[/quote]
Mie mi s-a intimplat acum in toamna: am inpachetat stupul,verificat de matca ,lasat miere din belsug, la 3 saptamani il gasesc gol, fara albina (nici moarta ,nici vie).Am dat vina pe viespi dar un stupar batran imi zice ca viespile au ros si ele putin dupa ce au plecat albinele.Nu stiu ce s-a intamplat si sunt foarte suparat din aceasta cauza.
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

bucovineanu

Foarte probabil de vina a fost infestarea cu varoa. Cate tratamente antivaroa, cand si cu ce s-a facut anul acesta?

stefanm

Am facut tratament cu Bee Vital 3 tratam.la 7 zile(cum scrie in prospect), poate nu e bun produsul asta , la anu o sa folosesc numai Varachet,dar nu stiu ce sa zic.Unde s-or fi dus?Le dau in parasire de domiciliu :)

bucovineanu

In mod singur e din cauza varoa. Au patit multi la fel care au folosit numai acest tratament.
Cand o familie e puternic infestata albinele nu mai pot zbura, ies afara incearca sa zboare si raman in iarba si asa se goleste stupul. E posibil si sa paraseasca stupul ca si cum ar roi. Fenomenul se petrece de regula in septembrie cand nu mai au puiet si toti parazitii sunt pe albine.

stefanm

Daca le pun niste benzi cu Marvirol acum o mai fi bine?
Multumesc!

Florin_Dan

Citat din: stefanm din Noiembrie 22, 2010, 10:10:32 PM
Am facut tratament cu Bee Vital 3 tratam.la 7 zile(cum scrie in prospect), poate nu e bun produsul asta , la anu o sa folosesc numai Varachet,dar nu stiu ce sa zic.Unde s-or fi dus?Le dau in parasire de domiciliu :)
Si eu, anul trecut, am muscat-o cu acest produs bio, dar am apucat sa le fac si varachet , asta le-a salvat.Daca mai prinzi o zi  in care mai ies la zbor fa-le un varachet, dar sa nu fie prea tarziu.

stefanm

Da, am tratat toti stupii cu Bee Vital si atat(am avut 6 stupi si mai am 5), mi s-a parut mai comod, asta e adevarul, am gasit acarieni jos pe fundul stupului si chiar pe scandurica de zbor.Anul trecut le-am pus si 2 benzi de Mavrirol,sa-mi spuna cineva daca e tarziu sa mai pun benzile acum?

filip

Citat din: stefanm din Noiembrie 23, 2010, 02:43:08 PM
Da, am tratat toti stupii cu Bee Vital si atat(am avut 6 stupi si mai am 5), mi s-a parut mai comod, asta e adevarul, am gasit acarieni jos pe fundul stupului si chiar pe scandurica de zbor.Anul trecut le-am pus si 2 benzi de Mavrirol,sa-mi spuna cineva daca e tarziu sa mai pun benzile acum?
Mavrirolul e un produs de contact.Are efect doar atunci cand albina atinge banda.
Acum albinele se retrag in ghem,deci nu are un prea mare efect Mavrirolul.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Florin_Dan

Precum am spus, daca mai prinzi o zi calda albinele ies din stup si nu stau in ghem. Atunci este momentul tratamentului, daca o sa mai fie cald .

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: stefanm din Noiembrie 23, 2010, 02:43:08 PM

a mai spus cineva ca si-a luat-o cu bee-vital
am incercat si eu ca e bio....
la stupul tratat cu varachet.... 100 acarieni
la bee vital 10

oooo am zis, am un stup sanatos
saptamana urmatoare, stupul tratat anterior cu bee-vital, l-am bagat pe varachet
acrieni.... GRAMADA; peste 50

VARACHET nene, e de baza
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

stefanm

Azi am umblat in ei si le-am pos benzi cu Mavrirol Am mai gasit un stup pe care il consideram puternic cu albine doar pe doua intervale.Or sa iasa din iarna asa? Mancare au suficienta.Pe spatele albinelor nu vad acarianul dar la urdinis vad niste punctulete maronii ,de culoarea cojii de castana.Astia sunt?