Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Pe streasina la urdinis e o crenguta de salcam. Cel mai apropiat salcam e la cca. 200 de m.

Mai exista vreo sansa sa isi adune macar cat pentru ele? Am fost acum in gradina si am vazut ca a inceput macelul trantorilor.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

stefan1

Si la noi a fost cel putin la fel, dar cred ca mai grav, desi ploaia n-a tinut mai mult de 15 minute!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

sfantul spiridon

Am observat pe hârtia de control trei păduchi după varachet și mavrirol. Oare anul acesta au fost mai putini? Menționez ca am folosit și folosesc doar cele doua produse.
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Citat din: sfantul spiridon din Septembrie 17, 2017, 10:55:01 PM
Am observat pe hârtia de control trei păduchi după varachet și mavrirol. Oare anul acesta au fost mai putini? Menționez ca am folosit și folosesc doar cele doua produse.

Vezi ca cele doua produse au probleme . Sa nu ramai fara albine ! Fa testul cu alcool sau zahar pudra.

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Nu e normal ca albinele sa roiasca in aceasta perioada. De regula familiile care "roiesc" acum  o fac din cauza infestarii masive cu varroa.

Eugen B

Oroles iti garantez eu ca daca iernezi pe miere nu e nici o problema. doar daca e de mana sau soiuri de miere pe care nu se ierneaza.

dinupaltinis

Citat din: bucovineanu din Septembrie 20, 2017, 04:09:30 PM
Nu e normal ca albinele sa roiasca in aceasta perioada. De regula familiile care "roiesc" acum  o fac din cauza infestarii masive cu varroa.
La sfarsitul lui august au venit si la mine in stupina doi asemenea roi,amandoi cu matcile imperecheate,si nu am vazut nici un paduche pe ele.
Cuvintele prietenoase sint ca un fagur de miere..(Prov.16.24)

bucovineanu

Cand se vad paraziti pe albine avem deja suprainfestare.Oricum trebuie avuta grija atunci cand vin roi in stupina atunci cand perioada roitului s-a incheiat. Acei asazisi roi sunt familii care au parasit locatia in care se aflau deoarece nu credeau ca vor supravietui in acolo. Pe langa infestarea cu varroa mai pote fi si suprainfestarea fagurilor cu molia cerii, sau alte cauze.

yulian

Corect. Nu mi-a roit nicio familie in aceasta perioada...dar stiu carora le-a roit...si dusi au fost...infestare la greu!  :nono:

Aurelian A.

Weekendul asta am mai restrans cuiburile,unele familii au inca puiet capacit pe 3 rame.La un stup nu i-am mai vazut matca dar avea o botca capacita aproape de eclozare.Mai exista o minima şansă sa se imperecheze regina aia? :mad:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

bucovineanu

Este tarziu pentru a se imperechea regine in aceasta perioada. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte foarte mici. Trebuie vazut daca intradevar regina imperecheata lipseste si dupa aceea trebuie luata o hotarare: sau pusa alta regina, ori unificare.

Aurelian A.

Pana sambata cand mai ajung eu o sa fie iesita regina noua,si daca vad regina nu prea iti mai poti da seama daca e cea imperecheata sau nu deoarece sunt cam la fel de mici in aceasta perioada..(nu am reginele marcate :qp:).unificare si gata..8
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

NYK74

Oricum ,o regină tînără se recunoaște ,chiar dacă nu sunt marcate.Am avut si eu la început de Septembrie o regină tînără iesită în urma unei încercări de schimv liniștit.Acum are deja o ramă cu larve puse de cîteva zile.Le am separat cu o gratie hanneman,văd că pun puiet împreună,dacă o lasă si pe bătrînă bine,dacă nu,tot bine.