Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

Citat din: D006 din Februarie 17, 2016, 10:26:35 AM

2) Aveti mare dreptate ! cand prezinti tabele in care se murdareste mierea romaneasca faci rau la toti apicultorii romani

Pe consumator nu il intereseaza de ce mierea romaneasca e defapt 90% sirop (me refer la dedesupturi, scheme etc). Consider ca este normal sa se fereasca sa mai cumpere miere romaneasca avand aceste informatii orice consumator cu scaun la cap.
Eu zic ca situatia este echilibrata pentru ca si de mierea chinezeasca au zis ca este doar sirop cu urme de miere.

Eu chiar am folosit videoclipul respectiv când am vandut miere catre cunoscuti care cumparau miere de la supermarket (in Bucuresti sunt marea majoritate). Si 99% au sunat sa-mi spuna ca mierea de supermarket nu are nimic in comun cu mierea mea care e mult mai buna si parfumata. Si au cerut mai multe borcane pana am terminat tot ce aveam pt. vanzare. Adica poti sa folosesti informatia respectiva in favoarea ta.
Eu personal nu as sfatui un prieten sau cunoscut sa ia miere de la supermarket. E si treaba apicultorilor un pic sa informeze publicul cu privire la ce trebuie sa cumpere.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

filip

Cumparand direct de la producator il poti controla oricand facand analiza  mierii la un laborator autorizat.
Din cauza asta multi prefera sa cumpere de la apicultori recomandati nu de la magazine.
Pentru micul producator nebunia asta cu mierea contrafacuta e o gura de oxigen nesperata. :D
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bio

.... dar ce a facut acel domn Dobrescu..??

El este persoana care a facut publice acele rezultate de la analizele  cu "mierea" care se vinde in hipermarketuri..??

--daca este asa,... nu vad, nu inteleg  ce rau a facut apiculturii din Romania..??.. ca a gonit clientii de miere din hipermarketuri spre producatorul particular nu vad nici o problema .

bucovineanu

Clientii care sa cumpere miere de la apicultor se castiga greu in timp, daca le dai miere de calitate si se pierd foarte usor. Daca unui client ii vinzi miere de calitate va mai spune acest lucru la inca unul sau doi potentiali clienti. Daca incerci sa-l pacalesti va mai spune la alti zece clienti sau clienti potentiali.

Eugen B

Domnu bio sunt de acord cu tine, dar daca am face test la toti apicultorii de pe piata , crezi ca toti au miere curata?
eu nu cred

D006

La Kaufland Plevna deja s-a facut pasul urmator ! pe raftul cu miere se vindeau si borcane cu F40 pe fata . Acesta este concurentul nostru , nu mierea din China. Daca clientii vor incepe sa cumpere "miere alba" vom avea probleme cu totii . Noi trebuie sa promovam consumul de miere VS. zahar sau F40.

Eugen B

Cei mai batrani sau oamenii mai destepti ( IQ ridicat) cumpara miere de la apicultorii seriosi, restu de la magazine sau hypermarketuri. F rarsa convingi asa ceva

tinumaftei

Citat din: bio din Februarie 17, 2016, 07:14:23 PM
.... dar ce a facut acel domn Dobrescu..??

El este persoana care a facut publice acele rezultate de la analizele  cu "mierea" care se vinde in hipermarketuri..??

--daca este asa,... nu vad, nu inteleg  ce rau a facut apiculturii din Romania..??.. ca a gonit clientii de miere din hipermarketuri spre producatorul particular nu vad nici o problema .
Atunci cand vezi un hot intrand in casa cuiva, nu mergi la ziar sa spui ce ai vazut, mergi la politie!!
Atunci cand ai cunostinta de savarsirea unei infractiuni (si falsificarea alimentelor este infractiune), mergi direct la politie, parchet..
Dupa acel interviu inept al domnului D. au aparut zeci de articole in ziare si pe internet care prezentau "informatia" ca mierea este falsificat si sfatuiau apicultorii sa fie foarte atenti. Cumparatorul a inteles ca orice producator poate falsifica, inclusiv tu bio!!!
Cel mai mare concurent pentru miere nu este mierea falsificata ci producatorii de zahar!!

bio

Unde gasesc interviul dl-ui Dobrescu ?...

tinumaftei

E plin internetul: Dobrescu, miere falsificat, ROMAPIS,

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bio

Citat din: tinumaftei din Februarie 17, 2016, 09:14:28 PM
E plin internetul: Dobrescu, miere falsificat, ROMAPIS,

pt mine cam greu ...... in ceea ce priveste internetul,.... am lantul scurt... =))

2-3 jocuri si formul apicol si cam asta este toata aventura mea pe internet... si ma pui sa-l caut pe nea Dobrescu pe net??...--greu, greu pentru mine .

Citat din: filip din Februarie 17, 2016, 09:24:50 PM
Citat din: bio din Februarie 17, 2016, 09:01:13 PM
Unde gasesc interviul dl-ui Dobrescu ?...
http://agrointel.ro/47581/analize-si-la-mierea-expusa-la-targurile-apicole/
Asta e proaspat de anul acesta.
http://agrointel.ro/47460/analizele-o-dovedesc-miere-contrafacuta-in-marile-magazine-uite-care-sunt-firmele-care-mint-consumatorii/

Ahha......Mc Filip... :smile:

sorinma

Lantul scurt  =)) e buna.
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

bucovineanu

D006

Propun ca ANSVSA sa vina la Targul de la Campina ( pastorit de Romapis)  si sa recolteze probe de la toti cei care vand miere la taraba . Sa le trimita la Bremen la analize si apoi sa faca publice rezultatele . Asa vom avea o imagine despre ce miere se vinde la taraba.
PS. Un procesator roman trimite saptamanal un TIR cu miere ambalata la kaufland , din fiecare sortiment se recolteaza o proba . Asa ca treaba cu proba de miere folosita ani de zile cade . Fiecare lant de marketuri are propriul serviciu de control al calitatii si nu se lasa ei inselati asa usor.  O fi miere din China in borcanele lor dar este miere. App de curand am vazut miere din Grecia in rafturi .