Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

MirceaCalin

Citat din: happy din Aprilie 24, 2015, 10:16:59 PM
..." 1 kg de miere reprezintă pentru albină aprox. 200 zile de lucru şi 40 000 km parcurşi pentru a culege nectarul de la 800.000 de flori "

Am putea să înlocuim "albină" cu "albine" ?
:P

PS: Încă mai zâmbesc când aud/văd exprimări pretenţioase de genul "am multă albină pe rame" sau, şi mai "jmekeră" : "am multă muscă pe rame"

tuturicius

Nu inteleg de ce ti se pare pretentioasa exprimarea. Nah ... daca ei cresc muste ... Fiecare cu pasiunea lui!

NYK74

Citat din: tuturicius din Aprilie 25, 2015, 12:11:25 AM
Nu inteleg de ce ti se pare pretentioasa exprimarea. Nah ... daca ei cresc muste ... Fiecare cu pasiunea lui!
E adevărat dar sa nu uitam ca nu toată "musca"face miere :)

tuturicius

Pai ei daca sunt in businessu cu muste nici nu-i intereseaza mierea. Ei vor doar sa aibe "musca multa pe rama"  =))

oroles

Daca ai multa albina pe rame si e din aceea de carne rupi ochiul cumparatorului de roiuri. Deci e un lucru foarte bun si de aceea se straduiesc unii sa aiba albina multa. Am si eu unul care e negru de albina. Miere nu prea face. Abia l-am scos din iarna deoarece a consumat ca nebunul. Deh, avea nevoie de puiet.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

NYK74

Da, da, cumpărătorul trebuie să fie cu ochelari cu lentile mari....... :rotfl: si stupar asa de vreo câteva zile, după ce le cumpără are pe ce învăța meserie....... =)) =))

oroles

In perioada asta cand nu este multa miere in stup si un stupar cu experienta este usor de pacalit.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

trantore

Citat din: MirceaCalin din Aprilie 24, 2015, 11:06:50 PM
Citat din: happy din Aprilie 24, 2015, 10:16:59 PM
..." 1 kg de miere reprezintă pentru albină aprox. 200 zile de lucru şi 40 000 km parcurşi pentru a culege nectarul de la 800.000 de flori "

Am putea să înlocuim "albină" cu "albine" ?
:P

PS: Încă mai zâmbesc când aud/văd exprimări pretenţioase de genul "am multă albină pe rame" sau, şi mai "jmekeră" : "am multă muscă pe rame"

eu il mai intreb pe un vecin: "ce-ti mai fac gonjile?"  gonji=albine :))

RazvanTi

eu cand ii aud pe "pretentiosi" cu expresiile "musca sa fie, sau cate rame de musca ai, etc" le-o tai scurt:
musca sta pe căcat nu pe rame... :qp:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Vyktor

Eu stiam ca in sarmale nu se amesteca. Da' stiu eu cum o' fi alea de Ramnic =))

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

happy

Multe felicitari Dan si Grados!!!Urmaresc cu placere aceste filmulete.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

pharaonu75

pharaonu75