Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

cristi_vidican

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 25, 2015, 07:26:42 PMEsti singurul care ai prins smecheria ! le invat foarte hoate ! si daca prin pastoral se nimereste o stupina de ciori vopsite marca Buckfast sau alte alea sa-l  fereasca Dumnezeu sa fie lipsa de cules ca ramane fara albine !
Albină mai hoață ca Buckfast nu prea am văzut. E prima la furat. Mă tem să nu fie invers.
Înseamnă că n-ai văzut până acum Bk

D006

Am vazut Bk , si nu m-a impresionat. Totusi atentie cand cumparati ciori chioare pe post de BK !

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 25, 2015, 08:41:48 PM
Pe cules le da iertare la ciorile vopsite dar in rest sa fuga cei cu cai verzi pe pereti de pe langa mine.
Dragos, generatiile astea degeaba le inveti hoate, ca nu o sa faci cine stie ce culesuri cu ele, poate cel de rapita, ca ele mor.Dar invate-le hoate pe astea tinere, care eclozioneaza de acum incolo,care prind culesurile viitoare! Poate o sa ai norocul sa nu fie pe langa tine nimeni mai apoi! :D
Va salut.

D006

Au aparut pe piata si hranitoarele automate :

ra.doi

Citat din: paul1 din Ianuarie 25, 2015, 09:45:57 AM
Citat din: paul1 din Ianuarie 25, 2015, 09:22:34 AM

Mi-am amintit foarte bine ca ai postat foto respectiv pe Stuparitul, numai ca nu mi-am amintit la fel de bine si ... data postarii ! Intr-adevar, este vorba de 14 septembrie 2014 ceea ce poate presupune ca sunt photo de ... actualitate !
Si daca tot e sa respectam adevarul ... istoric (14 septembrie 2014) spuneai ca ai 200 rame precum cea din imagine ! Poti sa pui un foto cu cele 200 rame ??? :hi:
Dic! ce-l injuri?
Fireste ca poate dar pe rand ca nu incap toate intro poza.
Si poate ca mai seamana unele cu altele asa pana ce ai crede ca ar fi identice dar vreo 5 sant diferite clar.

Am o regina cu 3 piciore, oua bine.
Sa pun poza cu ia sa zic- asa arata reginele mele?

Adrian.B.

Nea Andrei pazea ,ca dusmanii te-mpresoara!!

Ignatov Andrei

Citat din: Adrian.B. din Ianuarie 27, 2015, 06:45:52 PM
Nea Andrei pazea ,ca dusmanii te-mpresoara!!

Si nu voi ca sa ma laud, nici ca voi sa te-nspaimant,
Cum venira, se facura toti o apa si-un pamant.

Adrian.B.

Da-le nea Andrei cu Scrisoarea-n cap sa se-nvete minte.

D006

Iară noi? noi, epigonii?... Simţiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;

Jimmy2011

CitatAm incercat dar nu a functionat. De mierea necapacita tot nu s-au atins iar cea descapacita au capacit-o la loc. S-au comportat ca si cum ar fi avut furtisag, probabil pentru ca am dat ramele dupa diafragma in aceeasi zi dupa restrangere si inca erau obisnuite cu vechiul format de cuib.

pentru Muntoiu Radu

Incearca sa dai dupa diafragma ramele din alt cuib , si vei vedea ca vor trage mierea , bineinteles dupa ce ai trecut cu furculita pe rama si ai deformat putin celulele.
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

Muntoiu Radu

Citat din: Jimmy2011 din Ianuarie 27, 2015, 10:35:04 PM

CitatAm incercat dar nu a functionat. De mierea necapacita tot nu s-au atins iar cea descapacita au capacit-o la loc. S-au comportat ca si cum ar fi avut furtisag, probabil pentru ca am dat ramele dupa diafragma in aceeasi zi dupa restrangere si inca erau obisnuite cu vechiul format de cuib.

pentru Muntoiu Radu

Incearca sa dai dupa diafragma ramele din alt cuib , si vei vedea ca vor trage mierea , bineinteles dupa ce ai trecut cu furculita pe rama si ai deformat putin celulele.

Ramele au miros specific stupului ?

sorinma

Feromonul este prezent peste tot.
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Jimmy2011

Da,asa este. Ramele pastreaza mirosul stupului din care provin.
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

paul1

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 27, 2015, 09:48:58 PM
Iară noi? noi, epigonii?... Simţiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
Asta era pentru Andrei (el fiind epigonul) ! =))
Merci Dragoshelu ... stiam eu ca nu te lasa corasonu sa tii cu ursul ! =))

D006

Pentru ca tot este iarna si stau la gura sobei am inceput sa recitesc carti de apicultura . Un pasaj din cartea regretatului Petru Moraru mi-a atras atentia : la iesirea din iarna putem da la albine orice glucid numai glucoza sa nu fie ! spun acest fapt deoarece am vazut un anunt in care o firma comercializeaza o turta care contine 95% ... glucoza.