Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

RazvanTi

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 09, 2015, 06:32:09 PM
Nu stiu unde sa gasesc respectivul robinet cu flotor !
  Fiecare in stupina lui da ce vrea la albine .
la vece ;)
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

D006

Ăla este prea mare , l-am comandat pe cel recomandat de Marian.

D006

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

victor

Voi chiar vreti sa inventati stupul cu canea. Care mai este satisfactia daca automatizam tot?
Victor-Nicolae Smarandache (facebook)
Smara Vic (YouTube)

D006

ca totul merge "ață " ! una este sa ai 5 stupi , alta este sa ai 500.

Eugen B

apivasmob

Dragos este bun ce am gasit ptr tine?
Sanatate tuturor apicultorilor

D006

Bune or fi dar sunt foarte scumpe . mâine imi sosesc cele recomandate de Marian. Urmeaza sa punem in practică sistemul.

italianu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 13, 2015, 07:16:16 PM
ca totul merge "ață " ! una este sa ai 5 stupi , alta este sa ai 500.

Una e sa ai 500 ,si alta e sa ai 5000! :uimit:
Ma tot gindesc ,oare cum or face ăia? =))
Dragos,fara sa te superi pe mine,iti spun de acum ca proiectul N-O sa fie un succes! Crede-ma nu e invidie ,e doar un lucru prea putin practic!
Mai bine orienteaza-te la hranitoarele pe care le folosim pe aici(poate le gasesti la firma Teclem- sint cele metalice cu capacitate de 2,5l)!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

D006

Fara rea intentie dar Italia e cu mult in urma pe plan apicol. Locomotiva apicola a Europei este Turcia. Ca arument aduc faptul ca Italia are o suprafata mai mare decat Romania si o clima mai buna dar nici la numar de familii de albine si nici la productia de miere nu rupe gura târgului.
  Eu sunt invatat sa privesc doar spre stele !

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 13, 2015, 10:40:36 PM
...
  Eu sunt invatat sa privesc doar spre stele !

Sa nu te impiedici, sau sa calci in ceva... =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

marian sima

Patronul de unde eu iau siliconul lichid este turc,o data i-am dus niste miere m-a intrebat cati stupi am i-am spus eu si el i-mi spune ;
La noi apicultori au mii de stupi .
Acum ii cred si eu cu citrice si alte plante care au perioade de inflorire mai lungi pot sa tina stupi in activitate.

italianu

Citat din: marian sima din Ianuarie 14, 2015, 09:07:28 AM
Patronul de unde eu iau siliconul lichid este turc,o data i-am dus niste miere m-a intrebat cati stupi am i-am spus eu si el i-mi spune ;
La noi apicultori au mii de stupi .
Acum ii cred si eu cu citrice si alte plante care au perioade de inflorire mai lungi pot sa tina stupi in activitate.

Marian ,nu atit zona cit mentalitatea apicultorilor e importanta!
Eu aici cu 180 de stupi daca ar trebuii sa traiesc din apicultura ,as fii muritor de foame,nu atit ca ,,nepricepere",cit de faptul că, costurile de productie sint mari!
In Romania  cu acelasi nr de stupi ai si vre-o 2-3 angajati ficsi,in plus altii pentru transporturi!
Cum spuneam tine de mentalitate!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!