Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Cand a inceput scandalul cu Arafat si noua lege a sanatatii propusa de Basescu am avertizat. Stiam tot ce se intampla cu SMURD de la un prieten sef de serviciu de ambulanta in Bucuresti. Legea sanatatii propunea descentralizarea sistemului de urgenta. Basescu propusese, printre altele, ca atunci cand e apelat 112 in caz de urgente medicale majore sa se deconteze platile pentru prima ambulanta sosita la caz, indiferent ca este de stat sau privata - lucru de bun simt si in favoarea pacientului. Propusese si decontarea serviciilor medicale prestate de medicii privati, la aceleasi sume care se decontau spitalelor. Practic facea concurenta stat - privat, lucru in favoarea pacientului. Arafat s-a impotrivit, clar din ratiuni economice - pierdea bani el si acolitii lui. In joc s-a bagat si Haznaua 3 care a manipulat lumea. Prostanacii au iesit in strada si reforma in sanatate a picat.

Eu sunt de acord ca sa se creeze o concurenta stat privat. Omul sa aiba de ales daca vrea sa mearga la un privat sau la un medic in spital de stat, iar furnizorul de servicii medicale sa isi primeasca banii de la stat, la fel ca medicii de familie. Bineinteles, un medic din privat sa nu poata activa si la stat pentru ca apoi apar conflictele de interese.  Sa ii vad eu apoi pe cei de la stat daca isi mai permit sa ia mita, sa cheltuie mai mult decat este necesar cu un pacient si daca isi mai permit sa trateze pacientii cu dispret. Sa vedem ce mai e si cu cardurile de sanatate. Ideea e buna, insa trebuie reformat un intreg sistem corupt si inchise afacerile unei intregi mafii.

PS: Sper ca nu ti-am lezat interesele, Dragos. Astept pareri de la tine pentru ca stiu ca te pricepi mai bine ca mine la sistemul de sanatate.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bio

Daca era 1% adevarat,  Basescu,  il baga la puscarie pe Arafat in secunda 2 cum avea ceva serios impotriva lui.

....

D006

Problema la oara actuala in Romania este ca am ramas prea putini medici . Cand eu am devenit medic de famile eram 240 de medici vaccinatori in judetul Buzau , acum mai suntem 180 . Sistemul se bazeaza pe noi cei trecuti de 40 de ani care deja avem familie , casa , masa si nu mai avem chef sa plecam peste mari si tari .
  Pana nu se va rezolva problema medicilor , sistemul nu-si va reveni . Pur si simplu nu mai sunt medici ! de una zi am primit un e-mail in care se preciza ca sa nu mai dau bilete de trimitere la cardiologie decat in cazuri extreme deoarece nu sunt medici suficienti de profil . Exemplele pot continua la infinit.
  A doua problema este reprezentata de mafia medicamentelor , aici nu cred ca se poate face mare lucru . Aceasta mafie este organizata la nivel mondial .
A treia problema o reprezinta achizitiile de echipamente medicale si calificarea personalului care sa lucreze pe respectivele echipamente.

Romanul trebuie sa inteleaga ca spitale sunt suficiente dar nu avem structura organizatorica corecta . In mod normal trebuie sa se dea drumul TOTAL la spitalele private si la sistemul de asigurari medicale privat . De ce cei 5,5% platiti de mine pentru asigurare medicala sa mearga la ANAF ?

PS. Solutii sunt , dar aproape imposibil de aplicat . Arafat este doar un pion scos in față.El ere imunitate asigurata de foarte de sus.

desprealbine

Citat din: dragos2006 din Decembrie 30, 2014, 06:36:50 PM
Problema la oara actuala in Romania este ca am ramas prea putini medici . Cand eu am devenit medic de famile eram 240 de medici vaccinatori in judetul Buzau , acum mai suntem 180 . Sistemul se bazeaza pe noi cei trecuti de 40 de ani care deja avem familie , casa , masa si nu mai avem chef sa plecam peste mari si tari .
  Pana nu se va rezolva problema medicilor , sistemul nu-si va reveni . Pur si simplu nu mai sunt medici ! de una zi am primit un e-mail in care se preciza ca sa nu mai dau bilete de trimitere la cardiologie decat in cazuri extreme deoarece nu sunt medici suficienti de profil . Exemplele pot continua la infinit.
  A doua problema este reprezentata de mafia medicamentelor , aici nu cred ca se poate face mare lucru . Aceasta mafie este organizata la nivel mondial .
A treia problema o reprezinta achizitiile de echipamente medicale si calificarea personalului care sa lucreze pe respectivele echipamente.

Romanul trebuie sa inteleaga ca spitale sunt suficiente dar nu avem structura organizatorica corecta . In mod normal trebuie sa se dea drumul TOTAL la spitalele private si la sistemul de asigurari medicale privat . De ce cei 5,5% platiti de mine pentru asigurare medicala sa mearga la ANAF ?

PS. Solutii sunt , dar aproape imposibil de aplicat . Arafat este doar un pion scos in față.El ere imunitate asigurata de foarte de sus.
Acuma de....nu toți sunt doctori in apicultura sa-si rotunjasca veniturile.

vladluca

Meserie mai nobila decat cea de medic nu-mi vine acum in minte acum .S-o iei in deradere ,trebuie sa ai mai putin  de un neuron.

oroles

Citat din: bio din Decembrie 30, 2014, 06:26:36 PM
Daca era 1% adevarat,  Basescu,  il baga la puscarie pe Arafat in secunda 2 cum avea ceva serios impotriva lui.

....

Bio, eu am lucrat in sistemul bancar. Acolo nu exista mita, ci numai "comision". Asta e denumirea lor pentru mita. Este perfect legal. Atat timp cat tu nu ai nicio dovada, nu ai cum sa bagi un om la puscarie. Acum am inteles ca s-a demarat un audit la SMURD. Sa vedem ce rezultate va aduce.

Citat"Legea lasa loc sectorului privat, si in domeniul spitalelor si asigurarilor, care pana acum erau tabu, numai ale statului. De ce sa nu ne putem asigura pentru mai multe servicii decat pachetul minim garantat? (...) Statul nu se poate deroba de responsabilitate, dar acum statul pe buna dreptate e acuzat de slaba calitate, pentru ca numai el este jucator, cand va fi si sectorul privat se creaza conditiile unui management performant si vor fi responsabili impreuna"

Citat din Basescu. Sursa: http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-cnas-e-un-dezastru-sistemul-e-ineficient-si-trebuie-schimbat-1144500

Ce alte motive ar mai fi putut avea Arafat prin care sa ceara anularea dezbaterilor pe Legea Sanatatii? Raspunde-mi la intrebarea asta si apoi iti dau dreptate.

Intamplari reale:

Pai ma duc la doctor si stau pe banca si astept pana mi se inalbeste parul (Nu ca la nemti ar fi altfel). Vine una cu pile si se baga in fata. Mai vine unul de la o firma de medicamente, intra inaintea pacientilor (O fi avand vreo problema medicala?). Sta la taclale cu doctorul. Intru in cabinet si primesc o reteta pe care este trecuta substanta (Medicii, din ce stiu eu nu au voie sa treaca denumirea produsului ci numai substanta, doza si modul de administrare.) Doctorita imi mai serveste un cupon de reducere, pe care era trecut numele furnizorului de medicamente si numele medicamentului, culmea avand aceeasi substanta ca pe reteta. Ajung la farmacie, intind reteta si cuponul si farmacista o draguta complice a doctorului imi spune imensa suma de 300 si ceva de ron, cu tot cu compensat. Ofuscat sar la gatul ei si ii zic ca tura trecuta, aceeasi substanta, medicament diferit, compensat tot 50% m-a costat doar 78 de lei. Zice farmacista "Da, dar atunci ati cerut generice, probabil!" Pai si ii zic: "Pai si tu de ce imi dai ce ii mai scump". Atunci gaseste raspunsul providential: "Pai nu dumneavoastra mi-ati dat cuponul asta de reducere." Cuponul ala de reducere nu era in realitate un cupon de reducere ci o a doua reteta. Si uite asa doamna doctor se ducea in vacante pe banii mei, firma de la care cumparam produsul returnand sub forma de comision o parte din suma medicului. Practic cumparam produsul la pret de 4 ori mai mare. Nimic ilegal, atat timp cat accepti. Se numeste taxa pe prostie. :D

Acum circa o luna sora mea primeste la fel o reteta pe care era trecuta substanta. Mai pe romaneste era vorba de medicamentul Claritromicina. Sora mea se duce cu reteta, ii face un calcul pe reteta si ii da farmacista varianta de claritromicina cea mai scumpa, e adevarat, compensata. Ii bag pe gat lu sora-mea Klacid de 500 de mg care este putin peste 50 de lei cutia. Cand ii face calculul cu celelalte medicamente sa pice cerul pe sora-mea. Jumatate de salariu, nu exagerez! Fiind langa ea, o iau la intrebari pe farmacista: "Ce medicamente ati pus?" "Care este costul fiecarui medicament?" ca sa imi dau seama de unde pleaca totul. Cand imi spune ca Klacidul e cel mai scump o si iau la intrebari: "Dar nu puteti sa ii dati Klabax sau altceva mai ieftin deoarece contine aceeasi substanta, aceeasi concentratie dar la jumatate de pret?" Apoi farmacista a sarit tot ea ofticata ca de ce nu i-am zis ca vrem generice. Am luat-o la impins vagoane si am intrebat-o cand i-am zis sora mea sa ii dea Klacid si unde scrie pe reteta sa ii dea cel mai scump medicament? A batut in retragere. Am iesit pana afara si in loc de Klabax i-a servit Lekoklar, ca oricum era 37 de lei cutia. Sora mea nu a sesizat si tot au tepuit-o. Am avut senzatia ca sora mea a fost la camatari si nu la farmacisti.

Ai aici lista cu medicamentele bazate pe claritromicina si preturile. Ia o reteta compensata si du-te la prima farmacie sa vezi ce iti baga pe gat prima data: produsele mai scumpe.
http://pret.ro.im/LEKOKLAR-500-mg/

Eu cunosc sistemul. Mi-e mila insa de batranii si cei cu scoala mai putina care nu au mirosit nimic pana acum si sunt pacaliti. Ca stat as fi de acord cu compensarea medicamentului cel mai ieftin care contine substanta. In urma cu vreo luna s-a sesizat si Banicioiu si a demarat o ancheta pe aceasta tema.  As fi curios ce rezultate si concluzii ne poate oferi?

D006

Azi la stupina am avut la nivelul padocului +6 gr. celsiul , soare stralucitor .  Zapada putina printre stupi , efect al adapostului si al gardurilor de tabla .
Imbucurator e faptul da in decembrie am avut deja doua straturi de zapada . Daca ne mai binecuvanteaza Dumnezeu cu inca doua straturi in ian-feb . chiar ar fi foarte bine.

oroles

Citat din: vladluca din Decembrie 30, 2014, 06:59:15 PM
Meserie mai nobila decat cea de medic nu-mi vine acum in minte acum .S-o iei in deradere ,trebuie sa ai mai putin  de un neuron.

Nobila e cand nu fac ceea ce am scris mai sus. Nobila era medicul de familie pe care l-am avut. A iesit la pensie. Acum am una din generatia mai tanara, cu capul la afaceri de genul asta.  Nu mai veni cu texte dinastea stereotipice, te rog!

D006

pentru Oroles :

1) vezi ca ai o varianta de claritromicina numita Roclarin 500mg. produsa de antibiotice iasi si platesti pe 20 de cp. la compensat doar 5 lei .
2) aia cu cupoanele si cardurile de fidelitate e cea mai mare hotie . si prinde al naibii de bine la romani.

oroles

Citat din: dragos2006 din Decembrie 30, 2014, 07:07:03 PM
pentru Oroles :

1) vezi ca ai o varianta de claritromicina numita Roclarin 500mg. produsa de antibiotice iasi si platesti pe 20 de cp. la compensat doar 5 lei .
2) aia cu cupoanele si cardurile de fidelitate e cea mai mare hotie . si prinde al naibii de bine la romani.

Multumesc de informatie! Vezi, cand vorbesti cu cine trebuie!

Acum o luna ma duc la farmacie. In fata mea o batranica avea o reteta (necompensata) pe care a intins-o farmacistei. Farmacista ii spune: "Nu gasiti la noi reteta asta. Ne pare rau! Nu va putem ajuta!" Intreb eu pe batrana: "Pot sa ma uit putin pe reteta, poate va ajut eu!?" Batrana imi intinde reteta. Ce credeti ca avea trecut pe ea? Produse Forever Living. E greu sa va explic ce e Forever Living. O parte poate stiti. E o firma MLM care aduce din strainatate suplimente alimentare (inclusiv miere) si le vinde la preturi exorbitante. Isi fac un marketing agresiv si ne spun ca vand doar produse 100% naturale, fara adaosuri. Am luat si eu un strugurel (cel mai ieftin produs!) batut la cap de o prietena innebunita dupa produsele lor sau mai bine spus dupa comisioanele pe care le obtinea de la ei. Nu neg ca era consumatoare. Strugurelul era cca 20 de lei si avea o groaza de parabeni si substante interzise in Romania. Sa nu mai spun ca la cursurile lor consumatorilor cu probleme de fisuri anale si hemoroizi li se recomanda sa isi bage in cur acel strugurel, pe post de supozitor. Pai prefer un Hemorzon care nu are methyl-propil-paraben. Si nu dau 20 de lei pentru un supozitor ci 5 lei pentru 6.  :rotfl: =)) I-am spus batranei sa uite de reteta, sa se duca si sa isi faca un ceai ca tare bine ii mai stau in buzunar niste bani.

http://www.foreverliving.ro/

Si sa va faceti o idee cu cat se vinde mierea si produsele apicole ale americanilor de la Forever Living. Si stiu cativa prosti care o cumpara. Am gustat-o si eu si nu aduce a miere.

http://www.comenziforever.ro/produse/produse-apicole

Daca vreti cativa doctori nobili:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie01.htm

desprealbine

Tu faci o mare confuzie intre doctorul care te vindeca si doctorul care te trimite la doctor (vaccinator) un nume destul de bine ales,mai corect ar fi fost sa se numeasca numai vaccinator.

vladluca

Citat din: desprealbine din Decembrie 30, 2014, 07:48:01 PM
Tu faci o mare confuzie intre doctorul care te vindeca si doctorul care te trimite la doctor (vaccinator) un nume destul de bine ales,mai corect ar fi fost sa se numeasca numai vaccinator.

Nu fac nicio confuzie,termenul folosit de mine este -medic,multi nici nu-l cunosc.Nu vreau sa port o polemica decat cu cei ce cunosc cuvintele pe care le folosesc.
Vaccinatorul ,asa cum il numesti poate fi schimbat in orice moment. Asta bine-nteles daca citesti si-ti cunosti drepturile

P.S. E foate simplu ,nu-ti place Dragos,nu-i citi Jurnalul.

D006

Unii nu au tinut in viata lor in brațe un prunc de doua luni , cei care au tinut stiu ce inseamna sa vaccinezi un asemenea copil .  Dar asta este alta mancare de peste , hai sa ne intoarcem la albinele noastre !
   Unii isi dau cu parerea despre moarte , altii au strans mana unor oameni la marea trecere . dar asta este alta mancare de peste ...

oroles

Citat din: vladluca din Decembrie 30, 2014, 07:57:04 PM

P.S. E foate simplu ,nu-ti place Dragos,nu-i citi Jurnalul.
Eheee... Se vede ca esti nou pe aici! Pe Dragos il admir cand trebuie si il critic cand merita.  :rotfl: =)) In posturile mele ma refeream la sistem si nu la Dragos.

Asa e! Mai bine ne intoarcem la albine.
La mine sunt -10 grade acum. Sper sa reziste cele 4 "mate" la vremea asta.

bio

O fi meserie nobila.... ... da marea majoritate dintre cei care o practica te jupoaie .

Vlad..?... traiesti in Romania..?..