Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

nicu68

italianu

Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

Florin D.

State

italianu

Cu 2-300 de stupi,aici mori de foame, ind treci 5-700 poti incepe sa zici ca faci CEVA $$ !

P.s. in curind v-a fii si la noi (Romania) asa!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

D006

Romanii s-au invatat sa traiasca cu putin . Cu cat ai mai mult cu atat ai mai multe batai de cap si romanul e obisnuit sa stea cu mintea odihnita.
Momentan pe noi nu ne ajuta nici infrastructura , italianul merge pe autostrada cu 100 la ora iar eu ca sa ajung la tei merg cu 40 la ora si mai pierd si doua ore la bac . Nu prea pot sa ma pun cu italianul la acest capitol. Italienii au baza materiala acumulata in generatii , noi avem saracie acumulata in 40 ani de comunism . In fapt noi am inceput sa ne dezvoltam de cand Romania a aderat la UE.

milu56

Asa este...e timpul nostru a romanilor sa se dezvolte dar nu toti precum nici italienii nici spaniolii nu au avut incredere in ajutor de la UE.si nu s-au dezvoltat.Dezvoltarea merge in fiecare stat din UE.cand ii vine randul cu acei ce vor iar ceice clevetesc raman cu birfele si cu neincrederea in descurajarea lor.

jean_dobrita

D006

Postati si urmatorul film cu hala de extractie , e foarte didactic.

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

Kiwi Bee

Dragos a mai pus aceste filme Argentiniene aici pe Jurnalul Apicol.

Nu toata lumea are nevoie de linie de extractie. E doar cum ati dezvolti metoda de lucru iar daca este cerinta pt ceva prezis ca apare pe piata si solutia.

dan sebastian

Daca depasesti 2000 de stupi iti trebuie asa ceva sau cel putin 10 angajati care doar sa extraga in spatele la vreo 4 care umbla in stupi.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

pharaonu75

Tizule, arata-mi la noi in Romania unul care are mai mult de 2000 de stupi, ai lui. Nu 2000 de stupi impreuna cu fratele, cumnatul, prietenul.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Oamenii acolo in Australia au cules 9 luni pe an . Tot la ei la eucalipt sa inregistrat si recordul mondial la productia de miere , peste 350 kg. miere marfa la o colonie de albine.Conditiile sunt cu totul altele fata de emisfera nordica si nu putem face comparatie intre Australia si Romania . Daca totusi vreti sa faceti un studiu comparativ faceti intre Australia si Argentina , e foarte interesant.

PS. Nu uitati ca Australia nu a excelat la exportul de miere ci la exportul de roiuri in SUA si Canada.

bio

In  Romania a aparut o noua specie de apicultor : APICULTORUL FONDIST .
Viseaza mii de stupi luati pe bani europeni si sa ii lucreze angajatii iar ei sa stea la umbra profitului obtinut,

Profit  daca o obtine ceva.... ca super-stupina cu mii de stupi am vazut dar la ea profit nik, ....am vazut cum sa dus p***i bani europeni aruncati degeaba .