Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bio

... =))

..sa stii Dragoshe.... noi mai glumim si poate cineva crede ca vorbim serios si le da .

aa..le-am mai dat la albine, din aia care lua Adi Mutu sa slabeasca.....Sibutramina, din aia de slabit, nu cocaina de care tragea nea Mutu pe nas...

Le-am dat Sibutramina ca ale naibii se cam ingrashase-ra si zburau cam greu... asa dupa 2 administrari de Sibutramina erau MIG-uri asa iuti erau si carau ca avioanele alea Hercules.

mosunick

Citat din: Eduard Rotaru din Octombrie 13, 2014, 08:47:24 PM
eu cunosc cel putin 2 "apicultori" care administreaza antibiotic in fiecare toamna...pe motivul "asa preventiv" ....what the f...??!
Nici eu nu am stiut ce ii cu obiceiul asta pana nu am citit o carte de prin anii 55-60 in care se vorbea de profilaxia cu antibiotice la albine...
Unii inca pastreaza obiceiul.
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

TDI

Americanii au reușit sa obtina loca americana rezistenta la oxitetraciclina, varroa rezistent la amitraz, au prăsit bine de tot gandacul mic de stup. Dar cum incidenta e de sub 1%, canadienii cumpără in ci tinuare de la ei, albine.

D006

V-ai intrebat vreo data cata oxiteraciclina produce industria farmaceutica ?  asta in conditia in care nici producatorii de carne , de lapte , de oua , de miere nu dau acest antibiotic decat in cazuri speciale.

D006

Multi ratati in apicultura isi varsa frustrarea pe forumurile apicole . Se arunca vorbe aiurea in vant si unii novici raman cu idei grestite despre apicultura . Avem un exemplu mai jos .  Cum este bine ? sa ducem o viata de ratat si sa visam la 3000 de stupi SAU sa ducem o viata corecta si sa avem in curte 200-300 de stupi?

Citat din: desprepăduchi din Octombrie 03, 2014, 07:31:38 PM
1)in țările in care "condițiile pedoclimatice sunt asemănătoare României,fermele apicole  au intre 1000 si 3000 de stupi cu maxim 50 pe o locatie.
2)Cand nea arătat cineva cum își desfășoară activitatea una din cele mai organizate ferme apicole DIN LUME

1) vreau numele la 3 (trei) astfel de ferme . A vorbi din presupuneri e doar frectie trista. Atentie la termenul "pedoclimatic" !
2) In ce tara sunt cele mai organizate ferme din lume ? mar primele 3 țări  :)

PS. Astept raspunsuri doar de la oameni cu identitatea declarata . Frustratii sa-si verse veninul pe alte forumuri , aici se va intra la despaduchiat.

State

Hai ca ti-ai revenit! Bravo!  :nudie:

dodo79

nicu68

italianu

Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

Florin D.

State

italianu

Cu 2-300 de stupi,aici mori de foame, ind treci 5-700 poti incepe sa zici ca faci CEVA $$ !

P.s. in curind v-a fii si la noi (Romania) asa!
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

D006

Romanii s-au invatat sa traiasca cu putin . Cu cat ai mai mult cu atat ai mai multe batai de cap si romanul e obisnuit sa stea cu mintea odihnita.
Momentan pe noi nu ne ajuta nici infrastructura , italianul merge pe autostrada cu 100 la ora iar eu ca sa ajung la tei merg cu 40 la ora si mai pierd si doua ore la bac . Nu prea pot sa ma pun cu italianul la acest capitol. Italienii au baza materiala acumulata in generatii , noi avem saracie acumulata in 40 ani de comunism . In fapt noi am inceput sa ne dezvoltam de cand Romania a aderat la UE.

milu56

Asa este...e timpul nostru a romanilor sa se dezvolte dar nu toti precum nici italienii nici spaniolii nu au avut incredere in ajutor de la UE.si nu s-au dezvoltat.Dezvoltarea merge in fiecare stat din UE.cand ii vine randul cu acei ce vor iar ceice clevetesc raman cu birfele si cu neincrederea in descurajarea lor.

jean_dobrita