Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

desprealbine

Citat din: marian sima din Octombrie 08, 2014, 03:41:36 PM
Pastarea voastra de mai sus este ireala.

1.Anumite culesuri se suprapun.Salcamul 4 cu teiul si daca esti la tei trebuie sa te gandesti daca sacrifici ultima saptamana de tei pentru a te duce la floarea-soarelui.

Si uite cum unii viseaza frumos.

Cand familia a ajuns la 20 de rame dadant si ai niste culesuri asa dese ai surpriza ca sporul populatiei sa scada .

Cand ai un cules bun automat ai blocaj in cuib acel stup la culesul urmator nu va mai fi in forma ,pentru a fi ai nevoie de familii ajutatoare.

Fara familii ajutatoare care sa le tii in stimulat pentru a intari stupi de productie nu faci mare lucru.

La tei o parte buna din albina da coltul datorita toxicitati flori de tei,pleci cu stupi depopulati la floarea-soarelui si scoti productii  mediocre.

Ca sa nu mai vorbesc ca la atatea transporturi ai iar pierdere de albina,ba chiar o albina stresata.

Acum pe bune daca cunosteati un pic situatia reala nu mai vorbiati pala pala,baieti voi nici niste chesti de apicultura pastorala generala nu stiti.

Lasati pe altii sa vorbeasca cu oameni care cunosc apicultura,ca daca prezentati voi schita asta rade lumea de voi.

Cu asemenea organizare bateti de pomana mii de km.
Situația reala a ta in materie de apicultura e următoarea :
- ai si tu câțiva stupi in grădina (de mulți ani ,de foarte mulți ani)
-venira timpurile "măsurilor" si te resuscitara si pe tine
-văzusi si tu o cutie noua si o centrifuga sclipicioasa
- acum nu mai ai 3 stupi ai 5 ( generic vorbind) si viața ti se complică.
- te vei zbate intre 3 si 5 toată viața ta.
Si atunci cum sa fim pe aceeași lungime de unda ?

istodorescu vasile

Citat din: marian sima din Octombrie 08, 2014, 03:41:36 PM
Pastarea voastra de mai sus este ireala.

1.Anumite culesuri se suprapun.Salcamul 4 cu teiul si daca esti la tei trebuie sa te gandesti daca sacrifici ultima saptamana de tei pentru a te duce la floarea-soarelui.

Si uite cum unii viseaza frumos.

Cand familia a ajuns la 20 de rame dadant si ai niste culesuri asa dese ai surpriza ca sporul populatiei sa scada .

Cand ai un cules bun automat ai blocaj in cuib acel stup la culesul urmator nu va mai fi in forma ,pentru a fi ai nevoie de familii ajutatoare.

Fara familii ajutatoare care sa le tii in stimulat pentru a intari stupi de productie nu faci mare lucru.

La tei o parte buna din albina da coltul datorita toxicitati flori de tei,pleci cu stupi depopulati la floarea-soarelui si scoti productii  mediocre.

Ca sa nu mai vorbesc ca la atatea transporturi ai iar pierdere de albina,ba chiar o albina stresata.

Acum pe bune daca cunosteati un pic situatia reala nu mai vorbiati pala pala,baieti voi nici niste chesti de apicultura pastorala generala nu stiti.

Lasati pe altii sa vorbeasca cu oameni care cunosc apicultura,ca daca prezentati voi schita asta rade lumea de voi.

Cu asemenea organizare bateti de pomana mii de km.

realitatea cam asta este!teoretic visam la tot felul de culesuri, insa pe teren nu prea se potriveste cu ce se viseaza.

marian sima

Desprealbine prietene,am experienta apicola cat sa ma amuz te tampeniile debitate de voi. :)
Miere multa nu se scoate asezand pavilioanele unul langa altul si apicultori stand la taifas.

Miere multa se scoate in inima pustietati de unul singur,uite ca eu nu mai vreau sa stau pe camp sau prin paduri.

Uite ca v-ati invatat sa mintiti  si nu va mai opriti,nu am accesat nici o masura.
Nu ma intereseaza cutie noua ca nu cutia noua i-mi da miere si nici nu mi-a luat ochi centrifugile sclipitoare.
Stupi tin atati cat vreau  si pasiuniea nu-mi complica viata ba dimpotriva ma destinde,eu fac apicultura de placere.

Si nu avem cum sa fim pe aceasi lungime de unda o data ce tu ii zici buna la o schema de pastoral proasta.

Cand vorbiam eu de necesitatea matcilor tinere obtinute in iulie pentru a intra in iarna bine pentru un inceput tare in primavara si pentru un sezon apicol fara frica roitului tu jucai pitita cu TDI.

TDI

Am matci doar din 2014. Ce păstrez din matcile bătrâne sunt doar pentru trântori;

desprealbine

Citat din: marian sima din Octombrie 08, 2014, 05:01:38 PM
Desprealbine prietene,am experienta apicola cat sa ma amuz te tampeniile debitate de voi. :)
Miere multa nu se scoate asezand pavilioanele unul langa altul si apicultori stand la taifas.

Miere multa se scoate in inima pustietati de unul singur,uite ca eu nu mai vreau sa stau pe camp sau prin paduri.

Uite ca v-ati invatat sa mintiti  si nu va mai opriti,nu am accesat nici o masura.
Nu ma intereseaza cutie noua ca nu cutia noua i-mi da miere si nici nu mi-a luat ochi centrifugile sclipitoare.
Stupi tin atati cat vreau  si pasiuniea nu-mi complica viata ba dimpotriva ma destinde,eu fac apicultura de placere.

Si nu avem cum sa fim pe aceasi lungime de unda o data ce tu ii zici buna la o schema de pastoral proasta.

Cand vorbiam eu de necesitatea matcilor tinere obtinute in iulie pentru a intra in iarna bine pentru un inceput tare in primavara si pentru un sezon apicol fara frica roitului tu jucai pitita cu TDI.
Inradevar e puțin exagerat dar vine ca o contrapondere la rezultatele tele proaste in apicultura.
E o antiteza pe deoparte imaginea apiculturii extraordinare si pe de alta parte  imaginea ratatului in apicultura( adică tu).

marian sima

Vai de capul tau de aiurist.

Cand eu spuneam de rezultate altii nici nu visau la ele.

Citat din: morozan simion din Octombrie 09, 2013, 09:58:58 p.m.

cine imi vinde si mie pontul sa scot macar 60kg miere pe familie in stationar? ca maimultde30kg nu am reusit,varog dati-mi pontul platesc bine. :thanks:

Pentru a scoate 60 de kg pe familie mai ai nevoie si de zona buna.

Ori am vazut stupine pe dealuri golase,acolo nu sant nici plante de cultura si nici cine stie ce flora spontana.

Nu oriunde in tara poti practica apicultura,sant zone melifere si zone in care nici plantele de cultura nu dau nectar.

Cartile spun destul de clar ca zonele cu aluviuni sant melifere.

La mine in zona stupi buni dau la floarea soarelui peste 30 de kg pe familie la primul cules,la culesul doi (tot la floarea-soarelui)dau undeva pe la 20,in afara de floare se mai cultiva si rapita ,mai iese un 10 kg si de acolo,si un 10 kg mai iese de la pomi fructiferi ,salcam ,flora spontana,lucerna si altele.

Aceasta se intampla cand este anul bun,anul acesta a fost un an bun,albina a bagat si o miere rosiatica ,unii spun ca este de amorfa,amorfa este la 4,5 km de mine si totusi albina a adus nectar .

Aiuristule.
Cand eu concepeam o matrita de botci unica pana acum tu trageai mata de coada .

Un palavatic care arunca cu jigniri,ala e prost ,eu sant ratat,numai tu esti ala desteptul.

Habarnistule ,nici macar nu cunosti ce e exagerat pana nu-ti spun eu. =)) =)) =))

D006

Mariane , nu te mai lua in seama cu toti boschetarii , nu are rost !

desprealbine

Citat din: dragos2006 din Octombrie 08, 2014, 06:25:44 PM
Mariane , nu te mai lua in seama cu toti boschetarii , nu are rost !
O mai pusasi de 2,3 mii cu "minimusu" acum iar te inchipui cel mai tare.

marian sima

Nu o fi Dragos cel mai tare insa dalta mea apicola a vazut mai multa apicultura decat tine.

TDI

Domnule Sima, nu ma cunoasteti.
Nu v-am jignit niciodată, m-ati jignit in repetate rânduri.
Pot sa raspund in aceeasi maniera, cam toti de pe aici pot - dar nu toti pot sa-si vândă la ce pret vor roadele muncii lor.
Multa sănătate tuturor apicultorilor!

desprealbine

Citat din: marian sima din Octombrie 08, 2014, 06:39:27 PM
Nu o fi Dragos cel mai tare insa dalta mea apicola a vazut mai multa apicultura decat tine.
Daca ai 50 de stupi si ridici capacul de 10 ori pe an=500 de capace ridici tu anual.
Daca faci 100 de ani de apicultura =50 000 de capace ridici tu intr-un secol de apicultura.
Atâta ar trebui sa faci int-un an. Ești așa de departe ca nici nu te vezi.

marian sima

Tinerama am mai vazut eu vestiti Dotore de prin Spania care are tangenta cu crema albinaritului mondial.

Nu stia bolile albinelor, :nod: am fost novoit sa il invat,asa si cu tine.

Nu ma sperii ,terminate cu vorbele urate expunem civilizat din experienta apicola ,pe urma poti sa spui ,Mariane aici gresesti.

Palmasi sant multii care manevreaza si vopsesc cutiile altora ,trebuie sa ma convingi ca stii apicultura,pana acum ai dovedit ca esti rupt de realitatea apicola.

TDI,scuze daca te-ai simtit jignit.
Eu recunosc repede un apicultor bun si tu esti un apicultor bun aplecat spre albina.
Sant sigur ca ai postat acea lista de pastoral in graba fara sa te gandesti prea mult la ea.

Doar am vrut sa-i arat multilateral-dezvoltatului asta ca lucrurile nu stau chiar asa.

dan sebastian

Daca fiecare stupar ar face 50 kg productie per stup am fi cea mai favorizata breasla, si am trai cel mai bine. Beleaua e ca scoti 15 max 20 kg si bagi inapoi pt iernare macar 10. Asta e realitatea dura si de ce majoritatea falsifica mierea sau fac apicultura ca hoby.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

desprealbine

Citat din: marian sima din Octombrie 08, 2014, 07:13:39 PM
Tinerama am mai vazut eu vestiti Dotore de prin Spania care are tangenta cu crema albinaritului mondial.

Nu stia bolile albinelor, :nod: am fost novoit sa il invat,asa si cu tine.

Nu ma sperii ,terminate cu vorbele urate expunem civilizat din experienta apicola ,pe urma poti sa spui ,Mariane aici gresesti.

Palmasi sant multii care manevreaza si vopsesc cutiile altora ,trebuie sa ma convingi ca stii apicultura,pana acum ai dovedit ca esti rupt de realitatea apicola.

TDI,scuze daca te-ai simtit jignit.
Eu recunosc repede un apicultor bun si tu esti un apicultor bun aplecat spre albina.
Sant sigur ca ai postat acea lista de pastoral in graba fara sa te gandesti prea mult la ea.

Doar am vrut sa-i arat multilateral-dezvoltatului asta ca lucrurile nu stau chiar asa.
In realitatea ta trebuie sa avem câțiva stupi in grădina ca asta e România .
Nimeni nu sta sa te convingă pe tine ca gresesti.

apivasmob

Citat din: desprealbine din Octombrie 08, 2014, 07:44:23 PM
In realitatea ta trebuie sa avem câțiva stupi in grădina ca asta e România .
Nimeni nu sta sa te convingă pe tine ca gresesti.
Nu cred ca daca in jurul vetrei (vetrelor) tale ar veni(sosi) pe nepusa masa un numar de familii de albine, peste baza melifera pe care o are arealul d-stra. nu ai face macar un mic scandal sau chiar de dat la televizor la stiri mondene.
Sanatate tuturor apicultorilor