Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

istodorescu vasile

asta cu apicultura din canada deja a devenit un viciu. chiar cei care aduc in discutie acest lucru, stiu in sinea lor ca nu se potriveste in rominia. nu ma pronunt in legatura cu alte rase fiindca nu am folosit si nu voi folosi niciodata rase exotice, prefer rasa autohtona.as vrea sa vad un singur stup care a cules anul acesta in rominia 200 kg de miere, si atunci imi cer scuze pentru aceste rinduri, pina atunci as zice sa nu mai visam cu ochii deschisi ca poate le dam astora de sus idei sa mai vina cu vreo noua taxa in circa apiculturii.pentru a avea asemenea productii ca apicultorii din canada ar trebui sa avem si culesurile lor le lunga durata.ar fi frumos sa avem si la noi ce vedem prin alte parti insa  stim ca nu e posibil .

marian sima

desprealbine

Citat din: marian sima din Octombrie 07, 2014, 06:51:13 PM
Nu e vorba numai de mine,vezi situatiile in care unii sau postat intre alte vetre si sursa de nectar.

Cand in zona e nectar tabara toti pe tine,cand nu mai e nectar fug,pe urma esti nevoit sa faci stimulari si te trezesti cu atii in spate care spun ca de ce bagi sirop la stupi.

Unde e un cules in timp nu se aglomereaza nimeni pe acele zone,insa unde sant varfuri de cules bun se arunca toti cea in apicultura Canadiana nu se intampla.
Sa zicem ca ești singurul apicultor din România,crezi ca te-ai dezvolta mai bine?

istodorescu vasile

Nu e vorba numai de mine,vezi situatiile in care unii sau postat intre alte vetre si sursa de nectar.

Cand in zona e nectar tabara toti pe tine,cand nu mai e nectar fug,pe urma esti nevoit sa faci stimulari si te trezesti cu atii in spate care spun ca de ce bagi sirop la stupi.

Unde e un cules in timp nu se aglomereaza nimeni pe acele zone,insa unde sant varfuri de cules bun se arunca toti cea in apicultura Canadiana nu se intampla.

asta intradevar este o realitate si a devenit o problema, fiind aglomerari impresionante pe suprafete mici, stupi pusi fara nici un fel de responsabilitate, pur si simplu  dupa voia fiecaruia. pe asemenea vetre cu aglomerari de stupi pusi haotic toata lumea are de pierdut insa nimeni nu face un pas inapoi in astfel de situatii.am avut probleme anul acesta la rapita, chiar proprietarul terenului care a fost agresat de catre apicultori amplsati dupa cum ii taie capul, crezind ca toata lumea e a lor.

PACO

Mariane bine ca ai aparut tu ca eu nu stiu cum sa mai explic la unii ca ce este in alte tari nu se potriveste la noi. Cum naiba sa faci locatii de 50 de stupi daca practici pastoralul, cand ajungi la masivul de salcam sunt deja o mie de stupi in zona unde vrei sa te pui si in ziua a doua mai vin o mie.Daca stai la stationar sigur mai ai cel putin o suta de stupi pe langa tine si nu prinzi decat un cules sau doua fie datorita vremii fie datorita secretie de nectar etc.Plus ca nu se compara baza melifera din alte tari a caror apicultura este ridicata in slavi cu ce avem noi.
    Alta probema este furatul, lasa tu pe camp cate 50 de stupi in 10 locuri si vezi cati mai gasesti.
   Si exemplele pot continua la nesfarsit

desprealbine

Citat din: PACO din Octombrie 07, 2014, 07:14:19 PM
Mariane bine ca ai aparut tu ca eu nu stiu cum sa mai explic la unii ca ce este in alte tari nu se potriveste la noi. Cum naiba sa faci locatii de 50 de stupi daca practici pastoralul, cand ajungi la masivul de salcam sunt deja o mie de stupi in zona unde vrei sa te pui si in ziua a doua mai vin o mie.Daca stai la stationar sigur mai ai cel putin o suta de stupi pe langa tine si nu prinzi decat un cules sau doua fie datorita vremii fie datorita secretie de nectar etc.Plus ca nu se compara baza melifera din alte tari a caror apicultura este ridicata in slavi cu ce avem noi.
    Alta probema este furatul, lasa tu pe camp cate 50 de stupi in 10 locuri si vezi cati mai gasesti.
   Si exemplele pot continua la nesfarsit

Da da știu tara e de vina " in România nu merge nimic","basescu e vinovat" ba nu"ponta,jos ponta"
Ca noi ne pricepem,sa fim noi in alta parte ca ce treaba am face.

marian sima

Citat din: desprealbine din Octombrie 07, 2014, 07:08:02 PM

Sa zicem ca ești singurul apicultor din România,crezi ca te-ai dezvolta mai bine?

Nu a-s mai avea probleme cu albina altora care vine cu stupi uscati si albina disperata.

In primavara asemenea camioane cu stupi au facut probleme apicultorilor locali.

Nu e nevoie sa fim in alta parte e deajuns sa fim in zona noastra fara straini pe cap.

PACO

Tu nu vrei sa intelegi ca locatii cu acces la baza melifera si sa nu deranjeze pe cineva sunt limitate, nu poti sa vii tu cu 1000  de stupi sa te asezi pe 30 de km si nimeni sa nu fie pe aproape.Nu stiu cate pastorale ai facut tu dar te asigur ca dupa cum pui problema sigur nu ai treaba cu asa ceva.La cate masive de salcam ai gasit tu anul acesta loc sa nu fie nimeni pe laga tine pe o raza de cativa kilometrii sau cate lanuri de floare soarelui melifera (de cateva mii de hecare) le ai vazut fara albine.

marian sima

Tocmai ca am facut pastoral si pe o raza de 3 km erau peste 5000 de familii de albine,in afara acelei raze alte mii.

Pai cat poate sa duca zona respectiva?

Pe urma discutii ca nu a dat salcamul.

Vreti organizarea apicola din vest,pai atunci acea organizare sa fie.

D006

Citat din: istodorescu vasile din Octombrie 07, 2014, 07:00:33 PM
.as vrea sa vad un singur stup care a cules anul acesta in rominia 200 kg de miere, si atunci imi cer scuze pentru aceste rinduri, pina atunci as zice sa nu mai visam cu ochii deschisi ca poate le dam astora de sus idei sa mai vina cu vreo noua taxa in circa apiculturii
In urma cu 3 ani un apicultor a busit un tei cu 12 kg pe zi spor la cantar . Omul de fericire a postat treaba asta pe un forum. Pana seara telefoanele de la procesatori s-au incins astfel incat a doua zi postarea a disparut. Orice postare despre productii record produce valuri in piata astfel incat poate duce la scaderea pretului la mierea romaneasca.
  Daca eu spun ca exista un apicultor sau apicultori care anual fac productie pe colonia de albine de peste 100 kg. ce s-ar intampla pe forum ? din cauza la tot felul de anonimi foarte multi apicultori de forță nu vor sa aiba de a face cu forumurile.

Oricum si la o productie medie de 40 kg. pe colonia de albine o duci bine.

Cand mai vorbiti de Canada voi in fapt va referiti inconstient  doar la apicultura din preerie si la sistemul pus la punct de Wendell in 30 (TREIZEICI) ani ! asta pentru anonimul care nu intelege cum dupa 20 de ani de apicultura inca se mai fac experimente .  Daca il studiati bine pe Wendell veti intelege ca este un sistem pus la punct doar pentru zona respectiva . Cat priveste materialul biologic , guvernul canadian a bagat cateva milioane de dolari pentru a gasi o rasa de albina care sa treaca iarna canadiana.

http://www.youtube.com/watch?v=Nc3i1rpRaag#

marian sima

Cunosti scrisul asta?

Re: Apicultura romaneasca intre ADEVAR si MINCIUNA
« Răspuns #4 : Octombrie 07, 2013, 09:16:51 p.m. »

Citat

Primul mit : m-am imbogatit din productia de miere ! , stupii mei produc intre 70 si 100 kg. miere pe an.

marian sima

Ai ajuns sa constientizezi cea ce eu spuneam o data.

istodorescu vasile

acum 3 ani am prins si eu acel virf la tei, insa cu sporuri de 7-8 kg/zi,asta si datorita faptului ca pe vatra respectiva eram in total in jur de 800 de stupi. anul urmator nu m-am mai dus acolo fiindca inainte de inflorirea teiului, se adunasera peste 4000 de stupi, si spre dezamagirea lor au plecat pe minus cu citeva kg dupa ce a trecut teiul.

desprealbine

Citat din: dragos2006 din Octombrie 07, 2014, 07:52:56 PM
Citat din: istodorescu vasile din Octombrie 07, 2014, 07:00:33 PM
.as vrea sa vad un singur stup care a cules anul acesta in rominia 200 kg de miere, si atunci imi cer scuze pentru aceste rinduri, pina atunci as zice sa nu mai visam cu ochii deschisi ca poate le dam astora de sus idei sa mai vina cu vreo noua taxa in circa apiculturii
In urma cu 3 ani un apicultor a busit un tei cu 12 kg pe zi spor la cantar . Omul de fericire a postat treaba asta pe un forum. Pana seara telefoanele de la procesatori s-au incins astfel incat a doua zi postarea a disparut. Orice postare despre productii record produce valuri in piata astfel incat poate duce la scaderea pretului la mierea romaneasca.
  Daca eu spun ca exista un apicultor sau apicultori care anual fac productie pe colonia de albine de peste 100 kg. ce s-ar intampla pe forum ? din cauza la tot felul de anonimi foarte multi apicultori de forță nu vor sa aiba de a face cu forumurile.

Oricum si la o productie medie de 40 kg. pe colonia de albine o duci bine.

Cand mai vorbiti de Canada voi in fapt va referiti inconstient  doar la apicultura din preerie si la sistemul pus la punct de Wendell in 30 (TREIZEICI) ani ! asta pentru anonimul care nu intelege cum dupa 20 de ani de apicultura inca se mai fac experimente .  Daca il studiati bine pe Wendell veti intelege ca este un sistem pus la punct doar pentru zona respectiva . Cat priveste materialul biologic , guvernul canadian a bagat cateva milioane de dolari pentru a gasi o rasa de albina care sa treaca iarna canadiana.

https://www.youtube.com/watch?v=Nc3i1rpRaag&index=4&list=PL46608988AFFD6359
Apicultura din Canada a venit așa ca un exemplu de succes in condiții extreme.
Tu deaia experimentezi ca te inchipui un viitor Wendell de România .
Deaia ai un dezastru de stupina ca o supui experimentelor pentru a dezvolta metoda fabuloasa pt apicultura din România?
CE BAZACONII

D006

Citat din: marian sima din Octombrie 07, 2014, 08:06:41 PM
Cunosti scrisul asta?

Re: Apicultura romaneasca intre ADEVAR si MINCIUNA
« Răspuns #4 : Octombrie 07, 2013, 09:16:51 p.m. »

Citat

Primul mit : m-am imbogatit din productia de miere ! , stupii mei produc intre 70 si 100 kg. miere pe an.

De imbogatit nu s-a imbogatit nimeni , eventual traiesti bine chiar si la productia respectiva.