Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Martie 22, 2014, 08:15:13 PM
Citat din: dragos2006 din Martie 22, 2014, 09:37:13 AM
daca in rame ai miere cristalizata faci un amestec de doua parti apa si o parte protofil cu care stropesti usor rama.
din ce am descapacit pana acum nu am vazut sa fie cristalizata.se poate aplica si asa amestecul sau trebuie facut alt tip de amestec?

dodo, pune mana si descapaceste fara griji rama dupa diafragma, daca nu este cristalizata o sa vezi albinele cu trompa in miere imediat, daca este cristalizata o vor lua si pe aceea dar putin mai greu, nu este nici un secret sau vreun amestec special. singura grija pe care tb sa o ai e sa descapacesti cate putin din rama, nu toata, sa nu miroasa si la alte albine din exterior ca e vb de miere :D
Stropirea ramelor se practica in multe cazuri mai ales cand se introduc ramele in cuib (le ia mai repede la curatat), nu folosesc la stropire protofil pt a nu trezi hotii :D
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Martie 22, 2014, 08:27:26 PM
Citat din: dodo79 din Martie 22, 2014, 08:15:13 PM
Citat din: dragos2006 din Martie 22, 2014, 09:37:13 AM
daca in rame ai miere cristalizata faci un amestec de doua parti apa si o parte protofil cu care stropesti usor rama.
din ce am descapacit pana acum nu am vazut sa fie cristalizata.se poate aplica si asa amestecul sau trebuie facut alt tip de amestec?

dodo, pune mana si descapaceste fara griji rama dupa diafragma, daca nu este cristalizata o sa vezi albinele cu trompa in miere imediat, daca este cristalizata o vor lua si pe aceea dar putin mai greu, nu este nici un secret sau vreun amestec special. singura grija pe care tb sa o ai e sa descapacesti cate putin din rama, nu toata, sa nu miroasa si la alte albine din exterior ca e vb de miere :D
Stropirea ramelor se practica in multe cazuri mai ales cand se introduc ramele in cuib (le ia mai repede la curatat), nu folosesc la stropire protofil pt a nu trezi hotii :D
:thanks:

marius_vfp

salut , sa va spun cum fac eu , in general mai raman rame necapacite iar acea miere din celulele necapacite cristalizeaza ce are capacit pe ea este necristalizata , scot rama din dulap si o tin putin la soare rama se incalzeste si mierea cristalizata devine lichida o introduc in stup dupa diafragma si pana dimineata albinele o servesc cu placere , zilele urmatoare incep sa descapacesc in functie de situatie.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

dodo79

Citat din: marius_vfp din Martie 23, 2014, 08:06:05 AM
salut , sa va spun cum fac eu , in general mai raman rame necapacite iar acea miere din celulele necapacite cristalizeaza ce are capacit pe ea este necristalizata , scot rama din dulap si o tin putin la soare rama se incalzeste si mierea cristalizata devine lichida o introduc in stup dupa diafragma si pana dimineata albinele o servesc cu placere , zilele urmatoare incep sa descapacesc in functie de situatie.
spor
asta e varianta care vreau sa o adopt si eu.doar ca la mine nu e nevoie de scos la soare.datorita faptului ca am doar 2 stupi pe care ii intretin in acelasi mod nu cred ca va fi furtisag.in plus am invatat ca in primavara furtisagul este cam greu de facut mai ales cu albinele tinere care au mancare si care nu sunt invatate inca sa fure.ele sunt invatate cu hrana si cules de polen.in zona mea  mai am inca vreo 10 stupi aflati la 1,5 km distanta de mine.

happy

Saptamana trecuta am resuit sa imi mut 10 stupi in padurea de pe malurile Ialomitei.Este incredibil cate flori pot fi pe sub stejari.Este o padurice de stejar darla 500m este una de salcam si una de jugastru.Locul ales este nemaipomenit,langa padure sunt zone intinse de rapita.Ce mai este raiul pt. albine.Nu stiu cum ajung la ele daca va ploua asa cum se anunta.In rest sirop din 2 in 2 zile. :hi:
Singurul dezavantaj este ca nu am paza,langa mine mai este un pavilion la 100m.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

D006

In aceasta seara de la ora 21 pe Realitatea TV se va difuza o emisiune interesanta despre apicultura romaneasca !  de urmarit !
  Sper sa nu se intample ca acum cativa ani cu emisiunea de la Pro TV care pana la difuzare a fost cenzurata.

bogdan moldovean

multumim Cei interesati cu siguranta vor urmari emisiunea Sper sa fie si ceva legat de liberalizarea legiiapiculturii si neimpozitarea familiilor de albine

Cristian Mihai

Am prins putin din emisiune, dar din ce am inteles e exact bataie de joc a politicienilor care nu fac nimic sau pun bete in roate apiculturii. Oare cat trebuie sa mai suportam bataia de joc de la orice nivel !?

bucovineanu

Am vazut emisiunea in intregime. A rezultat pe langa faptul ca legile existente care in loc sa ajute mai mult incurca apicultorii, ca de programele care trebuiau sa duca la dezvoltarea apiculturii au beneficiat "baietii destepti" din apicultura, lucru de altfel cunoscut de catre toti apicultorii. La adevaratii apicultori au ajuns numai firimituri sau nu a ajuns nimic. Acum 2 milioane de euro din noul program vor fi folosite pentru implementarea unui program de identificare a stupilor. Alti bani care vor ajunge la alti "baieti destepti".

fiug1970

Citat din: bucovineanu din Martie 29, 2014, 10:27:21 PM
Am vazut emisiunea in intregime. A rezultat pe langa faptul ca legile existente care in loc sa ajute mai mult incurca apicultorii, ca de programele care trebuiau sa duca la dezvoltarea apiculturii au beneficiat "baietii destepti" din apicultura, lucru de altfel cunoscut de catre toti apicultorii. La adevaratii apicultori au ajuns numai firimituri sau nu a ajuns nimic. Acum 2 milioane de euro din noul program vor fi folosite pentru implementarea unui program de identificare a stupilor. Alti bani care vor ajunge la alti "baieti destepti".
Identificarea stupilor??..ca si cum ai matricula un grajd,in care,la ora inmatricularii ar contine 200 vaci de rasa si dupa inmatriculare le scoti si bagi 200 de gloabe batrane!!Grajdul ramane,dar ce/i inauntru???DC.nu crotalizeaza albinele??Una cate una!!Ca doar parale..sant.Si daca nu curge...pica!!Sa puna cip/uri la albine!!

oroles

Multumim pentru film!
L-am urmarit si eu. Mi s-a parut bine realizat. Stiti cumva cum se numea filmul despre apicultura romaneasca din anii '60 din care s-au difuzat secvente? E interesant si as vrea sa il vad tot.

Legat de "inmatricularea stupilor". Deja baietii destept s-au pus pe treaba. Costurile unui numar dinala sunt cam piperate la ACA, din ce am auzit de la niste stupari. Colegii pot confirma sau infirma. Maine, poimaine ne vor pune sa ne punem placuta si la nuclee. :D Din ce stiu eu numarul acela se pune pentru fiecare familie, si nu pe stup. Daca iernezi 2 in 1 la un orizontal, ce faci? Pui doua numere pe stup? Mi se pare hilar. :) Plus ca trebuie sa le muti in fiecare primavara. Alte gauri... :D
Ar trebui ca crotalierea sa fie gratuita ca si la celelalte animale. :D Si uite ca nu e asa!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

D006

Un reportaj mediocru fara prea mare legatura cu realitatea . Nu tu nimic despre impozitul forfetar pe stupi , nu tu nimic despre marii procesatori , nu tu despe marile fermele apicole.

PACO

Cel mai prost reportaj despre apicultura!
Mustaciosul ala de la combinat se vaita ca nu mai are 1000 de angajati dar nu spune ca nu au fost in stare sa proiecteze macar o centrifuga buna in 20 de ani,nu vorbeste despre calitatea fagurilor sau despre pretul care l oferea pe miere in comparatie cu alti procesatori.
  Ba nesimtitule, eu as cumpara numai produse de la combinat dar ce sa cumpar decat ciurucurile voastre de acum 50 de ani la niste preturi la fel de nesimtite ca voi.

ionel07196555

Citat din: dragos2006 din Martie 30, 2014, 09:07:12 AM
Un reportaj mediocru fara prea mare legatura cu realitatea . Nu tu nimic despre impozitul forfetar pe stupi , nu tu nimic despre marii procesatori , nu tu despe marile fermele apicole.
Pacat ca nu ai mirosit :
pot garanta ca e facut la cerere
Daca apare postat pe undeva mai urmareste odata
Si poti vedea si putina publicitate de acum in colo  [ bani sponsorizari ]
cred ca e groasa la A C A

PACO

Asta este clar, un reportaj marca ACA in care ei  mititeii sunt niste victime nevinovate, ba a mafiei terenurilor, ba a baietilor destepti, ba a autoritatilor etc.