Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

elvis

mie mi se pare o prostie nu as face asa ceva cel mult le-as face adapost ca d-l dragos....sa fim seriosi un tv lcd nu le punem sa nu se plictiseasca la atata caldura si bine....
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

marian_6777

Aici se pune accent pe dezvoltarea mai rapida a familiei in primavara. Albina nemaifiind nevoita sa stea intesata pe cativa centimetri patrati pentru a incalzi puietul, matca automat castiga ceva spatiu pentru ponta. Incalzirea se face doar in Martie-Aprilie  asa cum se spune in film, pentru a compensa variatiile de temperatura noapte-zi. Este ceva experimental, nu cred ca se va generaliza, dar cred ca asa pot fi salvate ceva roiuri sau familii slabite.
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

elvis

Acum 2 ani cand am fost eu acasa la dl apiines tinea rezistentele toata iarna
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

Jimmy2011

E incredibil....ne ducem pe p..a ca specie...! pacat ca mai tragem si alte specii dupa noi... :nebun:
Ce nu inteleg...ce cauta in iarna roi si familii slabite...cu rezistente...etc. Merita ? Care sunt beneficile de pe urma acestor...roiuri,familii slabite, consumatori,ca asta sunt in final. Cred ca se uita un factor esential in apicultura si anume selectia! Iarna pana la urma este un factor de selectie naturala. Si in jungla sunt mancate animale slabe,bolnave,batrane etc.
Referitor la filmulet, "puiet pe trei rame"..pfff...inseamna ca eu am pierdut notiunea de ce reprezinta si cum arata  puietul pe o rama. :qp:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

cipik

Jumatate din ramele din stup trebuiau scoase, cele fara puiet, era prea rasfirata albina pe rame.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Kiwi Bee

Citat din: cipik din Martie 18, 2014, 11:19:15 PM
Jumatate din ramele din stup trebuiau scoase, cele fara puiet, era prea rasfirata albina pe rame.

Cu rezistentza incinsa se simtzeau can Hawaii.  =))

Cred ca chiar asta era ideea de a tine familia pe mai multe rame decit altfel ar putea ocupa(adica fara incalzire). Astfel mai multe rame sint pregatite pt regina iar aceasta va ponta in "sigurantza" caci era aprovizionat si hrana proteica...... deci "sezonul era in toi"  :nudie:    ...doar in acel stup.

Exista apicultori carora le place sa investeasca bani in albine pe timp de iarna.

Nelly88

Calul moare de drum lung si PROSTUL de grija altuia!!!!!! prin asta am spus tot!

pistol28

Daca inlocuiesti CALUL cu CAINELE vei obtine o vorba din BATRANI.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

PACO

lasati jignirile in seama altora si hai sa judecam logic,cum e mai bine: sa incercam o dezvoltare timpurie  sau sa bagam familii puternice la iernat si care au o dezvoltare mai tarzie dar exploziva ?

vranceanul

Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

mape 48-petru manea

Ultima varianta are mai multe avantaje

mape 48-petru manea

Vrancene ai fost mai iute de degete  :smile:

albinasebes

Unii au placerea de a combina pasiunile pe care le au si astfel apar tot felul de adaptari, sau idei, nu ca ar vrea sa propuna ca fiind profitabila o astfel de investitie. Cred ca e pura placere personala de a experimenta.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bio

Citat din: dragos2006 din Martie 12, 2014, 06:01:20 PM
Primele concluzii dupa iarna 2013-2014.
  Fiecare stupar trebuie sa-si faca un calendar propriu al lucrarilor de iarna in stupina....... Eu am reusit sa fac un calendar adaptat la conditiile climatice din zona mea.
.......
februarie , in jur de 15 ale lunii se intervine cu o turta energetica .
martie , in jur de 10 ale lunii se intervine cu o turta energo-proteica. Cand aceasta turta este pe terminate se incepe stimularea de primavara.
  In rest e munca la cooperativa munca in zadar...
......

....Dragosh ... :bravo:.
  Ca un sfat : Uita de datele calendaristice. Ia-ti drept  repere in a incepe hranirile proteice starea de vegetatie a anumitor plante, arbori din zona ta .

... sa inteleg ca shi experimentul de anul acesta cu proteica de la sfirsitul lui ianuarie este tot un rateu ?

.

....

Nelly88

Citat din: pistol28 din Martie 19, 2014, 07:15:12 PM
Daca inlocuiesti CALUL cu CAINELE vei obtine o vorba din BATRANI.
Nu mai stiam exact ce animal era dar ideea e aceiasi ...