Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

Sorcyo

:offtopic:
HAHAHA...am fost si eu o data in otopeni. Aveau si melodii modificate, din  I love you baby era ceva de genu I love you Delphi, si toata lumea se ridica si aplaudau ca idiotii  ))/ (si nu este crima organizata se numeste multi level marketing -vezi oriflame doar ca acolo vand produse si nu un curs de emancipare sociala ca la delphi)

:qp:

Iar in ce priveste monitorizarea utilizatorilor care pun continut care aduce deservicii subiectului discutat pe un forum este normal indiferent de subiect si nu face decat sa arate grija moderatorilor ca forumul sa isi mentina o calitate cat mai ridicata a informatiei pe care o vehiculeaza.  :bravo:

Este un indicator ca este un forum sanatos  NU ca se cenzureaza utilizatotii

:ok:  :hi:
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

D006

ionel07196555

Poate la coperativa..........

La noi visuriiiiiiii

D006

Asa ceva nu există in Romania , nici in Canada , si nici nu va exista in următoarea sută de ani . Frate ,ăla a adus intr-o singură zi la extras 1900 de caturi !

xvader

asta chiar e o fabrica de miere ...profesionala nene

PricopArthur

Pe mine m-au incantat acesti apicultori.
Si toate caturile lor sunt imbinate in tincuri drepte. Astia nu au auzit de imbinarea in falt? Nu stiu ca sunt o multitudine de tipuri de stupi, rame,... lucreaza numai cu 3/4?
Daca auzeau de lada minune sigur schimbau sistemul.:))
Miere multă şi inimă curată!

D006

Este un baiat de acolo care este inregistrat in Guinness World Records cu cea mai mare productie de miere pe colonie de pe planeta.

PricopArthur

Nici de combinezon apicol nu a auzit, de manusi apicole,...:)
Miere multă şi inimă curată!

D006

cand ai cules 365 zile pe an si nu ai auzit de regine la 1000 dolari bucata , nu-ti mai trebuie nimic.
  In aceiasi serie e o doamna care produce regine , are un volum de 1400 transvazari pe zi ... No coment.

mape 48-petru manea

Am urmarit cateva filmulete ---sincer nu am foet incantat ---recunosc ca au rase performante,ca extrag multa miere
Am mai observat ca nu au dragoste pentru albine
Mie imi place apicultura inapoiata cu un stupar batran umbland cu atentie si cu dragoste cu albinele din prisaca lui  :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

D006

Citat din: mape 48-petru manea din Martie 11, 2014, 06:10:30 PM
Mie imi place apicultura inapoiata cu un stupar batran umbland cu atentie si cu dragoste cu albinele din prisaca lui
Oamenii fac industrie , le curge mierea prin vene .

mape 48-petru manea

Asa este aceea este industrie nu este stuparit

gore

La asa un volum mare de munca, oare nu au si furnici ca ajutor la curatat pardoseala :uimit:?
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

D006

Primele concluzii dupa iarna 2013-2014.
  Fiecare stupar trebuie sa-si faca un calendar propriu al lucrarilor de iarna in stupina deoarece conditiile climatice difera enorm de la o zona la alta. Pe cand la mine era frig si vant , in Banat pomii erau infloriti. Eu am reusit sa fac un calendar adaptat la conditiile climatice din zona mea.
decembrie , in general la sfarsitul primei decade sunt cateva zile calde in care fac tratament antivarooa.
ianuarie , in fereastra de zile calde de la Boboteaza se face un control sumar prin care detectam familiile ramase orfane in urma tratamentelor sau din alte cauze si se fac unificari directe fara nici o problema.
februarie , in jur de 15 ale lunii se intervine cu o turta energetica .
martie , in jur de 10 ale lunii se intervine cu o turta energo-proteica. Cand aceasta turta este pe terminate se incepe stimularea de primavara.
  In rest e munca la cooperativa munca in zadar...

Alte activitati
   _ asamblare , insarmare rame
   - reconditionarea inventarului apicol
   - pregatire teoretica si motivare
  - socializare in grupurile de apicultori.

marius_vfp

Citat din: dragos2006 din Martie 12, 2014, 06:01:20 PM

ianuarie , in fereastra de zile calde de la Boboteaza se face un control sumar prin care detectam familiile ramase orfane in urma tratamentelor sau din alte cauze si se fac unificari directe fara nici o problema.

sa nu-mi zici ca tu faci unificari dupa boboteaza acolo unde e cazul ca nu te cred , chiar si daca  vremea iti permite .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva