Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

Cea mai buna stimulare dupa parerea mea este descapacirea ramelor dupa diafragma sau in cuib

bucovineanu

Cea mai buna stimulare este aparitia nectarului si a polenului in natura.  :smile: Dar in lipsa merge si stimularea cu sirop daca exista polen afara.

paul1

Astazi am stimulat cu rame afara (puse in copaci) si cu lapte praf pt. vitei in galetuse ! Era o forfota de zicea-i ca-i luna mai !
Parerea mea ... cea mai buna stimulare este cea de afara !
Tre' sa recunosc ca m-am inspirat de la Dragoshelu' cu stimularea cu rame cu miere, afara !
LE ... stiu c-o sa ma intrebati de furtisag. N-a fost nici macar o tentativa ! Recomand cu caldura stimularea ... afara ! Este cea mai de efect !
LE2 ... am pus cate o rama si alaturi o galetusa de la smantana cu un deget de lapte praf!

mape 48-petru manea

Nu stiu ce rasa de albine am eu,dar nu pot sa pun rame afara caincepe nebunia ---referitor la laptele praf pentru vitei le-am pus afara cand nu aduceau polen si ni nu s-au uitat la el

D006

Zilele astea am dat sirop de zahar afara in rame si am inceput si la troaca , merge excelent . Am pus intr-un capac un amestec de lapte praf si drojdie dar nu vor sa o consume , semn ca inca mai au rezerve de polen in stup plus ce aduce din natura . Momentan asteptam sa treaca 3 saptamani ca apoi sa vedem familiile cum cresc.

ady stuparu

Paul ai grija mare!!! in oras sunt circa 1000 stupi.
Aceasta metoda o practic si eu in fiecare primavara dar cu atentie. Odata ce le dai rame afara trebuie sa ai grija sa nu ramana fara. Vineri s-a pornit ceva incaierare la rame. Seara am gasit albine moarte pe langa rame. Probabil au venit si a vecinilor la carat de miere =D> . Ieri nu au mai zburat asa din cauza vantului si a fost liniste la ramele de afara. Joi s-au luat de un stup fara matca din vagon din cauza unei rame puse de la rezerva pe care am scapat-o pe o parte si s-a dus capaciala pe o suprafata de un dm2. L-am inchis si l-am dus pe cealalta vatra si unit.
La mine de luni pana ieri au umplut ramele inapoi. Daca zilele astea ploua nu le mai dau, numai bine spala ploaia locul si dupa trec pe sirop in pungi.
Am pus si eu lapte praf si drojdie de bere in capace dar le-au ignorat total, si la apa sunt tot mai putine albine pe zi ce trece. Aduceau polen la greu probabil de asta nu luau in seama laptele praf.

dodo79

din pacate icepe perioada stropirilor.un prieten a patit-o deja.sute de albine moarte in fata stupilor si toate cu graunciorele de polen pe picioare.
am auzit de la la un stupar vechi ca se pot stropii pomii cu zeama (ceai) de urzica in loc de insecticid.stie care despre acest lucru daca e adevarat?

romikele

Este foarte adevarat, pe 13 martie am vizitat o livada de meri unde proprietarul foloseste cu succes urzica, era foarte multumit, mai ales ca are productia pe BIO.

mmacreanu

la marginea localitatii unde am stupii acum este o livada destul de mare, este prima data cand am albinele primavara aici ... oare sa trec sa intreb cu ce stropeste pomii?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Martie 16, 2014, 08:50:24 AM
la marginea localitatii unde am stupii acum este o livada destul de mare, este prima data cand am albinele primavara aici ... oare sa trec sa intreb cu ce stropeste pomii?
mai degraba intreaba ziua cand stropeste pomii. :hi: .asta ca sa nu le dai drumul.
domnu Romikele,stiti cumva daca se mai adauga ceva la compozitia aceste ciorbe de urzica ?
multumesc

romikele

#7570
Din cate am retinut, dl. ing. horticol nu mai adauga nimic.
Fiind la BIO, se respecta cu strictete normele si se evita folosirea de chimicale.

Linkuri utile:
http://hobbygradina.ro/2010/05/27/macerat-de-urzica-insecticid-fungicid-ingrasamant/
http://www.gazetadeagricultura.info/eco-bio/614-agricultura-ecologica/1279-stropiri-cu-urzica-si-coada-calului.html

mape 48-petru manea

daca cineva are o poza cu coada calului si o posteaza aici i-as fi recunoscator  :nod:

Eugen B

Coada calului , la mine ii zona ii zice si parul porcului, , sau cauti pe google, coada calului si dai la imagini

TDI

Sunt 2 tipuri de coada calului, una care ajunge la 30-50 cm cu tulpina de aprox 10 mm si una mai mica care ajunge la maxim 30 cm cu tulpina mult mai mica. Primul soi nu e recomandat pentru consumul intern, fiind folosita doar pentru consumul extern, cea mica e probabil cea care ne intereseaza.
Sanatate!

nicomico

Din ce stiu eu parul porcului este diferit de coada calului .Sant doua plante diferite.