Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 08, 2014, 07:14:46 PM
Sa o luam pe rand
- familia cu nosemoza a ramas intr-o regina si un pumn de albina .
-nu imi fac probleme de albinele vecinilor deoarece iarna albina nu zboara la distanta mare . Vreau sa dau macar 50 kg. miere prin aceasta metoda.
-verificarea am facut-o afara , maine poate intru si in adapost
Si eu sunt de parerea ca nu e indicata hranirea in exterior in aceasta perioada, chiar daca nu sunt alte albine in zona. E suficient sa se incaiere cele din stupina. Si daca zici ca ai familii cu  nosemoza, nu exista pericolul sa se imprastie si mai mult boala si la alte familii?
Iarna aceasta a fost usoara pana acum si consumul nu a fost mare, cum de te-a prins ianuarie fara hrana suficienta in stupi?

marian sima

Daca iarna va prinde pe picior gresit si primavara va fi tirzie cu zbor de curatire prin aprilie o-ncurcati,indiferent daca santeti pe adapost sau nu.

D006

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 09, 2014, 09:10:16 AM
Iarna aceasta a fost usoara pana acum si consumul nu a fost mare, cum de te-a prins ianuarie fara hrana suficienta in stupi?

Ce inseamna pentru tine hrana suficienta ?  pentru mine niciodata nu va fi suficient ! De ce sa nu am acum  in colonii cantitatea de miere din octombrie ?
  Nu am gasit puiet deloc , semn ca programul meu de selectie a dat roade.

D006

florin26

Am si eu o intrebare: punga de miere care se pune deasupra ramelor trebuie sa contina neaparat miere cristalizata sau se poate folosi si miere lichida? Exista pericolul ca mierea lichida sa se scurga printre rame?

bogdan moldovean

multumesc in numele apicultorilor incepatori  pt acest material video extrem, de important pt aceasta perioada .Va apreciez domnule dragos pentru tot ce ati realizat.Eu adevarat va spun ca va I au ca pe un exemplu bun in apicultura romana Inainte nu se spunea nu se auzea ,ce se stia numai din revistele apicole ,se spunea drept fruntasii apicultulturii dar acum daca se vede exact de ce sa ne indoim? MULTUMIM inca odata si tare m as bucura cand aveti drum spre vaslui  sa va opriti si pe la mine in crasna ..

D006

Citat din: florin26 din Ianuarie 09, 2014, 06:18:55 PM
Am si eu o intrebare: punga de miere care se pune deasupra ramelor trebuie sa contina neaparat miere cristalizata sau se poate folosi si miere lichida? Exista pericolul ca mierea lichida sa se scurga printre rame?

Nu este nici o problema dar sa nu intepi punga accidental ca iti dai seama ce se intampla. Eu la nuclee am pus miere de salcam si a mers OK.  Atat trebuie sa ai grija ca mierea sa nu fie sub presiune in punga.

florin26

Va multumesc domnule Dragos, sanatate si numai bine va doresc!

bucovineanu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 09, 2014, 05:26:37 PM
  Ce inseamna pentru tine hrana suficienta ?  pentru mine niciodata nu va fi suficient ! De ce sa nu am acum  in colonii cantitatea de miere din octombrie ?
  Nu am gasit puiet deloc , semn ca programul meu de selectie a dat roade.
Dragos, daca in septembrie ramele de iernare erau pline, acum nu aveau nevoie de nici un fel de hrana nici in pungi, nici in hranitoare, nici de rame in fata stupilor. Dar in stupina proprie fiecare face cum crede ca e mai bine.

D006

Pacatul suprem in apicultura si nu numai este sa credem ca ce merge la noi va functiona si la altii . In apicultura conteaza enorm zona geografica , materialul genetic si in ultimul timp anomaliile climatice
  Trebuie sa fim flexibili in gandire si sa intelegem ca totul este in miscare , unii numesc asta progres.
Vad fel si fel de tineri care cred ca apicultura poate fi o afacere clasica ... :)...  daca era asa acum noi producatorii vindeam mierea la bursa.

apivasmob

Eu cred ca este bine stimularea externa chiar daca ai hrana in stupi destula si chiar de calitate(se urmareste prin aceasta iesirea in numar cat mai mare in timp scurt a cat mai multa albina din sptupi care isi vor face un zbor fff bun de curatire si chiar de completare a cuibului cu miere.
Felicitari chiar ca zona va este prielnica.
Sanatate tuturor apicultorilor

popik50

Daca toamna lasam rezerve suficiente in stupi, acum am sta linistiti. In stupi trebuie sa ne uitam dupa 10 -15 februarie.

PACO

Totusi Malaiu recomanda stimularile din Ianuarie.

cornelioandanciu

Intr-adevar, marea problema sint anomaliile climatice, maine merg sa-mi  verific stupii, daca au puiet in ei am pus-o! Caldura asta nu este buna pentru stupi acuma!
Va salut.

apivasmob

Multi din zona noastra au spus ca au puiet cit palma capacit si oua si in toate stadiile pe 1.2 rame.
Sanatate tuturor apicultorilor