Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Ultima rama cu polen vad ca nu o mai primeste.
Acesta trebuie sa fie puietul capacit la aceasta data,daca nu intervenea vremea grea familiile erau mai avansate ,acesta a fost un stup luat la rind ,am si stupi mai mici cu 1-2 rame decit acesta,sint si roiuri cum a-ti vazut si sint si citiva cu 1-2 rame mai mari decit acesta.
Un stup cu matca care are populatie (ca stupul dl Batrinul)si care are citeva celule cu puiet capacit trebuie eliminata matca si bagata alta tinara.
La stupul prezentat matca are 2 ani si e pe lista neagra.

D006

ce a fost a fost , acum privim spre viitor !

Albinele la mijlocul primaverii 2013

marian sima

:bravo: =D>
Trebuie sa cinstesti cameramanul . :nod:
Rapita aste frumoasa daca timpul permite ca albina sa zboare va fi un un impuls in dezvoltarea familiilor de albina.

Calinu71

rapita arata forte bine in arad sa speram ca o sa ne ajute bunul Dumnezeu cu vremea sa fie una sa adunam si noi cev miere in straita :bravo:
Să şti să lupţi când vrei să ai
Să nu renunţi când pierzi sau dai
Să fi şi bun şi înţelept
Şi vei găsi drumul cel drept.

D006

La mine de doua zile bate vantul de rupe iar noaptea e frig . Nu dau familiile deloc inainte ! Rapitza infloreste , trece si stupii tot asa sunt ... ))/

gore

Hai mai Dragos, pana infloreste rapita se indreapta vremea si va fi prielnica, poate putin vant. De caldura avem nevoie. Apropo, la noi prin judet, rapita are undeva la 15-20 cm. Daca anul acesta se aseamana cu 2011 (pana acum e cu 1 saptamana mai tarziu, atunci rapita va inflori pe 30 aprilie.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

catalin_valenii

Sa speram ca si salcamul va intarzia :D
Albine sanatoase si harnice sa avem!

silefak

Salcimul  nu va inflori mai devreme de 20 mai in zona Vasluiului, m-am uitat azi si un stup normal  are acum cam intre 3-5 rame cu puiet , asa ca avem nevoie de vreme buna la salcim  ca albina o sa fie pina atunci ... cred ca anul acesta s-au convins cam toti ca stimularea proteica cu drojdie de bere si alte prostii nu au nici un efect la albine (doar umfla buzunarele celor care le vind), totul depinde de vreme si lungimea zilei

marian sima

La noi rapita infloreste pana Duminica.

marian sima

Acum ma sunat fermierul ca maine stropeste rapita cu insecticid Nurelle,care stiti ceva de acest insecticid este deajuns sa tin stupi inchisi o zi?
A spus ca nu sint inflorite decit citeva palcuri in sat mai sint inca infloriti pomi fructiferi poate ca albina nu bate pe rapita,dar totusi este un insecticid sistemic ,a spus ca stropea mai de mult dar nu i-a permis ploile.Oare trebuiesc stupi mutati?

RazvanTi

FUGI de-acolo cat te tin picioarele!!!!
uite:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

D006

Din cauza la toate chimicalele de la rapita cam ocolesc aceasta cultura. Cea mai multa miere la salcam am facut in anii cand nu am fost la rapitza . Si anul acest nu ma voi grabi sa plec la rapitza , urma alege 

marian sima

Am rapita la 500 de  m de casa asa ca nu am cum sa o ocolesc ,sa pun stupi pe pavilion si sa a-l duc undeva nu stau de stupi ,sa duc stupi pe la rude  tot nu scap rapita a cistigat spatiu la mine in zona asa ca se gaseste peste tot .
Astazi a stropit ,nu sint inflorite decit 1-2 flori pe virf,albina astazi a zburat putin din cauza frigului,pomi sint infloriti peste tot,meri,visini ,ciresi,pruni,papadie este din belsug asa ca albina nu a mers preponderent pe rapita ,nu am inchis stupi insa sper ca temperatura sa mai creasca ca sa secrete nectar pomi ,la o temperatura mai joasa secreta nectar rapita si alte plante.
Am observat  saptamina trecuta ca albina se punea mai bine pe tiganca decit pe  corcodusi infloriti ,pina in anul acesta nu am mai vazut albina asa masiv pe tiganca.

Despre chimicale a-r fi bine sa facem un topic cu date sa spuna fiecare experienta lui astfel incit acest topic sa fie studiat de cei care vor mai intimpina asemenea situatii.
D

pharaonu75

Citat din: marian sima din Aprilie 18, 2013, 08:35:05 PM
...
Despre chimicale a-r fi bine sa facem un topic cu date sa spuna fiecare experienta lui astfel incit acest topic sa fie studiat de cei care vor mai intimpina asemenea situatii.
D

Am deschis un topic pe tema asta! Hai sa vedem ce anume putem afla despre chimicalele cu care se fac stropiri.
http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=6272.0
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Cu ceva timp in urma am crezut ca sunt singurul care a observat panarama online asa ca am deschis o petitie sa vad daca mai este si altul de acord cu mine . Am zis ca daca se aduna 10 semnaturi e OK , am trecut deja de 60 . Oare se poate ajunge la 100 ?

http://www.petitieonline.com/forum/49520