Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: paul1 din Septembrie 14, 2014, 11:01:08 AM
Ma asteptam la oaresce remarci legate rezervele pentru iernare. Imi amintesc perioada de inceput a filmarilor lui Dragos, in care arata ca avea in stupi mult mai putina miere pentru iernare. Intre timp, lucrurile s-au ..."reevaluat"( ca tot e la moda). Interesant ar fi raspunsul lui !
Te salut Dragoshelu' !!! :hi:

Eu am fost tributar apiculturii comuniste unde nu se imagina iernarea fara turte iar primavara devreme stimulari . Dupa ce am luat contact cu apicultura moderna practicata prin alte tari , am mai citit literatura de specialitate moderna , am mai facut experimente , observatii, am ajuns la concluzia ca se poate si altfel.

PACO

Multi cred ca apicultuara, indiferent din ce motiv o faci, o poti face dupa ureche..restul sunt concluzii ce nu au legatura cu apicultura.

Aurel

Citat din: cornelioandanciu din Septembrie 14, 2014, 07:44:57 PM
Adevarul este ca daca fiecare si-ar contabiliza corect cheltuielile si pierderile si le-ar declara de cate ori ar avea ocazia, poate ca apicultorii nu ar mai fi fost impozitati...
Apicultorii sant impozitati si pentru faptul ca unii dintre ei nu sant numai apicultori si pentru faptul ca unii fabuleaza spre limita maxima de castig.Statul urmarind toate aceste aspecte , la nevoia sa nu zic foamea de bani la buget, nu are cum sa piarda ocazia .

cornelioandanciu

Citat din: PACO din Septembrie 14, 2014, 08:36:35 PM
Multi cred ca apicultuara, indiferent din ce motiv o faci, o poti face dupa ureche..restul sunt concluzii ce nu au legatura cu apicultura.
Apai , draga domnule, da bani la Stat in continuare! 
Va salut.

PACO

Daca renteaza dau si la stat daca nu, fac  doar din hobby si i felicit si pe cei ce reusec sa reziste.

yulian

Citat din: dragos2006 din Septembrie 13, 2014, 09:51:25 PM
Toate ramele care contin miere contamita cu sirop vor fi date la stupi ori in aceasta toamna ori in primavara . Nu extrag nici macar un gram .

Citat din: dragos2006 din Septembrie 14, 2014, 09:33:15 AM
Nu separ ramele , toate ramele din cuib sunt destinate doar albinelor , fie ca le consuma toamna fie primavara . Cele pentru primavara vor fi depozitate atent pentru a nu deveni hrana pentru soareci .  :)

Si pe alt forum...daca nu am profit 300% de ce sa mai tin albine??

Este...ca este??  :wink:

cornelioandanciu

Citat din: PACO din Septembrie 15, 2014, 09:42:20 AM
Daca renteaza dau si la stat daca nu, fac  doar din hobby si i felicit si pe cei ce reusec sa reziste.
Si eu as da bani la Stat cu placere daca Statul ar tine cont cand merge si cand nu merge treaba!Daca ii iarta de dari anul asta pe apicultori, oare la anul apicultorii nu vor da productii inzecite?Oare Statul nu ar castiga din asta?
Va salut.

D006

Citat din: yulian din Septembrie 15, 2014, 10:48:35 AM
Citat din: dragos2006 din Septembrie 13, 2014, 09:51:25 PM
Toate ramele care contin miere contamita cu sirop vor fi date la stupi ori in aceasta toamna ori in primavara . Nu extrag nici macar un gram .

Citat din: dragos2006 din Septembrie 14, 2014, 09:33:15 AM
Nu separ ramele , toate ramele din cuib sunt destinate doar albinelor , fie ca le consuma toamna fie primavara . Cele pentru primavara vor fi depozitate atent pentru a nu deveni hrana pentru soareci .  :)

Si pe alt forum...daca nu am profit 300% de ce sa mai tin albine??
Este...ca este??  :wink:

Vezi ca l-am rugat pe Adrian sa refaca putin calculele.

yulian

Din partea mea...fiecare sa faca cum ii dicteaza constiinta, clientii si...buzunarul.
Mult succes tuturor!  :hi:

D006

Yuliane tu stii pe unde se pisă albina ?

marius_vfp

Citat din: dragos2006 din Septembrie 15, 2014, 03:25:30 PM

=))..............de nu gasim raspunsul intrebam gaina.

numai bine
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bio

Citat din: dragos2006 din Septembrie 14, 2014, 08:28:46 PM
....
  Eu am fost tributar apiculturii comuniste unde nu se imagina.... primavara devreme stimulari . ...

Poti incepe imediat dupa 1 martie stimulari usoare ca nu se supara nimeni.... cu toate ca primavara ar i9ncepe dupa 21 martie...
Parerea mea ca se poate "fura startu cu pina la 3 saptamini . Se pot incepe stimulari cu 3 saptamini inainte de a inflorii pomii fructiferi . Totul este sa stie ce si cum sa dea apicultorul, sa se adapteze dupa nevoia familiei de albine din acel moment.

Citat din: dragos2006 din Septembrie 14, 2014, 08:28:46 PM
....
  Dupa ce am luat contact cu apicultura moderna practicata prin alte tari , am mai citit literatura de specialitate moderna , am mai facut experimente , observatii, am ajuns la concluzia ca se poate si altfel.

... Dragosh ?.. sa inteleg, cum  singur recunosti, ca ce ai facut pina acum nu era "apicultura  moderna" ..??.. si cind nea' Bio incerca sa te ajute sa intelegi apicultura tu o tineai pe a ta cu... Batman..Batman..>

....nu as mai spune nik ca iar te superi pe mine.

yulian

Citat din: dragos2006 din Septembrie 15, 2014, 03:25:30 PM
Probabil ca prin hranitoarele alea de 8 litri....Da' nu le-am auzit pisandu-se...gafaiai prea tare. Stiu ca-i musai sa fie cu reductor ca altfel dau pe dinafara  :uimit:

D006

yulian