Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: Batrinul din Decembrie 01, 2011, 03:17:00 PM
Fratilori ! Nu maduce inima sa nu va povestesc. nu demult m-am intors din ungaria dintr-un turneu special la apicultori. Printre altele am participat la o sedinta a asociatiei din zona Debretini unde in expunerea sa presedintele asociatiei a explicat ca el trateaza cu Furetto folosind 150 ml Tactic la 100 ml petrol  si ultim tratament  Mavric 500 ml la 1000 apa prin picurare. Sa nu ma dezic de mine M-am ridicat si am intrebat daca aud bine . Mi sa confirmat ca am retinut bine. Ulterior si altii din alte zone au comfirmat ....... ^:)^

Foarte interesant! Mie imi par concentratiile foarte mari. As vrea sa aud parerile celor care fac tratamente cu aceste substante. Tare ma tem ca aceasta marire a dozei de medicament este din cauza ca parazitul capata treptat rezistenta la tratament.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andrei_calinescu

Citat din: Batrinul din Decembrie 01, 2011, 03:17:00 PM
Fratilori ! Nu maduce inima sa nu va povestesc. nu demult m-am intors din ungaria dintr-un turneu special la apicultori. Printre altele am participat la o sedinta a asociatiei din zona Debretini unde in expunerea sa presedintele asociatiei a explicat ca el trateaza cu Furetto folosind 150 ml Tactic la 100 ml petrol  si ultim tratament  Mavric 500 ml la 1000 apa prin picurare. Sa nu ma dezic de mine M-am ridicat si am intrebat daca aud bine . Mi sa confirmat ca am retinut bine. Ulterior si altii din alte zone au comfirmat ....... ^:)^

D-le Batranu ce nu ati inteles si de ce ati plecat.
Tactic contine Amitraz. Mavric e taufluvalinat. Adica aceleasi tratamente ca in Ro.
Referitor la Taktic, ce numiti petrol e de fafapt ulei de floarea soarelui de ex.
Ce ma mira la Taktic e concentratia, noi folosim concentratie de 10%.
Adica 100 ml de subst activa la 1 l de ulei. Ulei de floarea soarelui.

ben90557

Ulei de floarea soarelui la furetto?Pe hartie igienica am vazut, dar la aparat nu cred.Uleiul nu cred ca se vaporizeaza(sublimeaza).La o asemenea concentratie de amitraz,ma indoiesc ca fenomenul are loc.De ce nu punem direct amitraz?Cred ca petrolul este doar purtator al particolei de amitraz,este agent de raspandire.

andrei_calinescu

Noi nu folosim Furetto ci hartie higienica, e drept.
Nu am folosit niciodata Furetto.

milu56

Da,raspadeste mirosul de petrol........................................... :hi:

D006

Am terminat cu distractia si teoria , revenim la munca !

CRISTI M

Tehnologia -- FOCA-- =)) =)) :roll:

gaby 73

Multumesc ptr. videoclip! Urmaresc cu foarte mult interes activitatea dvs. . Sanatate multa dvs. si familiei dvs.

Donbazil

Citat din: ANITEI din Decembrie 01, 2011, 04:03:12 AM
:bzz: Un alt apicultor italian cu 3000 de stupi , Ezio Poletti. Mica ''profetie'' cel putin asa va fi Pupemea peste 10 ani circa! :bzz:

Sal'tare!
Ma bucur ca si altzii au ajuns in vizita la Poletti si intr-adevar au avut ce vedea. Mare OM!....
Doamna cu coc din film este din Faget, e sotzia lui Mihaitza, omul lui de baza, care e angajat de 6 ani la Etio  si pe care-l vad  in cativa ani ca cel mai mare stupar din zona Faget. A si avut de la cine sa invetze!....
Felicitari Anitei!
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Si el si eu, eram un pic mai tineri......

Guist Ioan

Foca, am o'ntrebare!!
Ai vazut poza asta? Da anul de pe ea?
http://www.forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=15&t=49
Vezi ultima poza de pe pagina.
Dovada clara ca lucrurile bune se reinventeaza.

...MO-rt-ul viu.
Sanatate

D006

Azi am crotaliat stupii , acum stupina este in legalitate !
  Atentie ! sunt valabile numai placutele metalice ! cele de plastic nu sunt acceptate.

gaby 73

Domnule Dragos , va confectionati dvs. cutiile sau le achizitionati de la alti furnizori si daca da de unde? Multumesc!

alexutu

domnule dragos de unde ati luat tablitele cu nr ,sunt obligatori am inteles daca accesez masura 141
00007

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

milu56

Citat din: dragos2006 din Decembrie 07, 2011, 04:54:59 PM
  Azi am crotaliat stupii , acum stupina este in legalitate !
  Atentie ! sunt valabile numai placutele metalice ! cele de plastic nu sunt acceptate.
Frumos,aici nu sunt acceptate placute numai scris numarul direct pe stup ori gravat in peretele stupului.