Jurnal apicol

Creat de D006, Ianuarie 03, 2009, 03:51:39 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Daca vremea este rece cum este perioada pe care o traversam acum nu este indicata nicidecum spargerea cuibului. In cazul de mai sus regina a fost obligata sa oua in acea rama, dar exista pericolul ca puietul din ramele marginase sa raceasca. Oricum regina a ouat foarte greu acea rama datorita vremii reci. Abia dupa sf Gheorghe se poate sparge cuibul, daca vremea se va incalzi.

filip

Grija mare cu rezervele in aceasta perioada.
Daca la urdinis vedem carand polen,acesta e un semn bun doar pe jumatate.
Polenul sa devina pastura e amestecat cu miere,dar daca vremea e rece nu exista nectar in floare.Puiet mult=consum mare,vreme rece=consum mare.
Se poate intampla ca tot puietul in stare de oua si larve sa dispara datorita lipsei de hrana in stup.
E pacat sa moara un stup acum.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

PACO

la o familie ca cea prezentata daca o furajezi cum trebuie poti s o lasi cum vrei, si fara diafragma si cu cuibul spart deoarece la ce putere are se va organiza singura destul de bine.

PACO

si inca ceva pentru Dragos, cand ati vine cineva in stupina mai aratale si stupi mai slabi.

pharaonu75

Citat din: PACO din Aprilie 11, 2011, 02:52:31 PM
si inca ceva pentru Dragos, cand ati vine cineva in stupina mai aratale si stupi mai slabi.

Pai a spus undeva pe finalul clipului ca va continua lectia de apicultura si dupa terminarea filmarii, deci cu siguranta le-a aratat si stupi mai slabi, insa a filmat acel stup pentru ca vroia sa ne arate cum a evoluat dupa spargerea cuibului!

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

In filmarile anterioare apare doamna stuparita incepatoare care lucreaza intr-un stup slabut .
   Spre reamintire :  http://www.youtube.com/watch?v=v40AZSB9P94

iar daca ai fi atent la filme ai fi vazut ca unele sunt structurate intr-un serial.

nicu68

continua Dragose cu filmuletele,sunt interesante :nod:

D006

Iarna nu a fost grea dar primavara este nasoala rau de tot :

pharaonu75

Pe 1 mai 1996 la Campina era zapada de 30 de centimetri! :uimit:

Sa tot iesi la iarba verde si sa faci gratare de 1 mai! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Numai sa ii facem in ciuda vremii si tot trebuie sa iesim afara la iarba verde. Poate asa chemam si vara !  :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

dan.smarandoi

Lasa ca vine si singura,mi-e teama insa ca o sa vina direct cu temperaturi de 40 grade

CRISTI M

Dragos , daca la tine ningea , uite cum era la mine :

pedro

de cate ori deschid acest jurnal nu pot sa nu observ discrepanta intre numarul paginilor!!!! :hi:
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!

D006

Asta este democratie ?
   Eu reimpachetez  stupii ca iarna iar Cristi face polen !  :bravo:

Florin_Dan

Eu inca nu i-am despachetat.